טורטייה – חביתה של תפוחי אדמה ובצל בסגנון ספרדי | Tortilla

25.09.2018
טורטייה היא מאכל בוקר ספרדי קלאסי שכיף לאכול גם כארוחת ערב בבית. רועי ירושלמי מגיש: מתכון משודרג להכנת טורטייה כמו במסעדות הטאפאס של מדריד - ובקלי קלות

טורטייה – אומלט ביצים ספרדי, משובץ בתפוחי אדמה, בצל מטוגן וגמבה עם פפריקה מעושנת | Tortilla

חביתת הטורטייה היא אחת משתי מנות ארוחת הבוקר הפופולריות בספרד בכלל ובמדריד – בפרט. על הבכורה היא מתחרה רק עם פאן קון טומאט – פרוסות לחם לבן וקלוי עם עגבניה מגורדת ושמן זית (איך בדיוק רצוי לגרד את העגבניה הוא נושא שמאכלס ויכוחים רבים בספרד) ולמיטיבי לכת גם בשכבה של פרוסות חמון דקיקות או טורטייה ולחם קלוי.

עוד מתכונים ב-Rex:

בעוד שאת לחם העגבניות אוכלים אך ורק עד השעה 12, הטורטייה הזהובה בעלת הלב הרך עתיר הבצל המטוגן וקוביות תפוחי אדמה נימוחות היא מאכל לגיטימי גם לארוחת ערב.

זוהי אחת ממנות הטפאס הפופולריות, הן בברצלונה והן במדריד (שם בר הטאפס החדשני חואנה לה לוקה הוא אחד המקומות המומלצים לנסות בה את המנה הזו) והיא מגיעה לרוב קרה או פושרת, בדיוק כמו לארוחת הבוקר. שדרוג מעולה גם לארוחה ביתית בישראל שברוב המקרים מתבססת על חביתה.

לפני שמתחילים: טיפים ודגשים

הגשה: הטורטייה שמתקבלת במתכון גדולה ויכולה לשמש כפתיח ל-4 או כעיקרית לשניים. בדומה לפיצה, פורסים ל-4 סלייסים משולשים, באופן שמציג לראווה את מרכיביה הפנימיים.

אדפטציה מקומית למרקם:
בעוד שבספרד נהוג להגיש אותה רכה מאד, כמעט נוזלית במרכזה, במתכון שלפניכם מתקבלת טורטייה רכה אך מגובשת.

המרכיבים ל-2-4 מנות:
1 בצל גדול, קלוף ופרוס לחצאי טבעות דקות ככל האפשר
1/8 כוס שמן זית
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות בגודל 1-2 ס"מ
3 ביצים
1 פלפל אדום פרוס לרצועות דקות או קוביות – לא חובה
1 כפית מחוקה פפריקה מעושנת – לא חובה
1 קורט סוכר – לא חובה
מלח ופלפל שחור – לפי הטעם

הכנה:
מוסיפים את הבצל ופרוסות הפלפל והשמן למחבת קרה. מבשלים על אש בינונית-נמוכה 4-5 דקות תוך שמערבבים בעזרת כף מעץ.

מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, מערבבים היטב ומכסים. מבשלים 25 דקות על אש נמוכה או עד לריכוך של תפוחי אדמה ותוך שמערבבים מדי פעם. מסננים מהשמן (אותו שומרים בצד) ומעבירים לקערת ערבוב. מניחים לתערובת להתקרר 5 דקות בטמפרטורת החדר.

טורפים את הביצים ומוסיפים לתערובת תפוחי האדמה, הבצל והפלפל יחד עם התבלינים.

מחזירים למחבת כ-3-4 כפות של שמן ומחממים עד שהשמן חם מאד. יוצקים פנימה את בלילת הטורטייה ומסדרים על כל שטח הפנים של המחבת באופן אחיד. מנמיכים אש לחום בינוני-נמוך, מכסים ומטגנים 5 דקות, או עד שהמרקם של חלקה העליון מתייצב.
מורידים את המחבת מהאש ומכסים בקערה. הופכים את הטורטייה על הקערה, כך שחלקה התחתון והמבושל כעת בראשה.
מחזירים את המחבת אל האש ומשמנים ב-2-3 כפות שמן.

מחליקים את הטורטייה בזהירות אל המחבת כך ומטגנים אותה מצדה השני 3-4 דקות נוספות על אש בינונית-נמוכה. מכבים ומורידים מהאש ומעבירים לקערת הגשה שטוחה. מניחים לטורטייה להתגבש בצלחת ולהתקרר קלות 10 דקות ומגישים חמים – אפשר גם פושר ממש.

תגובות לפוסט