מתכון להכנת אוסובוקו מושלם כמו של "מר בשר" בקלות – ושלב אחרי שלב

15.11.2020
אוסובוקו? זה קל! רפי אהרונוביץ', מר בשר בשבילכם, מגיש - מתכון להכנת תבשיל הבשר האיטלקי והעשיר בצ'יק צ'ק, צעד אחד צעד. ויש גם טיפים שווים

אובוסוקו הוא אחד התבשילים הפופולריים ביותר אצלנו באטליז בקרב הלקוחות של "ידע הבשרים", לא רק בחורף. אנחנו מכינים לאורך כל השנה קיטים של הבשר עם תיבול שמשתנה בהתאם לבקשת הלקוחות, אופני הכנה ותוספות.

הצלחתו כמנת ערב שישי קלאסית ברורה. כמו כל תבשילי הקדירה שדורשים בישול ממושך, אובוסוקו היא מנה אידאלית להגשה באירוח בזכות המראה המהודר והעובדה שאינה דורשת הכנה של הרגע האחרון.

עוד מתכונים באתר Rex:

אובוסוקו מגישים באחד משני אופנים. או בסיר, למרכז השולחן, כשאז כל אחד לוקח מנה לעצמו בהגשה עצמית. מאידך אפשר גם להגיש בצלחות אישיות, עמוקות או שטוחות. אז הם יככבו מעל לתוספת כמו ריזוטו (המתכון הקלאסי של אוסובוקו, אוסו בוקו א-לה מילאנזה, מגיע על ריזוטו זעפרן זהוב) או פירה. כמו תמיד, מעט שמן זית טרי ובצל ירוק חי מעל יוסיפו ריח וצבעוניות למנה.

אוסובוקו (צילום: shutterstock)

אוסובוקו א לה מילאנזה – תבשיל בשר איטלקי ברוטב יין בסגנון מילאנו

מתכון של רפי אהרונוביץ ("מר בשר").

שימו לב:  לצורך הכנת המתכון, משתמשים בכלי בישול שמתאים גם לכיריים וגם לאפייה בתנור.

ועוד משהו: כשמכינים אוסובוקו, חשוב לא לוותר ולקמח את נתח הבשר לפני הטיגון. זה נכון אגב לכל תבשיל, מסמיך את הרוטב ותורם לצבעו.

שדרוג: אפשר להכניס לקדירה כמות קטנה של בשר מעושן חתוך, כך שישמש כתבלין (ומבלי שטעמו ישתלט על התוצאה הסופית) – חזה אווז מבושל או בייקון.

מרכיבים לתבשיל ל-6 סועדים או 4 רעבים:
6 נתחי אוסובוקו עגל במשקל 300 גרם היחידה
1/3 כוס קמח לקימוח
לטיגון נתחי הבשר: 1/4 כוס שמן זית או 60 גרם חמאה
לטיגון ירקות השורש: 1/4 כוס שמן זית או 50 גרם חמאה
3 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
3 גבעולי סלרי, שטופים היטב ופרוסים דק
1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות
2 כוסות יין אדום
2 כוסות ציר בקר – אפשר להחליף במים, אבל התוצאה עמוקה פחות בטעמה
עלים מ-2 גבעולי טימין
2 עגבניות קלופות וקצוצות גס
6 שיני שום
מלח ופלפל

לגרמולטה:
1/4 כוס עלי פטרוזיליה טרייה קצוצים גס
2 כפות קליפת לימון מגוררת
2 שיני שום קטנות כתושות

הכנה:
מסדרים את הקמח בקערה עמוקה. מוסיפים את נתחי הבשר, מערבבים בקערה היטב ומעבירים לצלחת נפרד. נפטרים מהקמח ומנערים את הנתחים שבצלחת מעודפי הקמח.

