פיצה ביאנקה לבנה עם שמנת ופטריות של ארז קומרובסקי

06.12.2020
פיצה ביאנקה ברוטב לבן עם מלא פטריות ושמנת? זה קל! ארז קומרובסקי מלמד אתכם: כך מכינים פיצה מהסרטים ובלי מאמץ, עם קמח בו השמרים כבר כלולים ושמקל על העבודה והחיים

פיצה ביאנקה, לבנה וללא רוטב עגבניות – היא קלאסיקה של המטבח הצפון איטלקי. מנה קצת יותר עשירה מחברותיה הדרומיות, שכיף להכין בבית כשהמעלות יורדות ובחוץ מתקרר.

עוד מתכונים של ארז קומרובסקי באתר Rex:

לצורך המתכון שלפניכם השתמשתי בקמח שכבר מכיל שמרים ומקל על ההכנה – וגם מיועד במיוחד להכנת פיצות במיוחד. התוצאה כיפית ומרשימה.

פיצה ביאנקה עם פטריות של ארז קומרובסקי (צילום: יחסי ציבור)

פיצה ביאנקה של שמנת עם פטריות

מתכון של ארז קומרובסקי

מרכיבים ל-6 פיצות:
לבצק:
1 ק"ג קמח שמרים פיצה "סוגת"
2.5 כוסות מים (620 גרם)
1.5 כפות שמן זית (20 גרם)

לרוטב הלבן:
2 מיכלים שמנת מתוקה 38% (500 מ"ל)
קורט מוסקט
מעט פלפל לבן גרוס
מלח דק לפי הטעם

לתוספות:
1 סלסלת פטריות פורטבלו
1 סלסלת פטריות שמפניון קטנות
6-8 שיני שום פרוסות בשמן זית
מלח ים, פלפל שחור גרוס
150 גרם גבינת פרמזן מגוררת
150 גרם מוצרלה מגוררת
חופן עלי אורגנו טריים

הכנה:

לבצק: מעבירים קמח לקערת מיקסר או קערה רגילה. מוסיפים מים. לשים במיקסר (עם וו לישה) או בידיים במשך 5 דקות. מוסיפים שמן זית ולשים עוד דקה.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון או במגבת נקייה ומשהים לתפיחה במשך רבע שעה.
מעבירים למשטח מקומח, לשים מעט ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מכדררים, מכסים בניילון או מגבת נקייה ומתפיחים במשך 45-60 דקות.

לרוטב הלבן: יוצקים שמנת לסיר. מוסיפים תבלינים ומבשלים מעל להבה בינונית-נמוכה כחצי שעה, תוך כדי ערבוב לסירוגין, עד שהשמנת מסמיכה ומצטמצמת. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

לפיצה ולהגשה: מכניסים לתנור אבן אפייה או תבנית ומביאים אותו לחום של 250 מעלות.
מרדדים או משטחים בידיים כדור בצק ומורחים מעל רוטב שמנת. קורעים בידיים פטריות משני הסוגים ומפזרים מעל לרוטב יחד עם פרוסות שום, שני סוגי גבינה ועלי אורגנו. מתבלים במלח ובפלפל.
מרפדים את האבן או התבנית החמה בנייר אפייה ומניחים עליה את הפיצה. אופים בשליש התחתון של התנור כ-10 דקות, עד ששולי הבצק זהובים ופריכים.

פיצה ביאנקה עם פטריות (photo: pinar kucuk)

תגובות לפוסט