לזניה של חול המועד: מתכון להכנת מינה בשר ספרדית וכשרה לפסח

06.04.2017
לזניה כשרה לפסח שמכינים בקלי קלות - ורק ממרכיבים שיש בבית. רועי ירושלמי מגיש - מאפה מצות ובשר זהוב ותפוח אדמה מהמטבח הספרדי-טורקי שכיף לאכול בחול המועד

מינה הוא שם כללי למאפים מכוסים (כמו פאי) מהמטבח הספרדי של יהודי הבלקן. כמו במקרה של קציצות פראסה, פסח הוא שעתם היפה של המאפים האלו – במילויי תרד, גבינות ובראש ובראשונה – בשר, בצל ותפוחי אדמה.

עוד מתכוני פסח ב-Rex:

זהו אחד המתכונים הקלים והמרשימים ביותר של פסח. בצורתה, מינה דל פסח הבשרית – או בשמה המלא (כמו לכל הספרדים, גם למינה יש שם ארוך ומלא טקסיות) מינה דה קארנה של פסח – שכבה קלויה של מצה זהובה מזכירה לזניה. הטעם הוא כבר סיפור אחר לגמרי, שילוב בין פאי רועים לקציצות הבשר-תפוחי אדמה מהמטבח הירושלמי-ספרדי.

מינה דל קרנה (צילום: מיכל רביבו)
מינה דל קרנה (צילום: מיכל רביבו)

מינה דל פסח – Mina De Karne Del Pesah

שימו לב: את המינה כדאי לאפות תוך כדי ששוברים כמו שפחות מצות. אם יש בהיצע תבנית מרובעת בהיקף של מצה, או מלבנית, בהיקף של 2 מצות – מעולה.

ועוד משהו: כדין לזניה, מינה משתבחת במקרר. כדאי לאפות מראש ולחמם מחדש – בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך 15 דקות – במעמד ההגשה. כמובן שלא חובה

המרכיבים:
4 מצות

למלית:
350 גרם בשר בקר טחון, עם או בלי שומן כבש (בקשו מהקצב במידת הרצון שיערבב לכם שומן כבש בתערובת הטחונה)
2 בצלים, קצוצים דק
1 תפוח אדמה גדול, קלוף, קצוץ ומבושל במים רותחים – או במיקרו – במשך 20 דקות עד שרך מאד
2 ביצים גדולות
מלח ופלפל שחור
שמן לטיגון

למעטה המינה:
2 ביצים גדולות
מלח – לפי הטעם
1/3 כוס שמן – אפשר להפחית מעט (מעט!) למי ששומר

הכנה:
מכינים את המילוי: יוצקים שמן למחבת גדולה ומטגנים בצל עד לשקיפות. מוסיפים את הבשר, מערבבים היטב ומבשלים יחד 2-3 דקות עד שהבשר מחליף את צבעו.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה הרכות לקערת ערבוב ומועכים היטב בעזרת הידיים עד שמתקבלת תערובת גסה. מוסיפים ביצים ומערבבים ולבסוף את תערובת הבשר והבצל. מתבלים ומערבבים ושומרים בצד.

הרכבה: מעבירים את המצות לקערה עמוקה מלאה במים לשהות של חצי דקה עד דקה. מוציאים בזהירות (מנסים שתישארנה שלומות) ומהדקים בעדינות על מנת שיגירו מים עודפים.

משמנים תבנית ומסדרים שכבה מ-2 מצות. ממליחים, יוצקים קצת קמן ומסדרים מעל את המלית. מכסים בצמד המצות שנותרו.

טורפים את 2 הביצים שמיועדות למעטה יחד עם השמן ויוצקים מעל המינה – ומעבירים לתנור שכמובן חומם מראש. אופים 20 דקות על 180 מעלות, או עד שהמינה זהובה, תפוחה ויפה. מצננים בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות לפני ההגשה – כמה שיותר, יותר טוב

מינה דל קרנה (צילום: מיכל רביבו)
מינה דל קרנה (צילום: מיכל רביבו)

תגובות לפוסט