מתכון ברגע: שוקיים ברוטב סויה וצ'ילי אסיאתי של רפי אהרונוביץ'

30.10.2019
עוף מושקע לשבת? זה קל! רפי אהרונוביץ' מגיש - שוקיים ברוטב אסיאתי שמכינים בקלי קלות ובזריזות ורק ממרכיבים שיש במזווה הביתי ובמקפיא. ויש גם טריק להפשרה מהירה

פתאום – ותמיד זה פתאום – מבליחה הודעה בוואטסאפ, לרוב המשפחתי. ילדים או חברים או חברים של הילדים או כולם ביחד מגיעים לארוחה, מבושר שם – וכמובן שאשתי מייד מזמינה אותם להצטרף, רק שהמקרר בבית ריק. בעיה.
עוד מתכונים ב-Rex:
אחד הדברים שתמיד בהישג יד בפריזר, חוץ מבשר טחון, הוא עוף, ואם יורשה לי לנחש – אז ככל הנראה מדובר בשוקיים הידועים יותר בשמם העממי פולקע.
עם שוקיים ההצלחה כמעט ובטוחה – רק להכין משרה טעים, להכניס לתנור – ותוך שעה גג יש על השולחן מנה עיקרית שכולם אוהבים ובלי קלות. זה המתכון הקבוע שלנו, שנולד בדיוק בנסיבות שתוארו לעיל ומורכב אך ורק על דברים שיש כמעט בכל מזווה ובית.

עוף הדקה ה-90 – שוקיים ברוטב סויה וצ'ילי אסיאתי

לפני שמתחילים – טיפים:
  1. שמרו על העור: הלקוחות באטליז מבקשים ממני לעיתים, לרוב מטעמי דיאטה, להוריד את שכבת העור של העוף גם מהשוקיים.גם אם שומרים על המשקל, אם מקפיאים שוקיים – רצוי בכל זאת לשמור את העור, ששומר על הבשר עסיסי במהלך הבישול (מעין שקית קוקי טבעית) ולבסוף גם מקנה לשוקיים מעטה פריך וטעים (למרות שבשלב זה – מי ששומר על המשקל צריך להוריד אותו. לא קל).
  2. קיצוץ לשוקיים פיצוץ: במעמד הקנייה, בקשו מהקצב לקצר את עצם השוקיים. כך גם נחסך מקום בכלי הבישול וגם העוף ניחן בצורה אטרקטיבית וכיפית שנוחה לאחיזה.
  3. הפשרת אקספרס: על מנת לקצר ככל האפשר את הפשרת הבשר, אפשר להעביר את השוקיים לשקית ניילון אטומה ולהשאיר בתוך קערה גדולה מלאה במים פושרים למשך 10 דקות. בתומן שופכים את המים, יוצקים שוב מים פושרים ומחזירים פנימה את העוף לעוד 10 דקות. חוזרים על התהליך פעם נוספת לפחות, שוטפים במים פושרים, מייבשים ומעבירים לאחר כבוד למשרה (ר' מתכון)
  4. סוף מעשה במחשבה תחילה: היתרון בהשרייה ממושכת ברוטב שמכיל שמן זית ולימון כמו זה שלפניכם הוא שעצם ההשרייה כבר מבשלת את העוף. בהשרייה ארוכה של יומיים, בשרו של העוף נכבש קלות ומשנה צבע ללבנבן בזמן הצלייה הסופית. גם הטעם משודרג וזמן האפייה לכ-50 דקות.את העוף במשרה אפשר להקפיא בתום שלב ההשרייה (ר' מתכון) ולהפשיר בהדרגה במקרר, כ-10 שעות לפני הבישול.
המרכיבים:
12 שוקי עוף
150 גרם חזה אווז חתוך לקוביות קטנות או בייקון – לא חובה
4-5 בצלים בינוניים, קצוצים גס
8 שיני שום כתושות או קצוצות דק
1/3 כוס מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית
10 שזיפים לחים או מיובשים – לא חובה
1 כפית רוטב דגים – אפשר להחליף ב-2 כפות רוטב צדפות
1 פלפל ירוק חריף, פרוס לטבעות עבות
2 כפות רוטב סויה
מלח ופלפל שחור
הכנה:
השרייה: מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים מלבד העוף, הבצל, האווז המעושן והשום. מוסיפים את השוקיים לקערה ומעסים אותם היטב במשרה, גם בין העור לבשר. מכסים בניילון נצמד ומניחים לרוטב להיספג בטמפטורת החדר למשך שעה וחצי לפחות ועד ל-3 שעות (מי שעיתו בידו יכול להעביר להשרייה של לילה עד יומיים במקרר).
צולים את העוף:מסננים את השוקיים מהמשרה (שומרים אותו בצד) ומלהיטים סיר ברזל, סוטאז' או מחבת שאפשר להכנס לתנור. יוצקים מעט שמן ומטגנים את השוקיים מכל הצדדים עד להזהבה עמוק. מוציאים מהמחבת ומעבירים לכלי מכוסה. שומרים בצד.
מוסיפים לאותו הסיר מעט שמן ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את השום ואת האווז המעושן ומטגנים על אש בינונית למשך 5 דקות תוך ערבוב. מוסיפים את השוקיים ות נוזל המשרה ומביאים לרתיחה. מכסים (במכסה או בנייר אלומיניום) מבשלים כ-20 דקות על הכיריים שבתומם מעבירים את הסיר בזהירות לתנור שחומם מאש לחום של 180 מעלות למשך שעה.

תגובות לפוסט