שגב ממליץ: 5 המסעדות הטובות של שוק הכרמל | תל אביב

01.11.2017
לא רק מצרכים וירקות: מחומוס מעולה ועד למסעדת השף האהובה ומסעדת הבשרים המצטיינת - שגב ממליץ על 5 המסעדות ודוכני האוכל הטובים בשוק הכרמל התל אביבי

שוק הכרמל הוא בעיני – וללא כל צל של ספק – תמונת הדיוקן המדויקת ביותר של מדינת ישראל היפה, הצבעונית, החמה ועתירת כל הטוב. מסעדות מומלצות בשוק הכרמל מאידך הוא ביטוי שעד לפני כמה שנים היה נתקל בהרמות גבות. מסעדות? בשוק?! לא בבית ספרנו.

עוד שגב ב-Rex:

בשנים האחרונות אני מגיע לשוק הכרמל לעיתים קרובות. בין אם כשגרתי בנווה צדק הסמוכה, בתקופה כשעוד הייתי שף צעיר (היי, גם היום אני צעיר!) וגם בשנים האחרונות, במסגרת תכנית הבישול שלי "מסעדת הפועלים של שגב" שאני מצלם מתוך דוכן, ממש באמצע השוק.

שוק הכרמל החל כמקום שקונים בו בראש ובראשונה מצרכי מזון וביגוד, אבל עם הזמן, לדוכני הירקות, הבשרים והדגים, הלחמים והפיתות התימניות – נוספו גם מסעדות ודוכני אוכל של ממש.

מבין המבחר החדש, אלו הן המסעדות והדוכנים שאהובים עלי במיוחד בשוק הכרמל. נסו ולא תתאכזבו, רק אל תשכחו תמיד לחייך בכניסה ולהשאיר תשר ביציאה.

habasta-photo-sivan-askayo-830-2-2
הכי כיף בשעות הבוקר המאוחרות של יום שישי. מסעדת הבסטה (צילום: סיון אסקיו, Sivan Askayo)

1. חומוס קלבוני

הסניף התל אביבי של החומוסייה היפואית הוותיקה והאהובה הזו הוא אחד המקומות הטובים לאכול בהם חומוס במרכז תל אביב – אם לא בארץ כולה.

מקום קטנטן שמגיש מנות נדיבות עם רוטב לימון מטורף שאסור לא לוותר לא עליו ולא על החריף (לא לפחד – הוא מעולה!).

קלבוני. השומר 2 (שוק הכרמל), תל אביב

hummus-photo-roy-yerushalmi830-2
לא לוותר על החריף ורוטב הלימון. חומוס קלבוני (צילום: רועי ירושלמי)

2. ד'ה באן

בלחמניית הבאן המאודה נתקלתי ואכלתי לראשונה בחיי במזרח הרחוק, כשעוד שהיה לי שיער ארוך ולבשתי מכנסיים מתרחבים.

בעשור האחרון הפכו הלחמניות המאודות לטרנד קולינרי בינלאומי. מניו יורק ועד טוקיו ניתן למצוא מסעדות ודוכנים מתמחים. הראשונים להביא את לחמניות הבאן לארץ היו החבר'ה של ד'ה באן, שממוקמת ברחוב הלל זקן, בכניסה הצפונית לשוק. המנות כאן מעולות, עשויוץ בהמון צניעות וטוב טעם שעושות לי טוב על הלב.

ד'ה באן (The Bun), הלל הזקן 18, תל אביב

3. 25M – מיט מרקט

קבוצת המקצוענים שעומדת מאחורי האיטליז הזה, שהפך לפני כשנתיים למסעדת בשר מעולה בראשות יניב בר נור וירון קסטנבאום הצליחה לגרום לי להרגיש שארגנטינה על נתחי הבשר המשובחים שלה קרובה מתמיד, לפחות מבחינת  האיכות.

התפריט במסעדה עליה אמון השף יהונתן בורוביץ' (הזכור לפודי'ז לטוב ממסעדת קפה 48) כולל מנות כעראיס – פיתה על האש ממולאת בקבב, שיפודי חלקי פנים שונים ומשונים וכמובן נתחי סטייק מובחרים מהאטליז הצמוד. המחירים לא זולים – הבקר בישראל יקר, ואין מה לעשות – אבל התמורה מצדיקה כל שקל.

M25. בכניסה הדרום-מערבית לשוק (ליד כרם התימנים), שוק הכרמל.

25-meat-photo-roy-yerushalmi-830-2
סטייקים וגם חלקי בשר שונים ומשונים. לשון בקר על האש במסעדת 25M (צילום: רועי ירושלמי)

4. הבסטה

הבסטה, שממוקמת ברחוב שיוצא מהשוק בחלקו הרגוע והשקט, היא סוג של סוד תל אביבי – מסעדה דלת פוזה שמגישה אוכל מדויק, ייחודי וטעים במיוחד שמצדיק נסיעה וביקור מיוחד.
הקהל מלא בשכנים מקומיים שממזמן הפכו את הבסטה למקום המפגש המועדף עליהם במהלך היום ובלילה האווירה ממריאה. מומלץ במיוחד בערבי חמישי או בשישי, לארוחת בוקר מאוחרת או צהריים מוקדמים.

אז נכון, הכסאות לא נוחים, השולחנות קטנים והמחירים לא זולים – ועדיין, זוהי בעיני אחת המסעדות הטובות בתל אביב. מומלץ בחום.

מסעדת הבאסטה. השומר 4 (בין מדרחוב נחלת בנימין לשוק), תל אביב. 03-5169234

basta-lemon-merringe-photo-roy-yerushalmi-830-2
ויש גם קינוח לימון מפורק וחלומי של קרם לימון, מרנג איטלקי ושטרויזל. מסעדת הבסטה (צילום: רועי ירושלמי)

5. חומוס הכרמל 11

אם תחפשו את החומוסייה הזו בשמה הרשמי, אני לא בטוח שיבינו מה אתם מחפשים. אבל אם תבקשו להגיע לחומוס מגן דוד, סביר להניח שכל בסטיונר יבין ויראה לכם את הדרך.

החומוסייה המצוינת הזו ממוקמת בחלל שמעוצב כמו בית כנסת, כולל חלונות ויטראז' צבעוניים. היא יושבת על השדרה המרכזית והסואנת של השוק, ממול לַפְּנִייה לרחוב רמב"ם. מכיוון שנמצאת מאחורי בסטה, קל לפספס אותה – אל תגידו שלא אמרתי.

אם אני לא טועה, כאן גם מוגש החומוס הזול ביותר שתמצאו בתל אביב והמסבחה – גרגרי חומוס חמים שמערבבים עם טחינה – טובה באופן מיוחד. מומלץ בחום, במיוחד בימי החורף הקרים (מחוממת) ובקיץ, אז מהווה פינה מעולה וממוזגת להימלט מהחום ומהלחות של השוק בכלל והעיר בפרט.

חומוס מגן דוד. הכרמל 11 (שוק הכרמל), תל אביב

 

4 תגובות

יקר בשר לא איכותי מקום מוזנח שירות גרוע תו, פ עלוב ה. תפוח אדמה ובצל לערוח , 600,שח עשויים רע גריל קר ולא עשוי נכון שולחן פיקניק משותף לא שווה

הגב

m25מסעדת בשרים לא בשר הכי איכותי. וספו. דלות תפוח אדמה על האש יבש ובצל לא עשוי טוב לארוח , 600שח היתי מצפה ליותר ,הבשר תא עשומ טוב מדיום רע מש בשר חי גריל לא טוב מקום מוזנח ושירות גרוע מאוד

הגב

תגובות לפוסט