מעניין שהפולנים מכינים בדיוק אותו מאכל רק בצורה קצת שונה: קולפים מלפפונים. וחותכים לטבעות אפשר גם במיקסר לעשות את זה. מכניסים לכלים עם מיכסה, ומוסיפים קצת מלח – לפי כמות המלפפונים חצי כפית עד כפית שטוחה. מערבבים ונותנים להגיר נוזלים. משאירים את הנוזלים בכלי עם המלפפונים. מוסיפים כף גדושה סוכר כמה כפות חומץ וחצי כוס מים ושמיר קצוץ מערבבים היטב מכסים במכסה ושמים לכמה שעות במקרר. טועמים ומשפרים חמיצות או מתיקות רק לא מליחות. טעים על לחם קימל עם חמאה. או על לחם עם גבינה לבנה או סתם כתוספת לשניצל…

הגב