הבשר של תל אביב: 6 מסעדות מומלצות

01.11.2017
מסעדת בשר טובה זה לא עניין להקל בו ראש, בטח שלא עבור קרניבור (בדימוס) כמו חיליק גורפינקל. 6 מקומות מצטיינים לאכול בהם סטייק, קבב וכל מה שבשרי בתל אביב

בכל פעם שאני אוכל סטייק, או שיפוד בפיתה, אני נשבע לעצמי שזו הפעם האחרונה. זה לא בריא, זה מרגיז את הטבעונים (אחד מהם קרוב אלי בדרגה ראשונה), זה מזהם את הכדור וגם קרניבור (בדימוס?), כמוני, יודע שזה לא מוסרי.

עוד חיליק גורפינקל ב-Rex:

אבל מה לעשות, זה כל כך טעים. ואני רגיל. וזה התפקיד שלי. אני מבקר מסעדות. ננה שרייר שאלה אותי איך אדם מוסרי כמוני מסוגל לאכול בשר. מאיפה את יודעת שאני מוסרי, שאלתי והיא התעקשה. אפשר להיות מבקר מסעדות טבעוני, שלפה מולי פתאום. איך בדיוק, תהיתי. אבל היא בשלה. שיהיה.

הנה לפניכם אם כן, חמישה מקומות אהובים במיוחד לתקוע בהם סטייק, או שיפוד רציני באמת. חלקם היכלי סטייקים מפוארים, וחלקם מאורות בנות שנות דור. שני הסוגים חביבים עלי באותה מידה

1. מיטבר

במקום בו אורך החיים הממוצע של מסעדה הוא שמונה חודשים, מוסד בן כמעט רבע מאה הוא לא פחות מפלא. אבל מיטבר היא פלא לא רק בגלל הוותק.

המסעדה בת שנות הדור הזו מצליחה לשמור על אופי שהוא כל כך יוצא דופן בנוף המקומי שמדובר כמעט בנס. מאורה אפלולית, גם אם אלגנטית, שמשלבת איזו ארציות מבורכת עם קלאסה נדירה.

אף אחד לא עושה ממך כאן עניין אבל כולם יודעים בדיוק איך לטפל בך. לשרת אותך בנימוס קורקטי ולהניח על צלחתך כמה מהסטייקים הכי טובים ובעיקר יציבים של העיר העברית הראשונה.

אל מול כל הכוכבים החדשים, אמיתיים או בעיני עצמם, זורח האנטרקוט של מיטבר, כמו גם הסינטה ובעצם כל השאר, באור יקרות של שפיות קולינרית. בלי דאווין ועם אחלה צ'יפס. שלא לדבר על סלט העגבניות וסלט הביצים הנצחיים.

מיטבר, שדרות ח"ן 52, תל אביב, 03-6956376, א'- ש' 12:00-00:00

2. חוות צוק

אני קצת חושד בתומר צוק, הלא הוא אחיו השקט של ניר צוק, השף המפורסם, שהוא קצת פחות פלאח ממה שהוא רוצה שנחשוב. אבל זה ממש לא משנה.

יחד עם אסף שנער, שותפו החייכן והמוכשר, מביא צוק לתל אביב, אם רמת אביב החדשה זה עדיין תל אביב בשבילכם, את בשורת בשר הטלה שהוא מגדל בחווה שלו שבעמק האלה.

פעם היה צריך לנסוע עד לשם ולחכות שצוק יועיל בטובו להתפנות אליך, או שהמלצריות שלו ישימו לב שהגעת. אבל מאז שהתיישב במרכז המסחרי הקטן שבשכונת הפלסטיק הזו, שום מלצרית לא מפספסת אותך. וממילא הכי כיף לשבת על הבר ולתת לשנער וטבחיו לבחור בשבילך. צלעות טלה קטנטנות זה אמנם בסדר גמור והן הכי טובות שאני מכיר, בטח בתחומי תל אביב, אבל השוס הגדול כאן הם חלקי הפנים. בעיקר אלו של הטלה. שדרה ומוח וגם יותר קלאסיים.

אם אתם אמיצים, תלכו על זה, בתוך קרואסון או מחוצה לו, אם לא "תסתפקו" בצלעות. וכן, יש גם בקר. ועוד איזה. ומעדנייה ואטליז צמודים. מה עוד תבקשי מאיתנו מכורה?

חוות צוק, פרלוק 5 רמת אביב החדשה, -077-5155905. א'-ו' 07:45-23:00, שבת 09:30-16:30

3. הדסון

היכל הבשר אדיר המימדים והמפואר של מתן אברהמס (ושותפיו, אני מניח), ברמת החייל הוא ללא ספק מקדש מעט לכל חובב אומצות רציני, וגם מתחיל. זו אמנם לא בדיוק כוס התה שלי, מסעדה מפונפנת ונוצצת כל כך, אלא שהדסון מחפה על כך בכל כך הרבה מעלות שלא רק שאני סולח, אני גם שוכח.

זה מתחיל בשירות המקצועי, ונגמר, כמובן, בבשר הנהדר. אל תבזבזו את זמנכם על שטויות. ושטויות כאן זה לא רק כל מה שמסביב לאומצות, אלא אפילו האופציה הרגועה יחסית של הזמנת סטייק 'רגיל'. קרי איזו סינטה או פילה ואפילו אנטרקוט. לא שהם לא טובים אבל החגיגה האמיתית מתחילה בבשר על העצם, שלל חיתוכים עם שמות אקזוטיים ולא ממש מוכרים במקומותינו, לפחות לא בהקשר האומצתי  כמו דנבר, דלמוניקו, טומאהוק ו…קאובוי (נשבע לכם שזה אמיתי).

