מרק בטייק אווי: 6 משלוחים חמים לחורף ממיטב המסעדות של תל אביב

09.01.2020
מרק חם שמגיע הביתה וממלא אותו בריח משכר - והחורף שבחלון כבר נראה פחות מפחיד. שחיתות של יום סוער - רועי ירושלמי בוחר 6 מרקים שמגיעים אליכם עד הבית עם וולט, הישר ממהמסעדות הטובות של תל אביב אליכם

מרק בחורף של תל אביב זה כמו גלידה או אייס קפה בקיץ – משהו שהנפש והגוף פשוט משתוקקים אליו.

עוד תל אביב ב-Rex:

מה יותר טוב מאשר מרק בחורף? מרק שמגיע עד אליך בשיא החורף. לרגל סוף השבוע הסוער, בחרנו 6 מרקים שווים שמחכים להזנקה ומגיעים עד הבית באפליקציית וולט, נטפליקס של הטייק אווי. לאמיצים: כמובן שאפשר וכדאי גם להגיע למסעדה.

■ מרק קובה של לילוש

עם מספר דו ספרתי של מרקים בתפריט, ליאת בלילטי – לילוש בשבילכם – היא המלכה הבלתי מעורערת של הקטגוריה בתל אביב.

המקום הביתי והחמים, בין כיכר מסריק לכיכר רבין, חוגג מעל 15 שנים של קערות נדיבות שהפכו את המקום למוקד עליה לרגל חורפי (ולא רק) עם מנות מרק עגבניות עם פרזמן; בטטה כתום; מינסטרונה מהסרטים; מרק פירות ים קרמי עם עגבניות, מולים, שרימפס וקלמרי; מרק עוף קניידלך אשכנזי; מרק עדשים – ומעל כולם מרק קובה בשרי או טבעוני. שווה מאד וכדאי כבר לקחת כמה מנות ולהצטייד לשאר הסופש.

מה עוד אפשר להזמין פה הביתה על הדרך: סלט מהמבחר האינסופי, למשל זה עתיר העדשים והחמוציות לחובבי הז'אנר.

לילוש. פרישמן 73 תל אביב.

מרק קובה (צילום: Markus Bertchi)

■ מרק עוף סנדר

מרק העוף של סנדר מתבסס על מתכון שמוגש מעל 70 שנה בשוק לוינסקי, שעבר מהמייסד אל בנו, השף זמי סנדר. אל ציר העוף הזהוב שמתבשל על דוד ענקי אפשר להוסיף אטריות ביצים דקיקות או לחלופין כדורי קניידל אווריריים, מהטובים בתל אביב (נו, קניידעלך) או כופתאות קרעפלך מלאות בשר.

מה עוד אפשר להזמין על הדרך: קציצות בקר או עוף מטוגנות, כבד קצוץ שהוא לא פחות מנפלא ובימי שישי –  חמין מהסרטים שמוגש, עתיר תפוחי אדמה וקטניות, מדי סופשבוע מאז 1948.

סנדר – בית של אוכל יהודי. לוינסקי 54 (פינת העלייה), תל אביב.

מרק עוף של מסעדת סנדר (צילום: מיטל סולומון)

■ מרק ראמן – הירו

גם אחרי לכתו המצערת השף ישראל אהרוני שיצר את המתכונים במקום, הירו ממשיכים להגיש ראמן מעולה, אחד מהשלושה הטובים בעיר (יחד עם מיאזאקי של יקיר המערכת, יובל בן נריה ומגיע לשכונות הצפוניות של העיר וכן זה של אובן קובן).

הצירים של הראמן של הירו מתבססים על עוף או על ירקות טבעוני והנודלס – ראמן עבות כמובן – טריות ובשרניות. בין התוספות – עוף וביצה בבישול איטי שמותיר אותה נוזלית בליבה ויציבה בחלבון; בשר טחון לא שגרתי בדן דן נודלס וגם טופו משי עדין ורך באופציות הטבעוניות

עוד במומלצים: לחמניות באן ממולאות בבקר מפורך או דלורית.

הירו. שרונה מרקט וקניון רמת אביב

■ מרק חרירה גבאי

חרירה הוא מרק מרוקאי (מבטאים כמו תפירה) שמכינים עם בערך כל המזווה: אטריות, עדשים, חומוס, המון בצל ועשבי תיבול משתדכים פה לציר ירקות עם טאץ' של לימון, ואת כל זה מתבלים בתבלינים חמים: כמון, בהרט ונגיעה של כורכום (לא חייבים).

בחורפים מגיש בבוגרשוב השף לירן גבאי ("פלאפל גבאי") את הגרסה שלו למרק עליו גדל בבית – ושמגיע עכשיו עד הבית שלכם. בשתי מילים: כבוד לעדה.

פלאפל גבאי. בוגרשוב 25, תל אביב.

View this post on Instagram

 

A post shared by גבאי – הרבה יותר מפלאפל (@falafel.gabay) on

 

■ מרק חמוץ חריף סיני לונג סנג

חבר שעבד איתי לפני שנים במערכת עיתון, אמר שבמקום העבודה הקודם שלו – חברת החדשות של אחד מערוצי הטלביזיה – כשאחד המגישים היה חולה, היו דואגים להביא מרק סיני חמוץ חריף, מזור לחולי החורף שהיה גם באופן פלאי שומר על הקול יציב וחזק לשידור.

מה יש במרק האדום הזה מלבד חמוץ וחריף ועוף אין לי מושג. אני כן יודע שהוא נפלא, בעיקר עבור מי שאוהב חריף ושלמרבה הצער ומכיוון שמסעדות סיניות כמו פעם הם חזון הולך ונכחד בישראל בכלל – ותל אביב אינה שונה בכך – אפשר להשיג אותו כיום במעט מאד מקומות בעיר.

לונג סינג הוותיקה באלנבי (לא לבלבל עם לונג סנג) היא אחת מהם והיא מנוהלת על ידי אותה משפחה סינית מסבירת פנים כבר שנים. הרמה, כמותם, נשמרת – ומי שמגיע לכאן פיזית מוזמן לבחון את המנות מהתפריט השחור והסודי שלהם שהמנות שלו לא כלולות בוולט). נסו ולא תתאכזבו.

לונג סנג. אלנבי 44 תל אביב.

■ מרק בשר תימני – סאלוף ובניו

סניף פלורנטין של המסעדה התימנית משכונת התקווה הוא מקור לא אכזב למרקים תימניים. ואם יש משהו לסגור איתו צהרי סופשבוע או ערב חורפי – זה מרק עתיר חוויאג' עם המון חילבה מוקצף בצד.

בתפריט הסאלוף: מרק שעועית עם בשר, שעועית וחרירה טבעוניים וכמובן מרק בשר תימני קלאסי עתיר בבשר שנושר מהעצם הישר לכף. בום.

סאלוף ובניו. נחלת בנימין 30 תל אביב

תגובות לפוסט