רד & בלאק – קוקטייל תה רויבוש אדום, רום שחור ומיצי הדרים | Black & Red

31.12.2017
קוקטייל רום עם מיצי הדרים וגם תה רויבוש אדום וריחני מדרום אפריקה: דן קרייצר ("קפה הנוי") מגיש - קוקטייל בלאק & רד

קוקטייל שנולד משילוב של שלושה מרכיבים, שכל אחד מהם מוסיף טוויסט משלו לתוצאה הסופת:  מיצי פירות הדר (תפוזים ולימון) שנמצאים כעת בעונתם ומככבים גם בבר המיצים החדש של קפה הנוי והצמוד למסעדה; רום שחור עם טעם מתובל ומודגש וכמובן – רויבוש, תה אדום ודרום אפריקאי שמתובל במקרה של הרד & בלאק בקינמון.

רום, אגב, פופולרי גם בסצנת הקוקטיילים הקריבית וגם בזו האסיאתית, שם ניתן למצוא, בעיקר בתאילנד ווייטנאם, בקבוקים בייצור מקומי. שווה לחפש בנסיעה הבאה למזרח.

הקוקטייל מוגש במסגרת "Asian Sensation" ויחד עם הקוקטיילים ביטר פרוט וכן גרין ג'סמין בתפריט הספיישלים של מסעדת קפה הנוי.

רד & בלאק – Black & Red

מרכיבים לקוקטייל אחד:
45 מ"ל רום שחור – רצוי בקרדי קרטה נגרה
15 מ"ל טריפל סק
2 כפות מחוקות סוכר (או 30 מ"ל סירופ סוכר)
מיץ מחצי לימון
מיץ מחצי תפוז
60 מ"ל תה ויסוצקי רד טי קינמון

להגשה:
סליל קליפת תפוז
1 מקל קינמון
1 דש אנגוסטורה

הכנה:
חולטים את תיון הרד-טי בכוס מים רותחים במשך 4-6 דקות. ממיסים את הסוכר בכף מים רותחים במידה ולא משתמשים בסירופ סוכר מוכן מראש. מערבבים עד שהסוכר נטמע לגמרי במים. יוצקים לשייקר 60 מ"ל מחליטת התה.
מוסיפים את כל המרכיבים וכן קוביות קרח. משקשקים היטב במשך 20 שניות. ומסננים את הקוקטייל אל תוך כוס נמוכה ורחבה (לואו בול), מלאה בקרח.
הגשה: מוסיפים כמה טיפות אנגוסטרה מעל לקוקטייל. מוסיפים מקל קינמון לעיטור וכן סליל מקליפת תפוז (ניתן להשתמש לצורך הכנתו בקולפן ירקות או בקולפן יעודי). מגישים מייד וקר מאד.

דן קרייצר הוא מיקסולוג ומנהל המשקאות של מסעדת קפה הנוי (מלכי ישראל 1, כיכר רבין, תל אביב. כשר ללא תעודה)

קוקטייל רד & בלאק של דן קרייצר (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)
קוקטייל ביטר פרוט של דן קרייצר (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

תגובות לפוסט