שרימפס – המתכון המושלם של מסעדת מאנטה ריי ברוטב וודקה וחמאה

06.01.2021
שרימפס? זה קל! מסעדת מאנטה ריי מלמדת אתכם - כך מכינים חסילונים ברוטב חמאה וודקה - ובקלי קלות. מתכון קלאסי של פירות ים, עם טוויסט עדכני של השף רונן סקינזיס

שרימפס הוא אחד מפירות הים שאנחנו הכי אוהבים במאנטה ריי. הבישול שלו ברוטב שמכיל וודקה מתבסס על מתכון קלאסי – דווקא מניו יורק, שם משתמשים בה להוספת טעם רענן לרטבי עגבניות לפסטה.

עוד מתכונים של מאנטה ריי באתר rex:

המנה שלפניכם נולדה בהשראתה – והיא נוספה לתפריט בסוף 2020, כשהתחלנו להביא מאנטה ריי עד הבית במשלוחים.

שרימפס בוודקה

מתכון של שף מאנטה ריי, רונן סקינזיס

מרכיבים ל-4 מנות
8 בצלצלי שאלוט, חתוכים לרבעים – אפשר להחליף ב-2 בצלים קצוצים גס
32 יחידות שרימפס, עדיפות לשרימפס קריסטל נקי להשאיר את הזנב
1/4 כוס שמן זית
2-3 שיני שום כתושות
2 פרוסות פלפל ירוק חריף – אפשר גם יותר, לפי הטעם
1/4 כוס וודקה (כוס שוט של 60 מ״ל)
1 כוס ציר דגים
80 גרם חמאה
2 כפות כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה (לא חובה):
4 פרוסות לחם שחור קלוי או מחמצת
3 פלפלים אדומים, קלויים וקלופים (אפשר קנוי – יש גם מצונן בסופר)
5 שיני שום מבושלות עד לריכוך בשמן זית בטמפטורה נמוכה (קונפי)
1/2 בצל סגול קלוי
1/2 פלפל אדום חריף קלוי וקלוף – לא חובה
1/2 כפית חומץ בלסמי
1/4 כפית סוכר
1 כפית מיץ לימון
1/3 כוס שמן זית עדין
מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:
מחממים את מחבת גדולה עם שמן זית. מוסיפים את הבצלצלים. מטגנים במשך כ-4 דקות עד שמתרככים מעט. מוסיפים את השרימפס ומערבבים כך שהם כולם עטופים בשמן החם. מוסיפים שום כתוש ופלפל חריף מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים שוב כדקה. יוצקים פנימה את הוודקה (להיזהר מהלהבה שעלולה להיווצר ממזיגת אלכוהול למחבת). לאחר דקה מוסיפים את ציר הדגים. מביאים לרתיחה ומצמצמים את הנוזל בחצי. מוסיפים למחבת חמאה. לאחר שנמסה והתמזגה עם הנוזל, מוסיפים כוסברה. מערבבים ומורידים מהאש. מגישים מייד.
להגשה: טוחנים את כל המרכיבים חוץ מהלחם והשמן בעזרת בלנדר מוט. כשהתערובת אחידה, מוסיפים בהדרגה את השמן. מתקנים תיבול במידת הצורך.
מורחים את פרוסות הלחם  בשמן זית וקולים עד לפריכות בתנור או בגריל. מורחים על הפרוסות את רוטב הפלפלים ומגישים לצד המנה.

שרימפס וחברים. מסעדת מאנטה ריי (צילום: אבי גנור)

תגובות לפוסט