רפי, אכלת פעם את המרק הזה בצרפת? נדמה לי שלא כי חסרים כמה דברים יסודיים במרק הזה. זהו בעצם מרק בשר פולני אסלי שאיך שהוא היגיע לצרפת והם מכניסים בו גם גרגרי פלפל שחור שלמים ועלי דפנה ויש בו גם מיורם וטימין בבוקה גארני שלהם ואין בו תפוחי אדמה ולא עגבניות ולא שום. כי זה לא שייך לשם במקום זה יש בזה קישואים לבנים ויותר גזר ואת הבשר הם מבשלים בחתיכה אחת שלמה בתוך הסיר ואחרי הבישול הם מוציאים החוצה וקררים קצת ופורסים דק ומגישים עם הירקות המבושלים מהמרק אותם הם מכניסים לפחות שעה וחצי אחרי תחילת הבישול ומבשלים את המרק 3 שעות לפחות וממלחים רק לקראת סוף הבישול. מגישים יחד עם רוטב חזרת לבן וטעים שעשוי גם עם שמנת מתוקה ועם קמח ומים מהמרק. כזה מאכל מדליק אכלתי בצרפת לפני המון שנים וחשבתי שאני יושבת ליד השולחן של הדודה שלי הפולניה ביאזור של אז או אזור של היום, שהיה לה איטליז עם הדוד שלי שם, איטליז כשר, ליד האיטליז של אלברט… והיא ידעה לבשל כמו אלופת העולם! ורק לזיכרה אני מספרת לך את הסיפור הזה. נסה גם לבשל את אותו המרק עם נתח קצבים או מה שנקרא בגרמנית טאפלשפיץ. זה יוצא חלום! לא, לא בלהות אלא חלום נהדר של טעמים ולהגיש עם רוטב חזרת לבן וחריף.

הגב