מרק בצל צרפתי, צעד אחר צעד | סופ א ל'אוניון

11.11.2017
מרק בצל פריזאי ומתוקתק? זה קל! יפה עירון-קוץ מגישה: המתכון המלא, שלב אחר שלב, למנת החורף האהובה של עיר האורות

מרק בצל – Soupe à l'oignon

המתכון שלי שלפניכם מבוסס על זה שפרסם לפני מספר שנים השף ז'ואל רובושון, שאותו עם הזמן שיניתי קלות ופישטתי. ניתן לחלק את הכמויות לשניים בנחת.

עוד מתכונים ב-Rex:

DSC_3364a

המרכיבים ל-8 קערות מרק אישיות:

1 ק"ג בצל, קלוף וקצוץ גס לחצאי טבעות

150 גרם חמאה

2 ליטר ציר עוף

8 פרוסות עבות של באגט עם מעטה עבה ופריך

3 כוסות גבינה צהובה חריפה מגוררת – רצוי קומטה. אפשר להחליף בגרוייר או אמנטל

150 מ"ל כוס יין אדום או פורט

2 כפות קמח

טימין ומוסקט – מעט ולפי הטעם. לא חובה

מלח ופלפל שחור – לפי הטעם

אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר גדול. מוסיפים את הבצל ומערבבים כך שהחמאה עוטפת את חצאי טבעות הבצל היטב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 30 דקות, עד שהבצל משנה את צהבו לזהוב-צהבהב.

מוסיפים את הציר, היין והקמח ומערבבים בעזרת מטרפה, עד שהקמח נטמע בתערובת. מכסים שוב ומבשלים 30 דקות על אש נמוכה.

הגשה: מחממים תנור על תכנית גריל או טוסטר אובן לחום של 200 מעלות (במקרה של הטוסטר אובן – לחום מקסימלי). קולים את פרוסות הבאגט משני הצדדים. שומרים על התנור דלוק.

מערבבים את המרק היטב כך שפרוסות הבצל תתפוררנה. מתבלים במלח, פלפל ותבלינים ומעבירים ל-8 קערות הגשה חסינות חום. מסדרים על כל קערה פרוסת באגט ומעטרים בתלולית של גבינה מגוררת וקורט פלפל שחור. אופים בתנור הגריל 5 דקות, או עד שהגבינה נמסה ומזהיבה היטב. מסדרים על צלחת הגשה בעלת שוליים רחבים ומגישים לשולחן מייד (ובזהירות).

תגובות לפוסט