ארוחת הערב מוכנה: מתכון להכנת חביתה רכה עם אפונה

22.04.2017
מתכון חביתה מהסרטים: ארז קומרובסקי מגיש - כך מכינים אומלט רך ומתמסר של ביצים טרופות עם חלב ואפונים טריות ב-5 דקות

מתכון פצצה ומנה שהיא ארוחה שלמה וקלה להכנה שמתאימה לבראנץ' של סוף שבוע, אבל גם לארוחת ערב משפחתית שמכינים ברגע ובקלי קלות.

עוד מתכונים קלים לארוחת ערב ב-Rex:

כחובב אפונים ידוע, אני מחכה כל שנה לסוף החורף בואכה האביב, שזו העונה של האפונים הירוקים האלה. בביקור אצל אחותי, לפני כמה שנים, הבאתי איתי כמה קילו אפונת גינה שמצאתי. אספנו את כל המשפחה, מהאחיינים ובני הדודים ועד למרצה לספרות והגיס – והתחלנו לקלף יחד אפונים על השולחן בסלון. הסתקרנתי לראות מה קורה למשפחה שמתאספת למפגש של ריפוי בעיסוק קבוצתי ולהפתעתי היה שקט מופתי שבמהלכו כולם קילפו בשלווה הררי אפונים.

בחזרה לאפונה. עכשיו זה בדיוק הזמן לבשל אותה, כשהיא זמינה וטרייה בשווקים, ולא להתעצל ולהשתמש באפונה קפואה. גם הודות לטעם וגם כי אין כמו לפרק תרמילי אפונה בחברותא.

אומלט אפונה (צילום: שאטרסטוק)
ארז מצווה: להגיש עם תותים ושמנת לקינוח. אומלט אפונה (צילום: שאטרסטוק)

אומלט אביבי – חביתה רכה עם אפונה

המרכיבים ל-4-6 סועדים:
8 ביצים – רצוי ביצי חופש
1/3 כוס חלב
100 גרם חמאה איכותית, רצוי חמאת עזים (להשיג בחנויות ומרכולי הטבע)
2.5 כוסות אפונה מקולפת – אפשר בצוק העיתים להשתמש באפונה קפואה, רצוי עדינה
3 כפות עלי נענע
מלח ים גס
פלפל לבן

הכנה:
טורפים ביצים יחד עם חלב. ממיסים חצי מכמות החמאה במחבת רחבה – רצוי עם ציפוי טפלון או מחבת ברזל חמה מאד. מוסיפים את האפונים ומבשלים 3 דקות ורק עד שהם משנים את צבעים. מוסיפים את תערובת החלב והביצים וממשיכים לערבב כל הזמן בתנועות סיבוביות בעזרת כף עץ במשך כ-5 דקות (נזהרים שלא לבשל יתר על המידה).

מכבים את האש. ומוסיפים למחבת את החמאה שנותרה, את עלי הנענע וכן מלח ופלפל לפי הטעם. מגישים מייד לצד לחם ורצוי גם גבינת עיזים ותה נענע (ולקינוח שמנת עם תותים ודבש!)

תגובות לפוסט