פנקייק ביתי – המתכון האישי והמנצח של רביבה אפל

17.02.2017
מתכון להכנת פנקייק מושלם בקלות: מלכת הקונדיטוריה רביבה אפל מכינה לארוחת הבוקר של שבת חביתיות מושלמות מחמישה מרכיבים ובחמש דקות

בביתי שלי, בכל בוקר של שבת שנייה, אני מכינה את המתכון שלפניכם – פנקייק פשוט, בלי התחכמויות, מחמישה חומרי גלם בלבד, שיש בכל בית.

עוד מתכוני קינוחים של רביבה אפל ב-Rex:

פנקייק, בדרך ייחודית, מצליח בפשטותו הכובשת לקסום הן לילדים והן למבוגרים. כל המוסיף במקרה שלו – בעיני גורע. בביתי, אני אוהבת להגישו עם רוטב מייפל בלבד – מקסימום לצד אבקת סוכר וקרם פרש או קצפת.

לפני שמתחילים – 2 טיפים לקבלת פנקייקים מושלמים:

  1. על מנת שיתקבלו פנקייקים אווריריים, יש לטרוף את הבלילה כמה שפחות, רצוי במטרפה ידנית או אפילו במזלג. בכל מקרה – לא מומלץ להשתמש במיקסר או במטרפה חשמלית
  2. בשלב הטיגון חשוב לשמור על המחבת משומנת היטב בשכבה דקה של חמאה. המחבת עצמה – מומלץ שתהיה בעלת שטח שטוח גדול ככל האפשר – למי שיש פלאנצ'ה נטולת פסים, זה הזמן להשתמש בה – וכן עם ציפוי מונע הדבקות כמו טפלון.
כמה פשוט - ככה טעים. פנקייק (צילום: זיוה שגראוי)
כמה פשוט – ככה טעים. פנקייק (צילום: זיוה שגראוי)

המרכיבים:
2 כוסות קמח לבן – אפשר להשתמש בקמח תופח (במידה ועושים כן, לא משתמשים באבקת האפייה)
1 שקית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
1.25 כוסות חלב
3 ביצים בינוניות
75 גרם חמאה מומסת ולא חמה
חמאה לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. טורפים בקערה נפרדת ביצים. יוצקים פנימה חלב, מערבבים ומוסיפים יחד עם החמאה המומסת לתערובת הקמח. טורפים רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה עם מעט גושים (לא צריך לערבב עד לקבלת בלילה הומוגנית לגמרי).
מחממים מחבת על חום בינוני וממיסים מעט חמאה כך שמתקבלת שכבה אחידה שמכסה את כל פני המחבת. יוצקים בעזרת מצקת כמות בלילה שיוצרת במחבת פנקייק בקוטר 10 ס"מ. מטגנים את הפנקייק עד שנוצרות בו בועות אוויר. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים חצי דקה נוספת. מעבירים בזהירות לצלחת. ממשיכים כך עם שאר הבלילה תוך שעורמים את הפנקייקים אחד מעל השני על מנת שישמרו על חומם ולא יתקררו. מגישים לצד סירופ מייפל או אבקת סוכר, ואם רוצים להשקיע ניתן גם להוסיף קצפת או קרם פרש וכן סוכריות צבעוניות.

תגובות לפוסט