רוטב אויסטרים קלאסי בקלי קלות | סוֹס מיניונט

26.09.2016
אויסטרים לא מושלמים בלעדיו: כך מכינים בבית סוֹס מיניונט, הרוטב הקל והפשוט שמגישים לצד אויסטרים - עם טוויסט ישראלי ומקומי

רוטב לאויסטרים – סוֹס מיניונט

רוטב לליווי אויסטרים נאים בבית. המתכון בהשראת זה של השף האמריקאי המפורסם תומאס קלר (מסעדת "פרנץ' לאונדרי" בקליפורניה, "פר סה" בניו יורק ), אליו הוספתי טוויסט ישראלי קטן ולא מחייב: קורטוב של צ'ילי טרי וירוק (זן אנהיים), קצוץ דק-דק. הכמות תספיק לשני תריסרי אויסטרים לפחות.

עוד אויסטרים ב-Rex:

המרכיבים:
1 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כוס חומץ בן יין אדום
2 בצלצלי שאלוט, קצוצים לקוביות קטנות ככל האפשר
1/2 כפית פלפל צ'ילי ירוק, קצוץ לקוביות קטנות מאד – לא חובה

הכנה:
מערבבים את כל המרכיבים יחד בצנצנת. סוגרים ומעבירים להשרייה בת יום לפחות במקרר, על מנת שהחומץ יספוג את טעם הבצל והפלפל. מגישים בקערה קטנה לצד אויסטרים טריים.

oysters-fishop-tel-aviv-photo-ben-yuster-1-8231
בצלצלים, חומץ וחברים. אויסטרים וסוס מיניונט (צילום: בן יוסטר)

תגובות לפוסט