שיפודים ונהנים: 5 שיפודיות מצטיינות | תל אביב

05.07.2017
משמורת הטבע בכרם התימנים ועד למפונפנת והמדוברת בלב העיר הלבנה: חיליק גורפינקל מכתיר - 5 מסעדות שמגישות שיפודים מהסרטים ברחבי תל אביב

1. דני וסלים ("הברברי")

השיפודייה הטובה בעולם (לטעמי, וכאן טעמי הוא הקובע) ואחת האחרונות שהיא לגמרי כזו, היא זו של דני וסלים, או כפי שהיא מכונה בפי כל: "הברברי".

קצת לא ברור אף הפך כינוי הקוד שהדביקו שאול אברון המנוח ובינו גבסו, הלא הוא דוקטור שקשוקה, למקום הקטן הזה ברחוב קדם, לשעבר רחוב 60, ביפו.

עוד בשר ב-Rex:

בכל מקרה, הברברי, או דני (או דני וסלים אם מדייקים ומזכירים גם את מייסד המקום שכבר שנים אינו כאן, הלא הוא סלים, אבא של דני) – היא לא יותר מקיוסק בטון קטן, בלי סטייקים וללא צ'יפס, סלטים או ברז בירה. בטח שלא יין. רק מנגל בן שנות דור עליו הופך דני במיומנות של מנתח מוח שיפודי אדום (רוטפלייש, נתח קצבים או איך שלא תקראו לזה), נקניקיות חריפות, קבב, לבבות, פרגית ולפעמים אפילו שקדים או כליות. לזה הוא מוסיף בצל ועגבניה על האש, סלט ירקות בסיסי, טחינה ועמבה.

לא תמיד פתוח, אבל תמיד בטוח שיהיה טעים, נעים (למי שמבין שנעים זה לאו דווקא מלצר שקורא לך " אחי" או "גבר" או מלצרית ששואלת אותך בכל 5 דקות אם הכל בסדר, ובעיקר אחר. שקט, כמעט מלנכולי, גברי מאד (סליחה בנות) ומאד מקצועני, אם יש דבר כזה לאכול במקצוענות. כי בלעשות על האש במקצוענות, בטוח שאין מתחרים לדני.

דני וסלים (הברברי) רחוב קדם 60, יפו. שזה בעצם רחוב 60 מספר 60. זה גם המספר היחיד שתקבלו. אין טלפון. פתוח כשפתוח, בימים ראשון עד חמישי, מ-12, בערך, עד חמש, נגיד.

A post shared by Guy Gamzo (@guygamzo) on

2. ג'סמינו

ג'סמינו הוא מקום נורא. זול. טעים רצח, ענייני להחריד. מה הבעיה אתם תוהים בוודאי. והרי אלו בדיוק הדברים שאתה מחפש בשיפודייה הגונה, הלא כן? בוודאי, אלא שג'סמינו היא כל כך טובה, ונגישה וזמינה, שהיא גורמת לי, ולרבים אחרים כנראה, להזניח את הברברי. שהרי לא קל להגיע אליו. בטח בלי רכב.

אז כן, ג'סמינו, השיפודייה החדשה של שאול טבת (לוציפר ובעבר – רמלה, רדיו רוסקו, סטפן בראון, טלה ועוד) ושל קולג'יט סינג, שותפו והאיש אשר על המנגל, היא ללא ספק מתחרה רצינית לברברי או לכל שיפודיה אחרת שאי פעם היתה כאן.

היא יושבת על אלנבי, צופה על כל המון האדם המרתק של הרחוב הכי מעניין בתל אביב ואולי בישראל, אי אפשר לשבת בה למעט שניים- שלושה כיסאות בתוך החלל הקטן שלא קל לתפוס אותם, יש בה תור תמידי והיא זולה להפליא. גן עדן קרניבורי עלי אדמות.

בין אם זו פיתה עם לב עגל חריף, או עם קבב, נקניקיה ביתית חריפה או אפילו סתם פרגית, מדובר ביצירות מופת קטנות, מופת של דיוק, קפדנות, יד טובה, תיבול מדויק ולב גדול. לא רק של העגל. קצת עמבה, פלפל ירוק חריף צלוי, סלט ירקות, טחינה. עגבניה ובצל על האש. מה עוד צריך? כלום. אולי עוד מנה. וצינתור.

ג'סמינו. אלנבי 97, תל אביב. א'- ה' 12:00- מאוחר בלילה ובמוצאי שבת גם.

שיפודי אירופה (Photo: Markus Bertschi)
שיפודי אירופה (Photo: Markus Bertschi)

3. שיפודי אירופה

השיפודיה של המאה ה-21. שיפודי אירופה של שרון כהן (שילה, קפה אירופה הצמוד, פלורנטין האוס) היא כל מה ששיפודיה לא צריכה להיות. גדולה, נקייה – עם גריל פחמים אימתני – ובעיקר מתוחכמת לאללה.

