מרק עגבניות ושמנת, קרמי ואלגנטי כמו של מסעדה: מתכון מנצח וקל להכנה

07.12.2020
מרק עגבניות ושמנת - כמו במסעדה: רועי ירושלמי מגיש - כך מכינים את המנה האהובה בגרסה מהודרת שכיף להגיש לאורחים בערבי חורף קרירים

מרק עגבניות בשמנת הוא מתכון כיפי וקל להכנה בערב קריר. בגרסאות רבות משתמשים בקמח להסמכתו ומוסיפים וודקה. אני החלפתי במתכון שלפניכם את הקמח באורז עגול ועמילני שמתבשל עם העגבניות ומקנה למרק מרקם קרמי במיוחד – ואת הוודקה ברום או קוניאק שמוסיפים להם טעם חגיגי, כמו במסעדה.

עוד מתכונים של רועי ירושלמי באתר Rex:

מרק עגבניות ושמנת קרמי (צילום: jennifer burk)

מרק עגבניות קרמי עם שמנת

מתכון של רועי ירושלמי. מתכון שנוצר לבקשת הקוראת שני גרוס

מרכיבים לסיר גדול (4-6 מנות):
2 בצלים גדולים, קצוצים לחצאי טבעות
8 עגבניות גדולות, רצוי רכות, קלופות וחתוכות לרבעים אורכיים
1/4 כוס שמן זית
2 פלפלים אדומים, רצוי אלה הפחוסים (גמבות) וכמה שיותר מתוקים, קצוצים לרצועות – אפשר ומומלץ להחליף בקלויים אם יש בהישג יד
3-5 שיני שום, קצוצות לטבעות
3 כפות אורז עגול או אורז לריזוטו
30 גרם חמאה
1 כפית מחוקה זרעי כוסברה טחונים או דפוקים (לא חובה)
1 קורט כרוויה (קימל טחון) – לא חובה. מומלץ
1 כף סוכר – אפשר גם קצת יותר לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
1.5 ליטר ציר ירקות – לא חובה, אפשר להחליף במים

להגשה:
1 מיכל שמנת (250 מ"ל)
60 מ״ל רום כהה, קוניאק או אוזו/פסטיס/ראקי למי שאוהב (האלכוהול מתאדה בבישול)
עלים מגבעול טימין לכל מנה
פרוסת עבה של לחם שחור לכל מנה

הכנה:
יוצקים את שמן הזית לסיר גדול. מוסיפים בצלים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה, עד לשקיפות מבלי שיישרפו. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים תוך ערבוב תכוף עד לריכוך הפלפלים וכשהבצלים הופכים לצהובים מאד, וצבעם כמעט חום בהיר.

מוסיפים את פרוסות השום, מערבבים דקה ומגבירים את האש. מוסיפים את רבעי העגבניות, את התבלינים והאורז ואת החמאה ומערבבים היטב. מבשלים עד שהתערובת רותחת. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות. מוסיפים 1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה. מורידים מהאש וטוחנים את התערובת בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.

הגשה: יוצקים למרק שמנת וקוניאק ומביאים לרתיחה. במקביל מושחים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך 6-8 או עד להזהבה עמוקה.
יוצקים את המרק לקערות אישיות. על כל קערת מרק מפזרים עלים מגבעול טימין ומוסיפים מעל את פרוסת הלחם הקלוי וכן כף גדושה של שמנת חמוצה.

תגובות לפוסט