פיצה בטטה – מתכון ללא גלוטן וגם טבעוני של אורי שביט

22.03.2021
פיצה בטטה - מתכון ללא גלוטן, טבעונית ומהממת: אורי שביט מלמדת אתכם להכין מאפה בלי קמח ו-100% מהטבע. טעימה מתוך "חגיגה טבעונית", ספרה החדש של כוהנת הקולינריה הטבעונית

פיצה בטטה מטורפת – שאם חשבתם שפיצה כרובית זה השיא, חכו עד שתטעמו אותה. בסיס הבטטה חלומי – אל תוותרו על קמח הטפיוקה, הוא זה שמעניק לבצק את הגמישות המעולה שלו.

עוד מתכונים של אורי שביט באתר רקס:

פיצה בטטה עם בצל צלוי ומוצרלה שקדים

מתכון של אורי שביט מתוך הספר "חגיגה טבעונית" (הוצאת תכלת). מוצרלת השקדים הנמתחת שבמתכון מתאימה למילוי מאפים, לזניה, פיצה וכדומה. אפשר להכין אותה מראש, והיא תישמר בכלי אטום במקרר לפחות שבוע.

מרכיבים לפיצה אישית:

לבסיס
:
1 כוס (240 גרם) בטטה מבושלת ומעוכה לפירה
2 כפות קמח עדשים כתומות
2 כפות קמח טפיוקה
1 כפית בזיליקום או אורגנו מיובשים
מלח

לרוטב:
¾ כוס עגבניות מרוסקות
1 כף רסק עגבניות
1 שן שום כתושה
½ כפית אורגנו יבש
קורט מלח
למוצרלה שקדים נמתחת:
1/2 כוס (60 גרם) שקדים קלופים שלמים או טחונים
1 כוס מים
1/4 כוס קמח טפיוקה
1 כף שמרי בירה
1 כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום

לתוספות:
1 בצל סגול, חתוך לרבעים ומפורק לגלדים
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים ופרוס
מוצרלה שקדים (ראו למטה (ואפשר גם מוצרלה קשיו קנויה)
חופן עלי בזיליקום טריים
שמן זית

הכנה:
למוצרלה שקדים: טוחנים את השקדים בבלנדר חזק לאבקה דקה. זה חשוב גם אם הם טחונים, כדי לשחרר מהם את השומן והטעם. אם הבלנדר שלכם לא חזק מספיק, אפשר לטחון במטחנת תבלינים. מוסיפים את יתר המרכיבים וטוחנים היטב לבלילה דלילה וחזקה. יוצקים את הבלילה לסיר ומחממים מעל להבה בינונית תוך כדי טריפה במטרפה, מבלי להגיע לבעבוע חזק. מבשלים כ-5 דקות, עד שהבלילה מסמיכה והופכת לנמתחת. מסירים מהאש ומעבירים לקערה לצינון קל.

לתוספות: מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. משמנים את גלדי הבצל בשמן זית ומסדרים בתבנית בשכבה אחידה. צולים בתנור כ-10 דקות, להזהבה. מוציאים ושומרים על התנור חם.

במקביל, מערבבים את כל מרכיבי הבסיס בקערה עד שמתקבלת תערובת אחידה ודביקה.

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים במעט שמן זית. משטחים את תערובת הבטטה בעזרת מרית לעיגול אחיד בעובי כ-3 מ"מ ובקוטר 26-28 ס"מ. אופים כ-5 דקות, עד שהבצק מתייבש וניתק בקלות מהנייר.

מכינים רוטב עגבניות: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה. מניחים במרכז הבסיס האפוי 3-4 כפות רוטב עגבניות ומורחים לשכבה אחידה. מסדרים מעל גדלי בצל צלויים ופרוסות פלפל חריף ומנקדים בתלוליות מוצרלה שקדים.

הגשה: מזלפים מעל שמן זית ואופים כ-10 דקות, עד שהתחתית נהיית פריכה והתוספות מזהיבות. מגישים מיד.

פיצה בטטה של אורי שביט (צילום: טל סיון-ציפורין)

תגובות לפוסט