סיידקאר פוסיני: קוקטייל קוניאק שמכינים משלושה מרכיבים בלבד – ובקלי קלות

30.11.2019
קוקטייל בבית ?זה קל! הברמן עטור הפרסים גיא גרלניק מלמד אתכם להכין סיידקאר פוסיני: קוקטייל מיתולוגי משלושה מרכיבים בלבד - ושמכינים בפחות משתי דקות

סיידקאר הוא קוקטייל קלאסי שכולו שיר הלל לפשטות מנצחת, בזכות אופן הכנה פשוט ומיעוט המרכיבים שהוא מכיל – שלושה בלבד.

הוא נולד לפני 100 שנים בדיוק, ב-1919 ועם תום מלחמת הראשונה, במלון ריץ המיתולוגי שבכיכר ונדום שבלב פריז. לקוח קבוע בבר המלון, קולונל אמריקאי שהוצב בעיר לצורך ניסוח הסכמי שביתת אש ושהה לצורך כך במלון, היה מעוניין להסתיר את העובדה שהוא שותה קוניאק כבר בעשר בבוקר. הוא ביקש מהברמן ליצור עבורו קוקטייל מבוסס קוניאק שייראה כמיץ תפוזים – והשאר היסטוריה.

עוד מתכוני קוקטיילים של גיא גרלניק באתר Rex:

הקוקטייל שנוצר בריץ נקרא לכבודו סיידקאר – ובעברית אופנוע סירה – על שם כלי הרכב בו היה מתנייד הקולונל האמריקאי ברחבי העיר.

קוקטייל סיידקאר על בסיס קוניאק פוסיני ובהשראת שוקולד גודייבה (צילום: אפיק גבאי, רקס תעשיות)

הקוקטייל זכה לפופולריות במהרה באותם שנים, בפרט בלונדון, מבירות השיקשוק העולמיות – וכמובן שבמכורתו עיר האורות.

כיום נהנה קוקטייל סיידקאר מעדנה מחודשת כחלק מהתחייה המחודשת של תרבות המשקאות המשוקשקים בעשור האחרון. קוקטיילים רבים שהיו קלאסיקות של זמנם בשנות העשרה והעשרים של המאה ה-20 חוזרים כך לחיים. המילה האחרונה (לאסט וורד), נגרוני וכמובן סיידקאר הם רק כמה מהם.

הכנתו כאמור קלה מאד; משקשקים 3 מרכיבים בלבד למשך מספר שניות, מסננים לכוס גביע גבוהה ויפה – והופ, יש לכם קוקטייל אלגנטי ממש כמו בברי הקוקטיילים הטובים בעולם.

מה שעוד הופך את קוקטייל הסיידקאר למיוחד הוא האופן בו הוא מעניק את מירב הביטוי לקוניאק, עם מינימום תוספי טעם.

לצורך הכנתו השתמשתי בקוניאק עוצמתי ולא שגרתי: פוסיני סלקשן (A. de Fussigny Cognac). מקורו בבית עצמאי וותיק בן 205 שנים מחבל קוניאק, שמיובא כעת ארצה על ידי ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי ומככב בנתב"ג וכן בחנויות אלכוהול ברחבי האר..

ההשראה ליצירתו של הסיידקאר הייתה בהשראת הטעמים של אצבעות האורנז'ט (Orangettes) של ליידי גודייבה – קליפות תפוזים מצופות שוקולד בטעמים אלגנטיים שמחמיאים לקוקטייל. הוא מצדו גם כולל טעמי תפוז, שמקורם בליקר התפוזים האגדי קואנטרו – ומתלווים אליו באופן נפלא.

קוקטייל סיידקאר פוסיני של קוניאק וליקר תפוזים

שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת עם שנסגר היטב.

ועוד משהו: במידה ורוצים להכין בו בזמן שני קוקטיילים יחד, פשוט מכפילים את כמות המרכיבים שיוצקים לשייקר.

מרכיבים לקוקטייל אחד:

45 מ"ל קוניאק, רצוי פוסיני קולקשן – להשיג בג'יימס ריצ'רדסון ובחנויות האלכוהול המובילות (צ'ייסר וחצי או 1.5 מידות בג'יג'ר)
22.5 מ"ל טריפל סק – רצוי קואנטרו (3/4 צ'ייסר או 3/4 מידה בג'יגר)
22.5 מיץ לימון סחוט טרי (3/4 צ'ייסר או 3/4 מידה בג'יגר)

הגשה:
אצבעות ליידי גודייבה אורנז'ט – לא חובה, להשיג בג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי

הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15-20 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל כוס גביע (coupe). מעטרים במידת הרצון באצבע ליידי גודייבה אורנז'ט שממקמים על שפת הקוקטייל. מגישים קר מאד ומייד.

גיא גרלניק הוא מנהל מקצועי בתחום האלכוהול והמשקאות של קבוצת ספייס האוס

תגובות לפוסט