צלוי ומהצומח: 3 מנות טבעוניות ומצטיינות על הגריל | תל אביב

05.09.2018
צלוי, משגע ועל טהרת הצומח: אורי שביט חוגגת את יום העצמאות בלי לוותר על זה שיהיה לה טעים ועם מנות צלויות ומרהיבות שמדגימות כיצד לעשות זאת הכי מגרה שיש. שלישיית מנות גריל טבעוניות ומעולות שמגישים במסעדות תל אביב

לא יודעת בדיוק מתי הוחלפו ריקודי העם העליזים והפיקניקים בחיק הטבע בבליסה בלתי נשלטת של הררי בשר שאימצנו מאחותנו האמריקאית הגדולה, למצהלת בעלי המשחטות והקצביות. כמו יותר ויותר ישראלים בשנים האחרונות, אני חוגגת את יום העצמאות שלי בלי לרמוס את עצמאותו של אף יצור חי אחר – ועם הרבה טעם.

עוד אוכל טבעוני ב-Rex:

מסאלה דוסה של משק ברזילי (צילום: בן יוסטר)
מסאלה דוסה של משק ברזילי (צילום: בן יוסטר)

 

מנות צלויות אפשר ומומלץ להכין בשיטה הביתית, אבל גרגרניות כמוני לא יוותרו על תענוגות הצלייה והשיפודים גם כשהן יוצאות לאכול בחוץ.

זה נכון כל השנה, וביום העצמאות, היום שהפך לחג הנפנוף הלאומי – נכון שבעתיים. הנה 3 דוגמאות למנות מעושנות וצלויות, שיספקו גם לאוכלי בשר את תאוות הביס העסיסי והטעים והכל על טהרת הצומח.

1. מסאלה דוסה – משק ברזילי

המסעדה הנהדרת הזו היתה מהראשונות לזהות כבר לפני כמה שנים את האוצר הדרום-הודי "דוסה". בשקט בשקט, הרבה לפני שחביתית האורז והעדשים הכתומות הזו הפכה לטרנד תל אביבי לוהט, הוגשה כאן מנת דוסה מצטיינת.

זו אחת המנות האהובות עלי במסעדה, שחוץ מהקרפ המצוין מגיעה בעיטור צמד שיפודים – אחד של טופו ואחד של כרובית, אפויים בטנדורי תבלינים מתוצרת המקום, כשלצידם צ'אטני של קוקוס, צ'ילי וכוסברה. איצ'יקידנה של עצמאות.

עוד במומלצים: מנת "מנגל טבעוני" – שיפודים של פטריות, ירקות וקבבוני סייטן עם טחינה.

משק ברזילי. אחד העם 6 תל אביב. 03-5166329. א' 16:00-8:00, ב'-ו' 23:00-8:00, שבת 23:00-9:00

2. שיפוד – זכאים

השם הפשוט של המנה הזו לא מסגיר את עושר הטעמים והעסיסיות, שבעיני ידהימו גם אוכלי בשר מושבעים. זה קורה בזכות השרייה של פטריות יער בשרניות במרינדה של כורכום, בצל לבן, עגבניות שרי צבעוניות ופלפל חריף.

כל העסק נצלה במשך לא פחות מ-25 דקות על גריל פחמים ומוגש לצד תפוח אדמה באטר מהגחלים ואיולי של חציל בלאדי שנקלה על להבות גלויות, עם סחיטת זרעי עגבניות טריות ופלפל חריף קצוץ. הכי אש ותימרות עשן.

עוד במומלצים: לצד השיפוד לוגמים קוקטייל ממכר של עראק אשקלון עם חלב שקדים ותמרים שנרקח במקום.

זכאים. סמטת בית השואבה 20, תל אביב. 03-613-5060. א'-ה' מ-18:00 ועד הלקוח האחרון, שישי ושבת מ-12:00 ועד הלקוח האחרון

A post shared by zakaim (@zakaimorginal) on

3. הפרגית שניצלַה – ננוצ'קה

חייהן של מאות פרגיות כבר ניצלו בזכות המנה האטרקטיבית הזו, שננה שרייר מגדירה כמנה הראשונה שהיא מגישה לכל מי שעדיין אוכל בשר – נתחי סייטן מתובלים היטב בסגנון שווארמה שמוגשים עם חריף גרוזיני וסלט כרוב.

סייטן, חומר גלם שלא זוכה להערכה קולינרית רבה, הופך כאן בטיפול נכון ועם הרבה אהבה למנה משגעת. התגובות הנלהבות מהמנה (כולל שלי, שאין לחשוד בי בחיבת יתר לחלבון החיטה התחליפי) חושפות את הסוד: אנחנו אוהבים מנות בגלל התיבול, המרקם, הטעם, התוספות, ההגשה – לאו דווקא בגלל חומר הגלם עליהן הן מתבססות.

עוד במומלצים: המבורגר פטריות, עדשים ובצל עם מקלות צ'יפס דקיקים.

ננוצ'קה. לילנבלום 30 תל אביב. 03-5162254. פתוח כל השבוע מ-12:00 ועד הלקוח האחרון. יש גם עסקיות ביו 17:00-12:00

A post shared by Sanyukta Iyer (@sanyukta_iyer) on

תגובות לפוסט