סו בורק תרד וגבינות – מתכון וטיפים

20.06.2017
סו בורק - והפעם במילוי קל ופשוט של תרד ופרמזן. רועי ירושלמי מכין, שלב אחר שלב, את מאפה השכבות הטורקי האהוב. מתכון וטיפים וגם גרסה טבעונית (יש!)

"הפעם אני לא מכין סו בורק", נשבעתי לעצמי. אבל הבטחות לחוד ומציאות לחוד ואחרי שרחלי קרוט (AKA קרוטית) ביקשה ממני שאכין עמה סו בורק למפגש שלנו, אותו אנחנו מתכננים כבר חודשים אם לא שנים, מצאתי את עצמי גורר רגליים במבוכה לעבר הטלפון ומצלצל ליבואניות, אורלי ולואיז, על מנת להצטייד בחבילה או שמונה, לי ולהורים ולסבתא (ובהיעדר מלאי – שאמור להתחדש כבר בימים הקרובים – קניתי את החבילה האחרונה במעדניית "יום טוב" שבשוק לוינסקי).

עוד אוכל טורקי ב-Rex:

סו בורק הוא מאפה שכבות טורקי שמתבסס על יופקה. מנה שהיא ארוחה שלמה, בין אם לבוקר (אז מגישים סו בורק עתיר שמן ודל גבינות), לערב חגיגי עם שפע גבינות משלל סוגים וחלב ובין לבין, כמו שהכנתי הפעם – ממולא בתרד. "פשוט להכניס לתנור כשמגיעים חברים ויש ארוחה", אמרה רחלי ובצדק.

את מקומה של הקשקבל המסורתית החלפתי בפרמזן ("הרבה יותר טעים ולא צריך להביא מטורקיה – יש גם בסופר", פסקה סבתא שלי כשסיפרה לי על הטריק האיטלקי שסיגלה אחרי 40 שנה בישראל).

רחלי הנאווה ציוותה לתבנית העגולה והתפוחה שלי בניצה בולגרית של פילו עם פטריות וגבינות שהייתה יפה כפי שהייתה טעימה. היא אמונה גם על התמונות היפות ועל הסטיילינג ועל האירוח. שוב תודה, רחליק – ומקרב לב.

שנתחיל?

סו בורק תרד ופרמזן (צילום: רחלי קרוט)
סו בורק תרד ופרמזן (צילום: רחלי קרוט)

סו בורק במילוי תרד ופרמזן – Ispanakli Su Böregi

לפני שמתחילים: את המים שבמתכון אפשר להחליף בחלב או בשמנת.

סו בורק טבעוני? זה קל! מחליפים את החמאה בשמן זית – טעים! – ואת הפרמזן בקוביות טופו קצוצות דק.

המרכיבים לתבנית גדולהרצוי עגולה (דפי היופקה עגולים ומסתדרים טוב יותר כאן מאשר בתבנית מרובעת. אבל כמובן שזה לא סופר עקרוני):

1/2 חבילת דפי יופקה – ניתן להשיג במעדניות בשוק לוינסקי, בסניפים הגדולים של טיב טעם ובסטופמרקט הרצליה

2 כוסות עלי תרד טריים קצוצים או 3/4 חבילה של תרד קפוא

120 גרם חמאה מומסת

150 גרם פרמזן מגוררת

1 כפית פלפל שחור

1 קורט אבקת מוסקט – לא חובה

1/2 כוס שמנת מתוקה – לא חובה

2 כפות גבינת שמנת – לא חובה

מלח

מעט שמן זית

הכנה:

מברישים את עלי היופקה במים רותחים. חוזרים שוב על הפעולה אחרי 2 דקות, ובפעם השלישית והאחרונה אחרי 2-3 דקות נוספות. את הדף היפה ביותר שומרים למעטה הבורק.

מעבירים את התרד הקצוץ לקערה גדולה ומוסיפים 1/2 כוס מים. מחממים במיקרוגל 5-6 דקות ומסננים (אם משתמשים בקפוא לא צריך מים אבל כן צריך לחמם 10 דקות ולא 5-6). מערבבים עם השמנת, גבינת השמנת, 100 גרם פרמזן, מוסקט ומלח ופלפל.

סו בורק תרד ופרמזן (צילום: רחלי קרוט)

משמנים את התבנית במעט חמאה ומסדרים דף יופקה.מוסיפים 3 כפות מתערובת התרד ומכסים בדף נוסף של יופקה. יוצקים מהחמאה המומסת, מסדרים מעל דף יופקה נוסף ומעליו שכבה דקה של תערובת התרד.

סו בורק תרד ופרמזן (צילום: רחלי קרוט)

ממשיכים כך עד שמתקבל מאפה בן 5-6 שכבות לפחות ומכסים בדף היופקה המהודר שנשמר בהתחלה.

מפזרים מעל 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת, מעט פלפל שחור ויוצקים 1/2 כוס מים חמימים ושמן זית עדין (נניח 1/8 כוס. כמובן שיותר טעים עם חצי כוס או יותר כמו שסבתא שלי עושה, אבל רחלי ביקשה שלא יהיה הרבה שמן לטובת הצופים בבית ובצדק כי אנשים שומרים וזה לא לעניין ווואלה זה טעים גם ככה אז כולנו שמחנו ואתם נשארתם רזים).

מעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות ואופים 35 דקות או עד שהמעטה זהוב מאד, כמעט – כמעט! – שרוף.

יוצרים חתכים מרובעים ומגישים מייד ולא מספרים לאורחים שלקח לכם בדיוק 5 דקות להכין את אחת המנות המרשימות והיפות של המטבח הטורקי.

סו בורק תרד ופרמזן (צילום: רחלי קרוט)
סו בורק תרד ופרמזן (צילום: רחלי קרוט)

 

 

תגובות לפוסט