קוקטייל סיידקאר עם קוניאק: מתכון קלאסי ומושלם שמכינים עם 3 מרכיבים – ובקלי קלות

10.03.2020
קוקטייל בבית ?זה קל! הברמן עטור הפרסים גיא גרלניק מלמד אתכם להכין סיידקאר - קוקטייל מיתולוגי משלושה מרכיבים בלבד ושמכינים ב-2 דקות גג

סיידקאר הוא קוקטייל קלאסי שכולו שיר הלל לפשטות מנצחת, בזכות אופן הכנה פשוט ומיעוט המרכיבים שהוא מכיל – שלושה בלבד.

הוא נולד לפני 100 שנים בדיוק, ב-1919 ועם תום מלחמת הראשונה, במלון ריץ המיתולוגי שבכיכר ונדום שבלב פריז. קולונל אמריקאי שהוצב בעיר לצורך ניסוח הסכמי שביתת אש ושהה לצורך כך במלון, היה מעוניין להסתיר את העובדה שהוא שותה קוניאק כבר בעשר בבוקר. הוא ביקש מהברמן ליצור עבורו קוקטייל מבוסס קוניאק שייראה כמיץ תפוזים – והשאר היסטוריה.

עוד מתכוני קוקטיילים באתר Rex:

הקוקטייל שנוצר בריץ נקרא לכבודו סיידקאר – ובעברית אופנוע סירה – על שם כלי הרכב בו היה מתנייד הקולונל האמריקאי ברחבי העיר. הוא אומץ כבר מתחילת הדרך על ידי חברת מרטל והפך למשקה הדגל של המותג, מיצרני הקוניאק האהובים והמוערכים בעולם. סיידקאר פופולרי במיוחד בתור משקה אפריטיף, שנמזג לפני האוכל – כפי שנעשה השנה בפרויקט הארוחות המאד אינטימי של סן פלגרינו – קאזה סן פלגרינו.

בנוסף, כיום נהנה קוקטייל סיידקאר מעדנה מחודשת בברי קוקטיילים וזאת – כחלק מהתחייה המחודשת של תרבות המשקאות המשוקשקים. קוקטיילים רבים שהיו קלאסיקות של זמנם בשנות העשרה והעשרים של המאה ה-20 חוזרים כך לחיים. המילה האחרונה (לאסט וורד), נגרוני וכמובן סיידקאר הם רק כמה מהם.

ההכנה קלה – מה שמבטיח לכם משקה שתמיד עובד, גם בבר וגם בבית; פשוט משקשקים קוניאק, מיץ לימון וליקר תפוזים(טריפל סק) למשך מספר שניות, מסננים לכוס גביע גבוהה ויפה – והופ, יש לכם קוקטייל אלגנטי ממש כמו בברי הקוקטיילים הטובים בעולם, משקה שמעניק את מירב הביטוי לקוניאק, עם מינימום תוספי טעם.

קוקטייל סיידקאר עם קוניאק מרטל VS (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

סיידקאר – קוקטייל הקוניאק המיתולוגי של מרטל

שימו לב: לצורך הכנת המשקה, רצוי להשתמש בג'יגר – כלי המדידה בבר, שאפשר כיום למצוא בכל חנות יין ומשקאות. כמו כן, את המשקה אפשר לערבב בשייקר ולמי שאין בבית – בצנצנת עם שנסגר היטב.

ועוד משהו: במידה ורוצים להכין בו בזמן שני קוקטיילים יחד, פשוט מכפילים את כמות המרכיבים שיוצקים לשייקר.

מרכיבים לקוקטייל אחד:

50 מ"ל קוניאק מרטל vs
25 מ"ל מיץ לימון סחוט טרי (כ-3/4 צ'ייסר או 3/4 מידה בג'יגר)
15 מ״ל טריפל סק – רצוי קואנטרו (1/2 צ'ייסר או 1/2 מידה בג'יגר)
5 מ״ל מי סוכר (סוכר ומים רותחים במידה זהה) – לא חובה

לעיטור:
קליפה מתפוז

הכנה:
יוצקים את כל המרכיבים לשייקר או צנצנת. מוסיפים 4-5 קוביות קרח וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15 שניות. מסננים בעזרת מסננת אל כוס גביע (coupe). מוסיפים לתוך המשקה פס של קליפת תפוז אותו מסלסלים קלות. מגישים קר מאד – ומייד.

תגובות לפוסט