עוגת תירוש חגיגית של אבי ביטון שמכינים בזריזות ובקלות

10.09.2020
עוגת תירוש בקלי קלות: אבי ביטון עושה שימוש במשקה האהוב של החגים ומכין איתו קינוח מהודר וזריז (וכשר פרווה!), שכיף לנשנש בסוף הארוחה או למחרת לצד הקפה

עוגת תירוש עושה שימוש באחד המשקאות האהובים בחגי ישראל במקום מפתיע ולא שגרתי. מתכון שהוא גרסה מפתיעה ושובבה לקינוח הנוסטלגי של עוגת התפוזים הבחושה, שמככבת עד היום בבתים רבים. ״במתכון שלפניכם מחליף התירוש את המיץ״, אומר אבי ביטון.

עוד קינוחים לחג באתר רקס: 

״התוצאה: עוגה בחושה מושלמת (וכשרה פרווה), שכיף להגיש לשולחן בסיום ארוחת החג (או סתם ליד הקפה) ושמכינים בזריזות ובקלות. במילים אחרות: לא מפרידים פה ביצים, ומשתמשים במינימום כלים. ממליץ לכם לא לוותר על הזיגוג המושקע לעוגה״. רשמנו לפנינו.

עוגת תירוש ותפוזים

מתכון של השף אבי ביטון. כשר פרווה

מרכיבים ל-2 תבניות אינגליש קייק או תבנית עגולה בקוטר 26 ס״מ:

4 ביצים L

1.5 כוסות סוכר לבן (300 גרם)

1 כוס שמן נייטרלי – קנולה למשל (240 מ"ל)

1 כף גרידת תפוז

1 כוס תירוש כרמל (240 מ"ל)

2.5 כוסות קמח לבן (350 גרם)

1 שקית אבקת אפייה

1/2 כוס תירוש כרמל בתום האפייה – לא חובה

לזיגוג:
3 כפות אבקת סוכר

3 כפות תירוש כרמל


הכנה
:

טורפים בקערת ערבוב ביצים, סוכר, שמן, גרידת קליפת תפוז קליפה מגוררת וכוס תירוש כרמל לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד לקבלת תערובת הומוגנית.

משמנים תבנית אפייה ומפזרים מעט סוכר, למניעת הידבקות. יוצקים את התערובת לתבנית באופן אחיד ואופים 40 דקות או עד שהעוגה זהובה וקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט יבש.

אם רוצים שהעוגה תצא לחה במיוחד, כשמוציאים מהתנור יוצקים על כל שטח העוגה בעודה חמה 1/2 כוס תירוש כרמל בעזרת כף ובאופן אחיד.
מכינים את הזיגוג: מערבבים את התירוש והסוכר. מניחים להם להתגבש ל20 דק ויוצקים על העוגה הפושרת.

עוגת תירוש וגרידת תפוז עם זיגוג חגיגי של יין תירוש, של השף אבי ביטון (צילום: אפיק גבאי)

תגובות לפוסט