אורז אביבי | ריזוטו פרימוורה

01.03.2017
ריזוטו פרימוורה (risotto primavera) - ריזוטו של האביב, כי מה יותר עונות השנה מריזוטו ומג'וזפה ורדי בן ונציה כדי לייצר אופרה קלת דעת

ריזוטו הוא תינוק מגודל ותובעני שרק רוצה על הידיים. תנו לו אהבה – והוא ישיב לכם אהבה בביסים קטנים. התיייחסו אליו, אם כך, בתשומת הלב ובכבוד המתבקשים.

עוד מתכונים ב-Rex:

ריזוטו פרימוורה

ריזוטו פרימוורה

מתכון של הארי'ס בר כפי שנמסר לי ביד על ידי אריג'ו צ'יפריאני ובאחריותו:

המרכיבים ל-6 מעוניינים:

לירקות האביביים:
1 כף שמן זית
1 שן שום מעוכה
250 גרם פטריות שיטאקה פרוסות דק
3 ארטישוקים קטנים פרוסים
1 כף בצל קצוץ
4 זוקיני קטנים חתוכים לקוביות
12 גבעולי אספרגוס חתוכים קצר
1 פלפל אדום חריף חתוך לטבעות
1 ראש כרישה קטן, חתוך דק (רק החלק הלבן)
מלח ופלפל

לריזוטו:
1 כף שמן זית
1 בצל קטן קצוץ
150 גרם אורז ריזוטו (ארבוריו)
1.5 ליטר ציר עוף
40 גרם חמאה
3 כפות גבינת פרמזן מגוררת (אפשר מעט יותר להגשה)
מלח פלפל

 

הכנה:

הירקות: מחממים את שמן הזית על מחבת באש בינונית ומוסיפים את השום. מבשלים אותו 30 שניות, דולים אותו מהמחבת וזורקים לאחר כבוד לפח.

לשמן מוסיפים כעת את הארטישוקים. מבשלים 8-10 דקות ומוסיפים בצל לעוד 2 דקות ואחר כך זוקיני, אספרגוס, פלפל חריף וכרישה. מגבירים את האש למשך כ-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מתבלים במלח ופלפל ומסירים את המחבת מהכיריים.

הריזוטו: מחממים את שמן הזית בסיר שטוח גדול על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים 3-5 דקות תוך ערבוב מדי פעם. מנמיכים את האש ומוסיפים את האורז לסיר.

מוסיפים כ-120 מ"ל ציר עוף תוך ערבוב מתמיד עד לרתיחה. לאחר כ-15 דקות, כשהריזוטו חצי מבושל, מוסיפים את הירקות מהמחבת וממשיכים לבשל במשך עוד 10-15 דקות עד שהאורז רך וקטיפתי. מערבבים ומערבבים.

במשך ההכנה, הריזוטו ידרוש עוד ועוד ציר. יש לתת את מבוקשו בכמויות של 120 מ"ל מדי פעם (המהדרין מחממים את הציר מראש ושומרים עליו חם).

מסירים את הסיר מהאש ומוסיפים את החמאה והפרמזן, מתבלים במלח ופלפל ומחזירים לאש, לקבלת ריזוטו רך יותר ניתן להוסיף עוד כמה כפות של ציר עוף. מגישים עם פרמזן מגורר מלמעלה.

כן! טרחה ותענוג כאחד. מי אמר שאוכל ותרבות לא נפגשים בפה של מישהו?

תגובות לפוסט