8 מקומות עם אוכל מסורתי מעולה – ובזול | טוקיו

13.11.2017
מהראמן המופתי שמזמינים במחשב ועד למסעדת השניצל המקומי והשמיימי: יובל בן נריה ("טאיזו", "מיאזקי", "Ya Pan") מכתיר - 8 מסעדות מסורתיות ומצטיינות שמגישות אוכל מעולה בטוקיו

טוקיו היא אחת מבירות הקולינריה העולמיות בזכות ולא בחסד. כמות המסעדות כאן היא מסחררת כשריכוז מסעדות העילית בעיר הוא מהגבוהים בעולם (ואגב: בטווח מחירים מפתיע; ישנן גם מסעדות מסורתיות שמגישות אוכל מכוכב בפחות מ-100 שקלים). אבל לא בשביל זה – או לפחות לא רק – מגיעים לטוקיו.

עוד ב-Rex:

בעבור פודי'ז, ברי האוכל והמסעדות המסורתיות של העיר הוא חלום רטוב שמצדיק נסיעה מיוחדת ליפן. אפשר לאכול כאן מסביב לשעון ומסעדות רבות פתוחות עד חמש בבוקר ומגישות אוכל מקומי מחומרי גלם באיכות מעולה.

לצד המאכלים שהיו מוכרים לאוזניים ישראליות עד לפני עשור וחצי, קיים ביפן מבחר מרשים של מאכלים שפחות מוכר במערב (גם זה כמובן משתנה בשנים האחרונות): קערות מלאות באטריות אודון, מסעדות שיפודוני יקיטורי מכל חלק אפשרי של עוף; מסעדות שמתמחות בהכנת טונקאסטו – שניצל יפני משלל סוגי נתחים וחזירים מקומיים – וכמובן איזאקאיה, ברי אוכל עם מטבח ייחודי ומגוון. מבחר אינסופי שמצליח לרתק הודות לרמת הדיוק וההכנה שאין להם אח ורע בעולם.

בשנים האחרונות נסעתי מספר פעמים לטוקיו, בין השאר במהלך התחקיר לבניית התפריט למסעדת Ya-Pan שפתחתי לאחרונה (נחמני 26, תל אביב). הנה 8 מסעדות רחוב שאהובות עלי במיוחד מביקוריי בעיר:

1. ראמן: טאקאהשי – Takahashi

ראמן זוכה לפופולריות מרקיעת שחקים ברחבי העולם בשנים האחרונות – מניו יורק ועד תל אביב – אבל טוקיו היא עדיין הלב הפועם של סצנת המסעדות שמתמחות במנה הזו, שמהווה כאן ביפן אובססיה לאומית.

אחד המקומות המשתלמים והטובים לאכול בהם ראמן בעיר היא טאקאהשי – בר-אוכל קטן ברובע שינג'וקו שמגיש אותו במספר סוגים ווריאציות.

הראמן הפופולרי ביותר כאן הוא זה המתבסס על ציר חזיר וכולל, מלבד האטריות, נתחים מבושלים של בשר לבן. את ההזמנה מבצעים בעמדת מחשב שממוקמת בחזית החנות והישיבה היא על כסאות בר, מול סירי הציר האימתניים. שווה.

Takahashi. כתובת:   takahashi-ramen.com /焼きあご塩らー麺たかはし 新宿店

ראמן במסעדת טקאהאשי (צילום: מתוך אתר המסעדה)
ראמן במסעדת טקאהאשי (צילום: מתוך אתר המסעדה)

2. יקיטורי: האג'ימאיה – Hajimeya

יקיטורי הם שיפודי עוף יפניים וקטנים שמקורם במטבח הקוריאני (מלבד דגים, יפנים כמעט ולא צרכו בשר עד לפני 200 שנה).

הם זוכים גם הם לפופולריות רבה בעיר ודוכני אוכל רבים מתמחים בהכנתם (ואגב – אחד כזה, פרדי'ז, נפתח לא מזמן בפריז ונהנה מהצלחה רבה).

מבין מסעדות היקיטורי שביקרתי בהם, האג'ימאיה היה הטוב ביותר. הוא נמצא ברובע שינג'וקו, ממש ליד ראמן טאקטאהאשי מיודענו. מקום לא-קטן, עם 50 מקומות ישיבה, שמאוכלס תכופות על ידי אנשי עסקים שמגיעים לכאן בתום יום העבודה.

כמו מקומות רבים בעיר, בהאג'ימאיה, שפתוח רק בשעות הערב (מחמש בערב עד חמש בבוקר), אין שילוט באנגלית. תדעו שהגעתם למקום הנכון כשתראו גרילמן בחזית החלל שצולה שיפודים קטנים על גריל פחמים וסביבו ישובים סועדים ולוגמים בירה.

רוב התפריט מתבסס על עוף צלוי על כל חלקיו – מירכיים מפולטים (מה שקרוי אצלנו פרגית), חזה וכבד ועד לשיפודי כרבולת, עור פריך, סחוסים וצוואר. יש גם נגזרת צמחונית משביעת רצון. השירות מהיר, המחירים זולים והאיכות – יוצאת דופן.

