חגיגית וקלה: מתכון עוגת גבינה ושוקולד לבן של "רביבה וסיליה"

27.05.2017
אפויה וקלאסית, עם שדרוג צרפתי של מלכת הקונדיטוריה הישראלית. רביבה אפל מגישה - המתכון המנצח של עוגת הגבינה של "רביבה וסיליה"

מתכון עוגת הגבינה האפויה שלפניכם הוא שלם ששווה יותר מחלקיו. עוגה מרשימה ועשירה מחומרי גלם זמינים מחד – גבינת 9%, שוקולד לבן וחצי מיכל שמנת מתוקה שלהם נוסף ציפוי חמצמץ ובסיס פירורים – ומאידך, הכנתה קלה להפתיע (הכל יחסי, כן?) והיא אינה דורשת מאמץ או מיומנות יוצאת דופן.

עוד שבועות ב-Rex:

היא נוצרה בהשראת עוגות הגבינה האפויות והמרשימות שמכינים עד היום במרכז אירופה ומזרחה, משם הביאו אותה עמם היהודים גם לארצות הברית וקנדה (שם קרויה בפשטות צ'יזקייק). ב"רביבה וסיליה" הענקנו לה טאץ' צרפתי עם תחתית של סבלה ברטון – בצק פירורים עשיר בסגנון ברטאן – ותוספת שוקולד לבן להרכבה. נסו ולא תתאכזבו.

רביבה אפל עוגת גבינה (צילום: יחסי ציבור)
מהסרטים. עוגת הגבינה של רביבה אפל בקונדיטוריה שלה, "רביבה וסיליה" (צילום: יחסי ציבור)

עוגת גבינה ושוקולד לבן עם סבלה ברטון

שימו לב: את העוגה אי אפשר לשמור במקפיא.

המרכיבים לעוגה בקוטר 22 ס"מ:

לבצק סבלה ברטון:
160 גרם חלמונים
320 גרם סוכר
450 גרם קמח
15 גרם אבקת אפייה
4 גרם מלח
320 גרם חמאה מרוככת

לתערובת הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 9%
2 ביצים
120 גרם שמנת מתוקה
120 גרם סוכר
150 גרם שוקולד לבן

לציפוי:
1 גביע שמנת חמוצה
1.5 כפות סוכר

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: מקציפים חלמונים עם סוכר בעזרת מיקסר או מטרפה עד לתפיחה בהירה. מחליפים מטרפה בגיטרה, מערבלים ומוסיפים בהדרגה את החמאה הרכה ולאחר מכן את הקמח, את אבקת האפייה ואת המלח.

מחלקים את הבצק לשניים, מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומעבירים לצינון במקרר, במשך שעה אחת לפחות.

מעבירים את שני דפי הבצק כשנייר אפייה בצידם התחתון בלבד לתבנית אפייה. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות במשך 25-30 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים בטמפטורת החדר כחצי שעה. טוחנים את הבצק לפירורים.

שוקלים 220-230 גרם פירורי סבלה ברטון ומהדקים בתבנית רינג בקוטר 22 ס"מ בצורה אחידה. שומרים בקירור עד לאפיית העוגה.

מכינים את קרם הגבינה: מערבבים בקערה את הביצים, הגבינה והסוכר עד שהסוכר נמס אך בלי מבלי שהתערובת מתחממת כתוצאה מהערבוב.

ממיסים את השוקולד. מערבבים עם השמנת המתוקה ויוצקים למיקסר תוך כדי ערבוב. מעבירים את התערובת לתבנית הרינג בה כבר נמצאים הפירורים.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 130-140 במשך 40 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים כחצי שעה בטמפטורת החדר.

ציפוי: מערבבים את השמנת יחד עם הסוכר. יוצקים את הציפוי על העוגה כשהיא פושרת או קרה. מעבירים לצינון של 3-4 לפחות לפני ההגשה.

2 תגובות

שלום, אם אני מעוניינת להכין את העוגה בתבנית 26, עליי לשים כמות וחצי מכל דבר? למשל 240 גרם חלמונים?

הגב

להגיב על סנדי לבטל