סיציליאן מאי תאי: מתכון להכנת קוקטייל טרופי ופירותי עם וודקה שקדים

01.12.2019
קוקטייל שהוא מחווה ים תיכונית למשקה המיתולוגי: שנייה לפני סוף השנה האזרחית, הברמן גיא גרלניק מכין מאי תאי אלגנטי במיוחד לקבל איתו את 2020, בהשראה סיצילאנית ועם טוויסט לא שגרתי של וודקה שקדים

מאי תאי הוא קוקטייל שזכה לפופולריות בברים אמריקאיים באמצע המאה ה-20.

הוא נולד בקליפורניה בסביבות 1944 ונוצר בהשראת הטעמים הטרופיים של ארכיפלג האיים הפסיפיים פולינזיה, שהשפיעו אז באופן מכריע על תרבות הקוקטיילים בארה"ב. מאי תאי הוגש כמו היום אז בכוסות גבוהות, לרוב בעיטור עלה אננס ועל הרבה קרח כתוש.

אל תתנו למראה הצבעוני והתמים שלו לבלבל אתכם. מאחורי הלוק הטרופי והשמח, מסתתר משקה קשוח שמתבסס על רום, קואנטרו (ליקר תפוזים) וכמובן סירופ שקדים – אורז'ה צרפתי שידוע אצלנו גם בשם הסיצילאני שלו רוזטה.

עוד מתכוני קוקטיילים של גיא גרלניק באתר Rex:

הקוקטייל שלפניכם הוא גרסה ים תיכונית של מאי תאי, טוויסט שנולד בהשראת האי האיטלקי ומולדת הרוזטה סיציליה, ובפרט בהשראת השקדים ופירות ההדר המפורסמים שלו.

בלב הקוקטייל וודקת קוואלי עם ארומת שקדים סיציליאניים (Roberto Cavalli Vodka & Almonds) שהחליפה כאן את סירופ השקדים. נוספו לה נגיעת רום שמוסיפה עומק וקישור ארומטי לקוקטייל המאי תאי המקורי ומיץ ליים.

אל מרכיבי הטעם האלו הוספתי נגיעת-טעם לא שגרתית – ארומות של תה (מסירופ שמכינים בקלות בבית. מייד נגיע לזה), שמוסיף גם עניין וגם מתיקות.

הכי טעים לצד שקדים קלויים מצופים שוקולד. קוקטייל סיציליאן מאי תאי (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)התוצאה: משקה פירותי מאד עם ארומת שקדים כמעט מרציפנית, רענן מצד אחד ומתובל מאד מצד שני, שמתאים בדיוק לעונה הזו של השנה.

סיציליאן מאי תאי

מתכון של גיא גרלניק. כדאי להגיש לצד השקדים הקלויים ומצופי השוקולד המריר המשובח של ולרונה, שנחשב לאחד מהטובים בעולם ומגיע, בהתאם, באריזות מתנה בשחור אלגנטי (להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי).

שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת שנסגרת היטב.

מרכיבים ל-2 קוקטיילים:
90 מ"ל וודקה קוואלי שקדים – להשיג בדיוטי פרי ובחנויות משקאות ברחבי הארץ
30 מ"ל רום – רצוי גרנדר 8 שנים
60 מ"ל מיץ מליים טרי
1 כפית תה שחור או תיון – מומלץ בטעם טראפל שוקולד (אותו אפשר להשיג בבית התה של ויסוצקי)

הגשה (לא חובה):
שקדים קלויים מצופים שוקולד

הכנה:
מכינים סירופ תה:
יוצקים רבע כוס מים רותחים (50 מ"ל) לקלחת קטנה. מוסיפים כפית תה שחור או תיון ומבשלים על אש נמוכה כמה דקות ועל פי הוראות ההכנה שעל האריזה. מסננים מהעלים ומוסיפים 2 כפיות סוכר. מערבבים היטב עד להמסה. שומרים בצד.

יוצקים 45 מ"ל מסירופ התה לשייקר או צנצנת. מוסיפים וודקה, רום ומיץ ליים, 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. סוגרים היטב ומשקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות.

מסננים בעזרת מסננת אל 2 כוסות גביע גדולות או כוסות מרטיני. מגישים מייד, קר מאד לצד שקדים קלויים מצופים שוקולד.

גיא גרלניק הוא מנהל מקצועי בתחום האלכוהול והמשקאות של קבוצת ספייס האוס

 

תגובות לפוסט