Hajimeya, 〒160-0021 Tōkyō-to, Shinjuku-ku, Kabukichō, 1 Chome−26, 歌舞伎町1丁目26−7, カワノビル1F

A post shared by Brad Lau (@ladyironchef) on

3. איזאקאיה: רובאטה שו – Robata Sho

איזאקאיה הן ברי אוכל יפניים בהם אוכלים בשעות הערב אחרי העבודה, לרוב גברים, שישובים על כסאות בר, כוסות סאקה בידיהם.

לכל איזקאיה יש התמחות ורובואטה שו שברובע שינג'וקו הוא מקום צעיר באווירתו, שמתמחה ברובאטה – גריל יפני מסורתי וטקסי, בצלייה לפי הזמנה – שכיף לאכול ולשבת בו.

בתפריט שלל בשרים בצלייה לפי דרישה (איש הגריל נותן שואו במעמד הזמנה) כשהדגש הוא על דגים, צלוים ומטוגנים ממבחר עונתי ומשתנה.

מלבד המנות החמות – דג צלוי שלם הוא הנמכר ביותר – בראשונות מוגש גם סשימי מחמישה סוגי דגים.

Robata Sho (ろばた 翔). 〒160-0023 Shinjuku-ku, Nishishinjuku, 1 Chome−4−11, 宝 ビル B1, Tokyo

A post shared by Omi Tanaka (@omi0102) on

4-5. טונקאטסו: מאיסן, בוטאגומי – Maisen ,Butagumi

השניצל היפני שמטוגן בטיגון עמוק, מצופה בפירורי פנקו ומוגש לצד כרוב קרוי טונאקטסו והוא מתבסס על נתחי חזיר שונים, לרוב פילה.

טונאקאטסו בטוקיו (צילום: יובל בן נריה)
טונאקאטסו בטוקיו (צילום: יובל בן נריה)

שני מקומות מצויינים ממש שמגישים אותו בעיר: בוטוגומי המפורסמת, שם בוחרים נתח חזיר על פי חלק הבשר, רמת השומן והסוג עצמו של החזיר וכן מאיסאן המסורתי, שמתמחה בנתחי חזיר שחור יפני (רק להתאזר בסבלנות – כמעט תמיד יש כאן תור ארוך שמתפרס בכניסה).

Tonkatsu Maisen Aoyama Honten とんかつまい泉 青山本店

Butagumi. 2 Chome-15-12 Nishiazabu, Minato, Tokyo 106-0031

6-7. אודון: מנטסודן, טסורוטונטאן – Mentsudan, Tsurutontan

אטריות החיטה העבות אודון הם עוד מאכל מסורתי שבדומה לראמן – מקורו ההיסטורי הוא כנראה במטבח הסיני. הן מוגשות ברוטב משתנה, לרוב בציר, שמשתנה בהתאם למחוז ולאי ממנו מגיעה המנה ביפן.

שני מקומות מומלצים בטוקיו לאכול בהם אודון הם מנטסו דן הוותיק, שכולל מנות פשוטות שכיף לנשנש וכן טסו-רו-טונ-טאן, רשת אופנתית ובעלת עיצוב מהוקצע ומספר סניפים שפתחה גם מסעדה ביוניון סקוור בניו יורק. כאן מומלצת במיוחד כאן מנת הקארי אודון.

Mentsudan. 東京麺通団 讃岐うどん大使 東京麺通団

Tsurutontan Roppongi つるとんたん 六本木店

8. סושי – סקיג'י סושידאי

אי אפשר לסיים כתבה על אוכל רחוב בטוקיו בלי להזכיר את המאכל שמזוהה ביותר עם האוכל היפני. הסושי בטוקיו נחשב על ידי רבים לטוב בעולם לא רק בגלל המיומנות אלא גם ברמת האיכות של הדגים. חוויה מאירת עיניים שכמותה אפשר למצוא רק בניו יורק ובקליפורניה – וגם זה לא בטוח.

טווח המחירים לסושי בטוקיו משתנה – יש זול ויש יקר (ובשביל מסעדות יקרות לא צריך המלצות) ואין תמיד הלימה בין הפרמטר הזה לאיכות.

סקיג'י סושידאי שנמצא בסמיכות לשוק סקיג'י הוא מסעדה כזה – פשוטה, שמגישה סושי מעולה – אבל בזול. מקום לא תיירותי, שמשרת בעיקר את עובדי השוק ומתבסס על חומרי הגלם מעולים מהשוק. הזמינו כאן אומקסה, ארוחת טעימות שיוצר השף – ותהנו מכל רגע.

Tsukiji Sushidai Honkan 築地 すし大本館

סושי במסעדת סקיג'י סושידאי, טוקיו (צילום: יובל בן נריה)
סושי במסעדת סקיג'י סושידאי, טוקיו (צילום: יובל בן נריה)

 

 

תגובות לפוסט