שיפודיה יוקרתית, יקרה ומפונפנת – בתפריט, בין השאר ניתן למצוא שיפוד קוקי סן ז'ק, לובסטר חצוי על האש וכבד אווז – אבל, וזה אבל גדול, טעים פה לאללה. וזה מכפר אפילו על הדאווין.

לא מוכרחים לקחת לובסטר או כבד אווז. יש גם פרגית וקבב טלה, כבד, לבבות, חאלוויאת (שקדים) וכל השאר. וגם שיפודי דגים, לא חיזיון נפוץ כלל וכלל, כולל לוקוס ולברק וסלמון ואפילו שיפודי ירקות מעולים. זה קצת ניו אייג'י אבל לא חשוב – זה טעים וזה נעים והשירות נהדר והקטע היאפי עובד.

וכשלקינוח אפשר לתקוע את הגלידה הנהדרת שמוכרת הגלידריה הצמודה מבית אירופה, מה לנו כי נלין.

שיפודי אירופה, שדרות רוטשילד 9, תל אביב, 03-6565692 . כל יום מחצות היום עד חצות הליל

A post shared by Hadley Tomicki (@hadleytomicki) on

4. איציק הגדול

את איציק הגדול גיליתי לבושתי ממש לא מזמן. כלומר, אני מכיר את המקום מיום היווסדו ואפילו עבדתי מעבר לפינה שנה שלמה, אבל, וזה די נורא, לא אכלתי בו מעולם. משהו בדבר שמועות על סוג של, האמת, לא יודע מה אפילו.

טעות חמורה. ובעצם מזל. אחרת מי יודע כמה סטייקים הייתי תוקע כאן בעשרים ומשהו שנות קיומו של המקום.

אבל לא על סטייקים אנחנו מדברים היום, למרות שהסטייקים כאן מכניסים את איציק הגדול להיכל התהילה של האומצות המקומיות, אלא על שיפודים. כי למרות שבאיציק הגדול מגישים נתחי בשר ענקיים על העצם, גם אם תוותרו עליהם, מטעמי תקציב או כל סיבה אחרת, עדיין תוכלו ליהנות מכמה מהשיפודים הכי טעימים שיש, אם לא למעלה מזה.

כל דבר שתזמינו כאן, ויש הכל , יהיה מושלם. מפרגית ולבבות פלבאים ועד חוט שדרה ושקדים. ויש אפילו שקדי טלה נדירים, שלא לדבר על אשכי הודו וכל השאר.

התפאורה והאווירה יוקרתיים-עממיים שכאלו, מין שילוב מוזר ומנצח של קהל מיובא, מלצרים מקומיים והרבה ויסקי יוקרתי ויין לא פחות. שירות מופתי ואוכל נהדר, ורק קצת יקר. מה לעשות? דברים זולים עולים פחות. גן עדן לחובבי בשר ובכלל.

איציק הגדול, דוד רזיאל 3, יפו. 03-6830033. א'-ש' 11:30- 23:30

5. הלב הרחב

אני בן שש. או עשר. לך תזכור. אנחנו נוסעים בפורד אסקורט האדומה וחונים בכרם התימנים. יש חניה. זה היה לפני יותר מארבעים שנה. מתיישבים. טחינה בצלוחית מתכת קטנה. סלסה של עגבניות טחונות שאז עוד לא קראו לה ככה. שיפוד פרגית. שיפוד לבבות. קבב. אושר.

אני בן 52. אין חניה. כל השאר לא השתנה.

הלב הרחב בכרם הוא שמורת טבע, מוסד, פנינה. הוסיפו אתם את הקלישאה החביבה עליכם. אם מעולם לא הייתם שם, לא אוכל להסביר ובעצם לא ארצה גם. כי איך זה יכול להיות, לחיות כאן ולא לאכול בלב הרחב. זה כמו לא להיות בלונה פארק, או ביד ושם.

הלב הרחב הוא מופת של צניעות, מסורת ובעיקר אי של שפיות בים הטירוף המסעדני המקיף אותנו. כמו רבות מאחיותיה בכרם התימנים, שומרת המסעדה הקטנה הזו לא רק על חזותה הצנועה אלא גם על רוח זהה. משהו מעידן אחר בו לא עשו כל כך הרבה דאווין ועניין ממשהו שמחזירים לאדמה כמה שעות אחר כך.

הלב הרחב. רבי עקיבא 10, כרם התימנים, תל אביב, 03-5102149,א'-ה' 12:00- 23:00.

3 תגובות

תגובות לפוסט