פנקייק – מתכון מושלם וקל של רביבה וסיליה, שמכינים מ-5 מרכיבים בלבד

18.09.2020
פנקייק מושלם? זה קל! מתכון מנצח של "רביבה וסיליה" להכנת פנקייקים מושלמים מחמישה מרכיבים - ובחמש דקות

פנקייק היא מנה שכיף לאכול בבקרי שבת וחגים. אוכל פשוט ובלי התחכמויות. המתכון של רביבה וסיליה – שמתבסס על זה של רביבה אפל – מורכב מ-5 חומרי גלם בלבד – ושיש בכל בית.

עוד מתכוני קינוחים של רביבה וסיליה ב-Rex:

פנקייק, בדרכו ייחודית, מצליח לכבוש בזכות פשטותו. כל המוסיף – גורע. הוא קוסם הן לילדים והן למבוגרים. ברביבה וסיליה מגישים אותו לצד מייפל בלבד, מקסימום עם קצת אבקת סוכר ובצד קרם פרש ופירות.

 3 טיפים לקבלת פנקייקים מושלמים

  1. מינימום ערבוב. על מנת שיתקבלו פנקייקים אווריריים, יש לטרוף את הבלילה כמה שפחות, רצוי במטרפה ידנית או אפילו במזלג (וכל מקרה לא במיקסר או מטרפה ידנית). זה בסדר שישארו אפילו גושים קטנים – הם ימסו בטיגון.
  2. טפלון נולד בשביל פנקייק. ציפוי מונע הידבקות מקל מאד על הכנת פנקיקיים ולא גורע מהטעם. המחבת עצמה, מומלץ שתהיה שטוחה ככל האפשר.
  3. בנדיבות עם החמאה. בשלב הטיגון חשוב לשמור על המחבת משומנת היטב בשכבה דקה של חמאה.
פנקייק עם אבקת סוכר (צילום: unsplash)

פנקייק של רביבה וסיליה

מתכון של רביבה וסיליה, בהשראת זה של רביבה אפל.

מרכיבים:
2 כוסות קמח לבן – אפשר להשתמש בקמח תופח (במידה ועושים כן, לא משתמשים באבקת האפייה)
1 שקית אבקת אפייה
1/3 כוס סוכר
1.25 כוסות חלב
3 ביצים בינוניות
75 גרם חמאה מומסת ולא חמה
חמאה לטיגון

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה גדולה את הקמח, אבקת האפייה והסוכר. טורפים בקערה נפרדת ביצים. יוצקים פנימה חלב, מערבבים ומוסיפים יחד עם החמאה המומסת לתערובת הקמח. טורפים רק עד שמתקבלת בלילה סמיכה עם מעט גושים (לא צריך לערבב עד לקבלת בלילה הומוגנית לגמרי).

מחממים מחבת על חום בינוני וממיסים מעט חמאה כך שמתקבלת שכבה אחידה שמכסה את כל פני המחבת. יוצקים בעזרת מצקת כמות בלילה שיוצרת במחבת פנקייק בקוטר 10 ס"מ. מטגנים את הפנקייק עד שנוצרות בו בועות אוויר. הופכים בזהירות בעזרת מרית ומטגנים חצי דקה נוספת.

מעבירים בזהירות לצלחת. ממשיכים כך עם שאר הבלילה תוך שעורמים את הפנקייקים אחד מעל השני על מנת שישמרו על חומם ולא יתקררו. מגישים לצד סירופ מייפל או אבקת סוכר, ואם רוצים להשקיע ניתן גם להוסיף קצפת או קרם פרש וכן סוכריות צבעוניות.

תגובות לפוסט