טחינה של שגב: מתכון פשוט עם טאץ' של שף

01.05.2017
השף שגב מגיש: טחינה של שף כמו במסעדה וברגע. מתכון פשוט עם שדרוגים יצירתיים שמוסיפים לטעם המוכר את הטאץ' הייחודי והאהוב של מסעדות שגב

טחינה כל אחד יודעת להכין: פשוט מדללים טחינה גולמית במים תוך ערבוב בלתי פוסק עד לקבלת תערובת סמיכה ואוורירית.
עוד מתכונים ב-Rex:

כבודה של הטחינה הקלאסית – במקומו מונח. אבל אני, את הטחינה שלי אוהב עם הרבה שדרוגים וטעמים: שומית, ירוקה מבזיליקום, מעט חריפה ובעיקר עם שפע מיץ לימון שמוסיף לה חמיצות רעננה. סלט נהדר שכיף למרוח על פיתות או לחם וכמובן ללוות לצד פלאפל.

שימו לב: לצורך הכנת הטחינה חשוב להשתמש בטחינה גולמית איכותית.

המרכיבים:

  • 1  כוס טחינה גולמית
  • 4  שיני שום כתושות
  • מיץ מ-2  לימונים בינוניים
  • 1/2 צ'ילי אדום, קצוץ דק
  • 20  עלי בזיליקום גדולים וטריים
  • מלח ופלפל – לפי הטעם

הכנה:

  • טוחנים במעבד מזון או בעזרת בלנדר את כל המרכיבים מלבד הטחינה הגולמית ובתוספת חצי כוס מים קרים עד לקבלת תערובת במרקם חלק ככל האפשר.
  • מוסיפים למעבד לסירוגין, לאט לאט ובהדרגה, טחינה וכוס מים קרים מאד תוך כדי עיבוד. ממשיכים לטחון עד שמתקבלת טחינה סמיכה במרקם הרצוי.
  • מוסיפים במידת הצורך מעט טחינה או מים על מנת להסמיך או לדלל את הטחינה בהתאמה.
  • מגישים לצד לחם, דגים, חצילים קלויים או כמובן פלאפל. הטחינה נשמרת במקרר עד 5 ימים.

תגובות לפוסט