מחממים שליש כמות שמן הזית או החמאה במחבת כבדה לוהטת, כבדה וגדולה. מוסיפים 2 נתחי אוסובוקו ומטגנים כל נתח במשך 3 דקות מכל צד. מעבירים את הנתחים לקערה בצד. חוזרים על הפעולה בעוד שני סבבים עם שאר הנתחים והחמאה.
יוצקים לסיר גדול שמתאים לבישול ולאפייה שמן זית או חמאה. מטגנים בצל וגזר עד שמחליפים צבעם לזהוב. מגרדים היטב את תחתית הסיר (שומרים את המשקעים בסיר). יוצקים פנימה את הציר החם ומביאים לרתיחה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לרתיחה נוספת. מכסים ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 120 מעלות למשך 3 שעות או עד שהבשר רך מאד.
מערבבים בקערה את הפטרוזיליה עם הלימון והשום הכתוש. מוסיפים לסירֿ, מערבבים בעדינות ומבשלים עוד רבע שעה כשהסיר ללא המכסה. מגישים חם, מומלץ כאמור לצד ריזוטו.

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

27 תגובות

האם צריך שהנוזלים יכסו את הבשר? אני מוסיף מים לכדי כיסוי ואני לא יודע אם זה חובה. זה יוצא טעים אבל הרוטב כמובן הופך לדליל.

הגב

אחרי שליקקו את הסיר אני חייב לשבח את תוספת גרדת הלימון השום והפטרוזיליה בסוף מקפיץ את המתכון למקומות חדשים.
בנוסף בישול יום קודם קרור לליה והוצאת השומן שמתקרש למעלה מאפשר לצמצם את הרוטב לפני ההגשה מעצים טעמים ומוריד את התחושה השומנית למי שפחות בעניין.
שדרוג מצויין למנה שעושה ביום יום.
תודה רבה

הגב

אחלה מתכון
אני לא אוהב לשתוף כלים לכן כל הטיגונים באותו סיר , זה שומר את כל הטעמים ואפקט הקמח. קודם ירקות ואז בשר.
במקום יין השתמשתי בבקבוק בירה טעמים יותר רכים.

הגב

מתכון מעולה- אבל יש אעות בשעות …בטמפ של 120 לפחות!!! 4 שעות אחרת הבשר גומי- למדתי על בשרי……
הייתי עושה על 150 ל4 שעות….

הגב

אהלן, המתכון תקין. טמפרטורה בתנורים משתנה. במידה והסיר לא כבד ולא אטום כראוי – יכול להיות שהבשר לא התבשל דיו. בנוסף – כדאי תמיד למדוד את החום בתנור, הוא יכול להראות 150 אבל בעצם להיות חם הרבה פחות. בכל מקרה תודה ותודה על המחמאות 🙂

הגב

מתי כבר תביני , אהבלית אחת שהאלוהים שלנו ממש לא מתעסק עם מה שאנחנו אוכלים. עצם המחשבה שלך שאת שווה משהו כי את אוכלת כשר אבל את בורה וחסרת סובלנות ומתנשאת……מזעזעת.
תאכלי כשר מהיום עד סוף חייך- את תשארי אשה קטנה מצומצמת ובעלת אמונה שיטחית חסרת כל עומק.ובעיקר ממש לא אוהבת אלוהים אלא אוהבת טכסים ואמונות טפלות.

הגב

אין ספק. אנחנו 2 עמים במדינה אחת. מי שדוחס לקיבה מצות כל חג סוכות דורש מהאחרים שיחיו לפי אמונתו האישית. הורי ז"ל שרדו את השואה ועלו לארץ בלי חרדים פרזיטים שהפריעו להם להקים משפחה מפוארת.

הגב

נראה מעולה.
תגובות ביזאריות לחלוטין על החמאה והבשר. כל אחד יאכל מה שהוא ירצה. אל תכנסו לצלחת של אחרים.

הגב

הכנתי בדיוק לפי המתכון ויצא מעולה !!!
תודה רבה !!!
ממליצה לא לוותר על החמאה זה מצויין

הגב

מצויין. במקום בשר בקר בישלתי בשלתי עם בשר צבי. נכון בשר צבי מתבשל כ- 3ש' על אש קטנה. היה משתלם. לא צריך לעמוד ליד הסיר האמינו לי הבשר מתבשל גם ללא השגחה צמודה.