מדובר בצירופים כאלה ואחרים של הנתחים המוכרים לכם, ביחד או לחוד, כולל העצם המחברת בינהם או סתם מארחת אותם סולו. זה אדיר מימדים, זה יקר להחריד, ואלו הסטייקים הכי טובים בארץ וכאלה שיכולים לתת פייט גם למסעדות סטייקים בארצות הברית, ואני לא מגזים. גם כל מה שמסביב מצוין, אבל תזהרו, השאירו מספיק מקום לסטייקים ולא תתחרטו.

הדסון, הברזל 27, רמת החייל תל אביב, 03- 6444733. א'-ש' 12:00- 00:00.

4. נווה צדק מקום של בשר

עם 'נווה צדק מקום של בשר' (איזה שם, יא וואראדי) לא הלך לי בפעם הראשונה – אגב, בדיוק כמו שלא הלך לי עם הדסון. מסתבר שדברים זולים עולים פחות, ואני פשוט הזמנתי 'סתם' אנטרקוט בעסקית צהריים ולא הבנתי על מה הרעש.

אבל אז, אחרי כמה שנים, חזרתי שוב והפעם לקחתי סטייק על העצם, כבר לא זוכר מה זה היה, והנה, נס. פתאום הכל מתחבר. לא שהאנטרקוט הרגיל ממש רע, גם לא בהדסון, אבל הקטע כאן, כמו בשכנה הצפונית, הוא הסטייקים המיוחדים, המחוברים לעצם ולכן הם עסיסיים ובשרניים הרבה יותר.

גם כל השאר – התוספות, הראשונות, הקינוחים – סבבה, כמו גם החלל המהוגן המתלבש כמו כפפה לידם של כל סוחרי הבורסה השכנה לניירות ערך. ואם אנחנו כבר כאן, חובה נעימה היא להזכיר גם את ng השכנה, אחת מחלוצות הז'אנר בגלגולו המודרני.

נווה צדק מקום של בשר, שבזי 64, תל אביב, 03-5104020, ב'- שבת 12:00-00:00

5. הברברי

הדעת נותנת שאחרי כל כך הרבה שנים, דני יודע שככה קוראים לו זללניה של תל אביב. הברברי. אני מנחש שהוא לא אוהב את זה. ושהוא לא יגיד מילה. אלוהים יודע כמה שנים עומד כאן דני, ואביו סלים לפניו, ליד המנגל הקטן שברחוב שישים, זה שהיום קוראים לו רחוב קדם, והופך שיפודים.
לא תואר לו ולא הדר לבונקר הבטון הקטן, בחיי שככה זה נראה, בו מחכה דני, כשהוא בא לעבודה, ללקוחותיו הקבועים והמזדמנים. אלו האחרונים צריכים להתרגל לטקס. להיות בשקט ולאכול. דני הוא לא ה'שיפוד נאצי' ובעצם גם לא ברברי, כינוי שהצמידו לו, לפי השמועה, בינו גבסו, הלא הוא ד"ר שקשוקה וחברו הטוב, שאול אברון המנוח.

הם התכוונו למחמאה כמובן. ואכן, קשה להתחרות בשיפודים של דני. הנקניקייה החריפה, שיפודי הלב, ומעל לכל ה'אדום', הלא הוא הרוטפלייש, הגביע הקדוש של מקצועני השיפוד והלאפה. אין כאן לאפה, אל תיבהלו, רק פיתות ושיפודים, קצת טחינה וסלט ועגבניה ובצל על האש אם תתנהגו יפה. אגדה שהיתה באמת.

דני וסלים (הברברי), קדם 60, יפו. טלפון? הצחקתם. פתוח? כשפתוח. בדרך כלל בימי חול בצהריים

6. ג'סמינו

נס קטן שהתרגש עלינו בשנה האחרונה. שאול טבת, אחד מהטובים והוותיקים שבמסעדני תל אביב ומי שחתום בין השאר על מקומות כמו סטפן בראון, רדיו רוסקו ורמלה, כולם ז"ל לדאבון הלב, וגם הבר האפלולי והמדליק לוציפר, יבדל"א, פתח לפני כמה חודשים יחד עם שותפו, הגרילמן המוכשר קולג'יט סינג, כן, אתם צודקים, מדובר בעולה חדש, ישן מאד, מהודו, את ג'סמינו.

מעין גרסה 'מתורבתת' , אם תרצו, לאותו ברברי שהרגע סיפרתי עליו. לשמחתי הרבה, התרבות כאן היא יחסית מאד, במובן הטוב של המילה. מדובר עדיין במזללת רחוב צנועה ועניינית עד מאד, שלא לומר ספרטנית. סינג עומד ליד הגריל ושם לך שיפוד. זהו. המבחר צנוע מאד. פרגית, לב עגל חריף, נקניקיה ביתית חריפה או קבב. לפעמים יש שקדי עגל. לפעמים עוד משהו. אבל גם כשאין לא חייבים.

הבשר כל כך טוב, היד של סינג כל כך משופשפת, התוספות כל כך מדויקות – סלט, חריף, עמבה, טחינה, ירקות על האש שאתה מתאפק לא ליפול על צווארו בדמעות של אושר. נס.

ג'סמינו. אלנבי 97, תל אביב,  א'- ה' צהריים מוקדמים עד מאוחר בלילה וגם במוצאי שבת.

תגובות לפוסט