מלפפונים בשמיר וחומץ (Smörgåsgurka)
מתכון מהיר, קל ופשוט שהוא חלק ממתכון שוטבולר – כדורי בשר שבדיים. מתאים גם לליווי סלמון כבוש, גרבדלקס ואפילו לצד נקניקיות עגל או חזיר
עוד אוכל נורדי ב-Rex:
- 4 מקומות לאכול בהם כדורי בשר שבדיים | סטוקהולם
- 3 מקומות לאכול בהם סמורברו – כריכים דניים מסורתיים ומרהיבים | קופנהגן
- גרבלקס: מתכון קל ומנצח של ויקטור גלוגר | Gravlax
המרכיבים:
5 מלפפונים בינוניים, קלופים ופרוסים דק ככל האפשר לטבעות
1 כף מלח גס
1/2 כוס חומץ יין לבן
1 כוס סוכר
2-3 עלי דפנה
1/2 כפית פלפל שחור שלום
5-6 גבעולי שמיר שלמים – לא חובה
אופן ההכנה:
מכינים את המלפפונים הכבושים: מעבירים את המלפפונים הפרוסים לקערה וזורים מעליהם מלח. מניחים להם להגיר נוזלים במשך כחצי שעה.
יוצקים כוס מים לקלחת ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מצננים 15 דקות לפחות עד שהתערובת חמימה, כמעט פושרת.
שוטפים את המלפפונים מהמלח ומעבירים למסננת. לוחצים היטב על מנת להוציא מהם כמה שיותר נוזלים ומעבירים לצנצנת מעוקרת. מכסים במי התחמיץ רק עד לכיסוי מלא (משאר התחמיץ נפטרים) ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות. המלפפונים החמוצים נשמרים במקרר כשבוע.
שרה,
מעניין שהפולנים מכינים בדיוק אותו מאכל רק בצורה קצת שונה: קולפים מלפפונים. וחותכים לטבעות אפשר גם במיקסר לעשות את זה. מכניסים לכלים עם מיכסה, ומוסיפים קצת מלח – לפי כמות המלפפונים חצי כפית עד כפית שטוחה. מערבבים ונותנים להגיר נוזלים. משאירים את הנוזלים בכלי עם המלפפונים. מוסיפים כף גדושה סוכר כמה כפות חומץ וחצי כוס מים ושמיר קצוץ מערבבים היטב מכסים במכסה ושמים לכמה שעות במקרר. טועמים ומשפרים חמיצות או מתיקות רק לא מליחות. טעים על לחם קימל עם חמאה. או על לחם עם גבינה לבנה או סתם כתוספת לשניצל…