הגב

היי, לענייני כשרות… איעזר בשמן זית וזה נשמע מעולה גם😉 שאלה: רשמת 120°. זאת לא טעות? זה אינו חום נמוך מדי? אשמח לתשובה עוד הערב או מחר בבוקר כי מתכננת את המנה למחר, לחג:) המון תודה🙏

הגב

המתכון נקרא ונראה טעים!
הרבה תודה 👌
עם או בלי חמאה.
חוסר הסובלנות משני הצדדים לא נראת טובה וטעימה …😟

הגב

כל הכבוד נראה מתכון מעולה יש אופציה לשומרי כשרות בורא עולם קודם כל נתן יכולת בחירה לכן התגובות לגבי החמאה הזויות , שומרי כשרות אהובים תפסיקו לשפוט אנשים זה מתכון בטוח לכישלון בדת, אבל אף אחד לא מושלם , בכל אופן אני חושבת מתכון מעולה אני מכינה הים תודה לך שף

הגב

ראשית תודה רבה על ההתחשבות כשכתבת את התחליף לחמאה.
מצד שני, היה לי קשה לקרוא את המילה 'חמאה' מס' פעמים במתכון ועוד כאפשרות הראשונה.
הייתי מעדיפה לא לקרוא את המתכון בכלל- נניח אם בכותרת היה כתוב' מתכון להכנת אוסובוקה בחמאה' אז לא הייתי נכנסת.

הגב

קשה לי לקרוא על אנשים שקשה להם לקרוא…אולי הם צריכים ללמוד לקרוא או להיות יותר סבלניים לשונים מהם.

הגב

עשיתי שינויים קלים. ויצא ממש טעים!! תודה על המתגון.
. אני פחות אוהבת עם יין. אז הוספתי עוד ציר בקר. הוספתי קצת ירקות . וזירזתי את הבשר עם חצי שעה בישול בסיר לחץ. .

הגב

בשר עם חמאה ? אוטם את הלב לקדושה ואז איך נוכל להבין למה לא לאכול בשר עם חלב. זה כל כך יקר היהודיות שלנו. נשמה טהורה נתן בך. ב"ה. כל הישועות

הגב

השתגעת יהודית? איך אפשר בשר בלי חמאה? התגובה שלך פשוט הזויה ומנותקת מהמציאות. דמיונות והזיות הם לא תחליף לאוכל טוב.

הגב

איזו מסכנות…
לך תשאל את עצמך למה לחגוג לבן בר מצווה או למה עשית לילד ברית, למה יש לך בדלת מזוזה ועד כהנה וכהנה
לרוב המוחלט יש את הסימנים האלה ולא יוותרו עליהם בעד שום הון
אם לא מצאת את כל זה, תדע שהינם חלק מערב רב ואל תתאמץ להבין את ההמשך…
הספר יהודי אין עניין לגור במדינה יהודית עם קושי מחיה וכו'…
אתה יכול להשתקע בזנזיבר או דומה לו, גם ככה אתה לא קשור לעם ישראל!!!

הגב

שלום לך. האם הגדרת הישראליות מצטצמצת לאופציה להחליף שמן זית בחמאה? כלומר, אם עולה מתכון שיש בו אפשרות להחליף שמן בחמאה צריך לעבור לזנזיבר? הגזענות שלכם לא יודעת גבולות.

הגב

תגדיר ציוני
ועוד יותר תגדיר כזענות?!
ולשאלתך-כן!!!
מצידך בשר וחלב הוא עניין של מה בכך…
שוב, מצד הבורות, אפילו הגויים מבינים שעניין הכשרות הוא רם ונעלה, כמו הברית ועוד…
עזוב
אומרים שחוסר כשרות מטמטם את השכל, לא תבין כנראה!