מרשים ופשוט: קוקטייל נגרוני – המתכון המקורי בשתי דקות

09.01.2017
3 מרכיבים יש בקוקטייל האהוב על ברמנים ברחבי העולם. נגרוני ב-2 גרסאות: על פי המתכון המקורי ווריאציה מסוננת, הדורה ובעיקר ובחושה היטב - 52 פעמים בדיוק! - של קסטר תומפסון ("סרווסריה")

1. נגרוני – הגרסה המקורית

המתכון המקורי של פוסקו סקארסלי מקפה קאסוני בפירנצה, שם הכינו לראשונה את הנגרוני לפני כ-100 שנה.

כאן מוגש הקוקטייל, בשונה מהגרסה הניו יורקית והמוכרת יותר (ר' מתכון 2), בכוס נמוכה (לואו בול) והמשקה עצמו לא מסונן מהקרח. מלבד הקוביות, ניתן למצוא בכוס קישוט של פרוסת תפוז על שפתה.

עוד קוקטיילים ב-Rex:

לפני שמתחילים: נגרוני מתבסס על 3 מרכיבים שמדגישים איכשהו עוד יותר אחד את רעו ולא מטשטשים כמו ברוב הקוקטיילים. לכן מומלץ להשתמש לצורך הכנת הנגרוני בג'ין איכותי. טנקרי, בומביי ספיר, הנדריקס – השמיים הם הגבול.

בנוסף, ורמוט איכותי ישדרג אותו פלאים – נניח, האדום מסדרת הרזרבה של מרטיני (להשיג בחו"ל), אנטיקה פורמולה העשבוני או בוורמוט ספרדי (נניח של יצרנית שרי העילית לוסטאו שאפשר להשיג במכורתו וכן באנגליה).

המרכיבים לקוקטייל אחד:

50 מ"ל קמפרי (ניתן להחליף באפרול לגרסה מרירה פחות)

50 מ"ל ורמוט אדום – רצוי אנטיקה פורמולה

50 מ"ל ג'ין

1 תפוז

הכנה:

ממלאים כוס בקוביות קרח. יוצקים פנימה מידה שווה מכל אחד משלושת המשקאות במרכיבים ומערבבים בעזרת כפית ערבוב או סטירר.

פורסים תפוז לטבעות, יוצרים חתך במרכזו רק עד למרכזו (רדיוס) ומסדרים על שפת כוס הקוקטייל.

נגרוני (צילום: רועי ירושלמי)
נגרוני (צילום: רועי ירושלמי)

2. נגרוני בגביע (Coup)

מתכון הנגרוני בגרסה המודרנית והמוכרת שלו נולד בסצנת הקוקטיילים המבעבעת של ניו יורק לפני כ-60 שנה. בשונה מהגרסה האיטלקית, כאן הוא מוגש מסונן אל תוך כוס גביע (Coup), קר מאד ועם סליל קליפת תפוז שמועבר על שפת הכוס ואז נוסף כקישוט אל תוך המשקה עצמו. משקה אלגנטי וקצר, מריר ורענן.

מתכון הנגרוני הניו יורקי שכאן נוצר בהשראת זה שמגיש הברמן קסטר תומפסון בבר הסרווסריה (בן יהודה 48, תל אביב). וכל מה שנאמר על המרכיבים במתכון הקודם – תקף כאן ביתר שאת.

המרכיבים (לקוקטייל אחד):

60 מ"ל קמפרי

60 מ"ל ורמוט אדום (כמו למשל מרטיני או צינזאנו)

60 מ"ל ג'ין

1 תפוז


הכנה:

ממלאים שייקר בקרח. יוצקים את כל המשקאות פנימה ומערבבים בעזרת כפית ברמנים (זו הארוכה והספירלית), בתנועה המשלבת את את הכפית שתי הידיים ומזכירה את זו כשעושים כשרוצים להתחמם, במשך 52 פעמים. כן, חמישים ושתיים.

מורחים את שפתה של כוס גביע, רצוי מקוררת, בחלקו החיצוני והכתום של סליל קליפת תפוז.

מסלסלים את הסליל על ידי סיבוב של קצוותיו בשתי הידיים כשקצה אחד מסוּבב נגד כיוון השעון והשני עם כיוון השעון, כך שנוצרת ספירלה הדורה ומסולסלת (או יותר נכון: מעין ביסלי גריל).

מסננים את הקוקטייל לכוס גביע, מוסיפים את סליל התפוז ומגישים מייד, קר מאד.

תגובות לפוסט