טירמיסו? זה קל! המתכון המושלם של רביבה אפל

03.09.2017
טירמיסו בגרסה האישית של רביבה אפל: מלכת הקונדיטוריה מגישה - כך מכינים, צעד אחד צעד, את הקינוח האיטלקי האהוב, בדיוק כפי שמוגש בקונדיטוריה של "רביבה וסיליה"

טירמיסו הוא אחד הקינוחים המפורסמים ביותר – ולא רק במטבח האיטלקי. על אף מעמדו הקאנוני, הוא נולד רק בשנות השבעים, במסעדה קטנה בעיר טרוויזו שליד ונציה, במערב איטליה.

יש אינספור דרכים להכין טירמיסו וגרסאות – עם אלכוהול או בלי, על ידי הפיכת חלמוני ביצים לזביון או טריפתן טריות לתוך קרם הגבינה ועוד.

עוד מתכונים של רביבה אפל ב-Rex:

הגרסה שלפניכם היא הגרסה האישית שלי, שאנחנו מגישים ב"רביבה וסיליה" כבר מעל ל-20 שנים. וריאציה מהודרת ואישית שבה רואים – בדומה לקינוח הטרייפל – את השכבות שמרכיבות את הקינוח.

טירמיסו, גרסת "רביבה וסיליה"

שימו לב: המתכון מיועד ל-10 כוסות אך כמובן שאפשר להשתמש במקומן בכלי הגשה גדול ומלבני, כמיטב המסורת האיטלקית.

המרכיבים ל-10 כוסות הגשה אישיות:

לקרם הגבינה:
250 גרם גבינת מסקרפונה
250 מ"ל שמנת מתוקה (1 מיכל)
גרגירים ממקל וניל שלם
3 ביצים
50 גרם סוכר
תמצית קפה שמכינים מ-3 כפות קפה נמס שמומסות ב-2 כפות מים רותחים

להרכבה:
30 סבויארדים (או בישקוטים – שקרויים גם לשונות חתול)
1/2 כוס אבקת קקאו

לסירופ הקפה:
1/2 כוס סוכר
100 מ"ל אספרסו
1/4 כוס יין מרסלה
1/4 כוס ליקר קפה
הכנה:
מכינים את תערובת קרם הגבינה: מקציפים יחד גבינה, שמנת, גרגרי וניל, ביצים וסוכר עד שמתקבלת תערובת סמיכה ויציבה.
מחלקים את הקרם לשניים ביחס של שליש ושני ושליש. מוסיפים לשליש מהקרם את תמצית הקפה ומערבבים בעדינות כך שמתקבל קרם קפה.

מכינים את סירופ הקפה: יוצקים לקלחת חצי כוס מים. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה. מורידים מהאש ומקררים בטמפרטורת החדר במשך 15 דקות לפחות. מוסיפים את שאר מרכיבי הסירופ ומערבבים.

הרכבה: מזלפים בכל כוס כמות השווה ל-2 כפות מקרם הגבינה (זה שלא נוסף לו קפה). טובלים 10 סבויארדים בסירופ הקפה ומסדרים מעל שכבת הקרם אחד בכל כוס (אפשר גם לחצות כדי ליצור שכבה אחידה).

מזלפים מעל שכבת עוגיות הסבויארד כמות השווה ל-2 כפות מקרם הקפה (שליש קרם הגבינה לו נוספה תמצית הקפה).

טובלים 10 סבויארדים נוספים בסירופ הקפה ומסדרים על הקרם. מפזרים אבקת קקאו בעזרת מסננת ומזלפים מעל, בכל כוס, שוב עוד כמות השווה ל-2 כפות מקרם הגבינה.

מסיימים עם עוד שכבה של סבויארד (הפעם שאינם טבולים בסירופ) ומעבירים לקירור של 3 שעות לפחות עד להגשה.

מגישים קר ומפזרים קקאו במעמד ההגשה.

טירמיסו של רביבה וסיליה (צילום: דרור כץ)
טירמיסו של רביבה וסיליה (צילום: דרור כץ)
2 תגובות

היי נינה, ניסיתי לכתוב לך למייל – מנסה גם כאן בכל מקרה. מייד כשהגיע המייל הבוקר, שלחתי הודעה אל אפל ועברתי בעצמי על המתכון. בין סוגי המסקרפונה שניתן לקנות בסופמרקטים, ישנם כאלה שאינם יציבים ומפילים את התערובת (המתכון עצמו מדויק). מה שכן, אוסיף הערה בנושא למתכון במידה ורכשת גבינה מתוצרת היצרן אליו התייחסה אפל. מצורפת כתובת המייל שלי – יותר ממוזמנת לכתוב לי.

תודה וסופשבוע נעים, רועי מ-Rex

הגב

הפסקתי באמצע, הקרם היה ממש לא יציב או סמיך, ניסיתי להוסיף אינסטנט פודינג שהסמיך את הקרם טיפה אך עדיין לא יצא מספיק יציב. מיותר לציין שהכל נזרק לפח!

הגב

תגובות לפוסט