מלפפונים כבושים בשמיר וחומץ | סמורגורסקה

23.10.2016
זריז וממכר: מלפפונים כבושים בסגנון שבדי שמכינים בקלי קלות, עם שמיר וחומץ בן יין. לאכול כך, כנשנוש או לצד כדורי בשר, סלמון כבוש או נקניקיות

מלפפונים בשמיר וחומץ (Smörgåsgurka)

מתכון מהיר, קל ופשוט שהוא חלק ממתכון שוטבולר – כדורי בשר שבדיים. מתאים גם לליווי סלמון כבוש, גרבדלקס ואפילו לצד נקניקיות עגל או חזיר

עוד אוכל נורדי ב-Rex:

המרכיבים:

5 מלפפונים בינוניים, קלופים ופרוסים דק ככל האפשר לטבעות

1 כף מלח גס

1/2 כוס חומץ יין לבן

1 כוס סוכר

2-3 עלי דפנה

1/2 כפית פלפל שחור שלום

5-6 גבעולי שמיר שלמים – לא חובה

אופן ההכנה:
מכינים את המלפפונים הכבושים: מעבירים את המלפפונים הפרוסים לקערה וזורים מעליהם מלח. מניחים להם להגיר נוזלים במשך כחצי שעה.
יוצקים כוס מים לקלחת ומוסיפים את כל שאר המרכיבים. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מצננים 15 דקות לפחות עד שהתערובת חמימה, כמעט פושרת.

שוטפים את המלפפונים מהמלח ומעבירים למסננת. לוחצים היטב על מנת להוציא מהם כמה שיותר נוזלים ומעבירים לצנצנת מעוקרת. מכסים במי התחמיץ רק עד לכיסוי מלא (משאר התחמיץ נפטרים) ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות. המלפפונים החמוצים נשמרים במקרר כשבוע.

תגובות לפוסט