מתכון קל להכנת עוגה בחושה של שזיפים וקוניאק, בדיוק כמו של "רביבה וסיליה"

25.04.2020
עוגת שזיפים מהסרטים: מתכון מנצח "רביבה וסיליה" להכנת עוגה בחושה ממרכיבים שיש בבית ועם טאץ׳ מלכותי של קוניאק, בקלות - בלי התפחות ובלי סיבוכים מיותרים

עוגת השזיפים של "רביבה וסיליה" היא האהובה עלי מבין מבחר העוגות הבחושות שלנו. כולן היו בנותיי, את כולן אני אוהבת – ועדיין.

למה? אולי כי בסופו של דבר, ועל אף השם המפוצץ, מדובר בעוגה שקל מאד להכין והטעם שלה לא מתיימר וכיפי. מהסוג שתמיד כיף לפרוס פרוסה כשרוצים משהו מתוק לצד קפה או תה.

עוד כתבות ומתכונים של "רביבה וסיליה" באתר Rex:

על אף הטעמים שמזכירים לי במידת מה את העוגות שהכרתי מהקונדיטוריות בילדותי, העוגה הזו נולדה לגמרי במקרה ובלי שום הקשר נוסטלגי.

תמונתה ניבטה אלי באחד הימים, מבין דפים של מגזין בישול זר שהייתי מנויה לו. היא לכדה את תשומת ליבי והחלטתי לנסות ולהכין כמוה ב"רביבה וסיליה".

אחרי שעשינו כמה ניסויים ווריאציות, התרצינו מהתוצאה והכנסנו אותה למבחר העוגות שלנו – ומאז היא שם, נאפית בקונדיטוריה שבוע אחר שבוע.

רביבה אפל עוגת שזיפים וקוניאק (צילום: יחסי ציבור)
פשוטה ומנצחת. עוגת השזיפים והקוניאק של רביבה אפל ב"רביבה וסיליה" (צילום: יחסי ציבור)

עוגה בחושה של שזיפים וקוניאק

מתכון של "רביבה וסיליה".

שימו לב: את הקוניאק אפשר להחליף בברנדי ובצוק העיתים – אפילו ברום.

ועוד משהו: לפני האפייה, יש להשרות את השזיפים יום מראש או במשך לילה לפחות בקוניאק


המרכיבים (לתבנית אינגליש קייק אחת):

6 כפות ברנדי או קוניאק
75 גרם שזיפים יבשים, מגולענים וקצוצים, מושרים יום מראש בכמות הקוניאק הנזכרת לעיל
100 גרם חמאה רכה
200 גרם סוכר
2 ביצים קטנות
1/2 כפית תמצית וניל
1.5 כוסות קמח לבן (200 גרם)
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1/2 שמנת חמוצה (100 גרם)

הכנה:
מקציפים חמאה וסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
במקביל להקצפה, מנפים בקערה קמח, קורט מלח ואבקת אפייה. בקערה נוספת מערבבים שמנת חמוצה יחד עם השזיפים המושרים בקוניאק.
תוך שממשיכים להקציף, מוסיפים ביצים ותמצית וניל.
לבסוף, בהדרגה ולסירוגין, מוסיפים את תערובת הקמח ואת תערובת השמנת החמוצה והשזיפים.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות במשך 40-45 דקות, או עד אשר קיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

2 תגובות

היי.
עוגה מעניינת מאד.
הכנתי העוגה אבל עם שינויים קלים שנראו לי מתאימים והם אכן הוכיחו עצמם:
חום תנור צ"ל 175 מעלות צלסיוס ולא כפי שצויין!!!
תחליף לשמנת: 1/2 כוס מיץ תפוזים + גרידת תפוז = מאד משפר העוגה.
העוגה מתאימה גם לסוכרתיים: מחליפים חמאה בחמאה קלה. את הסוכר מחליפים ב – 2 כפות מדידה סוכרה דיאט.
בברכה
מיקי

הגב

עוגה טעימה מאוד ובעלת מרקם נאה ביותר. יצאה, לדעתי ולדעת ילדיי, מתוקה מדי. ניתן להפחית בסוכר.

הגב

תגובות לפוסט