מלבי כמו של פעם: מתכון קל שתמיד עובד

16.09.2017
מלבי הוא שיר הלל לכל הטעמים הפשוטים והאהובים של הילדות. טולי יקותיאל מגישה: המתכון המושלם והקל להכנת הקינוח הלאומי (טוב, כמעט!)

מלבי מתחבר אצלי לטעמי ילדות, מוטיב אהוב – שלא לומר פֵטיש – שכקונדיטורית אני נהנית לחזור אליו שוב ושוב במרוצת השנים.

כך נולדה גלידת הקורנפלקס שאני מכינה כקינוח כאן במסעדת "טוטו" ופודינג סולת שמנתי שהוא וריאציה על דייסת הילדות שאכלתי כילדה מחד והקינוח הלבנוני-גלילי ליאלי ביירות מאידך.

עוד קינוחים ב-Rex:

למלבי התוודעתי בגיל מאוחר. בבית לא גדלתי עליו ולהכין אותו התחלתי רק כקונדיטורית ובעבודה. אבל מבין כל הקינוחים הנוסטלגיים שהגשתי במרוצת השנים ושלרובם אני מוסיפה פרשנות אישית – אותו אני אוהבת במיוחד.

אני מכינה ומגישה מלבי לרוב כמו שהוא בדיוק – בלי טוויסטים ובלי לסטות מדרך המלך – ובאופן אישי אוכלת אותו בכפית, בלי רוטב ובלי תוספות. שיר הלל הרמוני לפשטות שלו. כל המוסיף גורע.

כמו מנות אחרות מהמטבח הבלקני, גם במלבי יש משהו נאיבי וכובש, נקיון בטעם בטקסטורה. צחור וחלבי בלי טיפה של התחכמות שמצליח בכל זאת להיות שלם ומושלם – לא סתם הוא הפך בשנים האחרונות לסוג של קינוח לאומי.

כאמור, את המלבי שלי אנו אוהבת נקי, אבל כשאני צריכה לארח – כמו במתכון שלפניכם – אני מוסיפה מעל, כמתבקש, מי ורדים עם נגיעה של גרנדין (שאותו אפשר להחליף בצבע מאכל אדום), קוקוס קלוי ושברי בוטנים או פיסטוקים בצד, לקישוט ולמי שאוהב משחקי מרקמים (בעלי למשל).

מלבי (צילום: סיון אסקיו)
מלבי (צילום: סיון אסקיו)

מלבי כמו של פעם

שימו לב: את המלבי והרוטב שומרים בנפרד ומפגישים יחד רק במעמד ההגשה.

המרכיבים ל-12 יחידות:
1 ליטר חלב 3%
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1/2 כוס קורנפלור (70 גרם)

לרוטב מי הוורדים:
200 גרם סוכר
4-5 טיפות מי ורדים איכותיים
1 כפית סירופ רימונים

להגשה (לא חובה):
קוקוס קלוי
פיסטוק קלוי קצוץ

הכנה:
יוצקים שמנת ו-3/4 מקרטון החלב לסיר. מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה עדינה.

מערבבים את החלב שנותר עם הקורנפלור ומוסיפים בהדרגה לסיר. מביאים לרתיחה שנייה עם בעבוע חזק. מורידים מהאש.

יוצקים את התערובת לכוסות או לכלי הגשה אישיים ומצננים 20 דקות בטמפרטורת החדר. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לקירור של 6 שעות נוספות לפחות – רצוי למשך לילה.

מכינים את רוטב מי הוורדים: מחממים מים וסוכר עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ. מעבירים לכלי חסין בחום ומניחים לסירופ להצטנן בטמפרטורת החדר במשך 20 דקות לפחות. מעבירים לקירור עד להגשה.

הגשה: מוסיפים לרוטב מי ורדים וגרנדין ומערבבים. קולים במחבת שבבי קוקוס ושברי פיסטוק כדקה ומעבירים לכלי הגשה. יוצקים מעל למלבי כמה כפות מהרוטב – לפי הטעם, כאמור לא חובה – ומגישים לצד קערת שברי הפיסטוק והקוקוס הקלוי, קר מאד.

14 תגובות

היי לא הבנתי איך עושים את המי ורדים אפשר לרשום לי את כמות המים וכמה יוצא בערך 200 גקם סוכר בהמרה לכוס או כפות ?
והאם יש תחליף לתרכיז רימונחם ?

הגב

היי לא הבנתי איך עושים את המי ורדים אפשר לרשום לי את כמות המים וכמה יוצא בערך 200 גקם סוכר בהמרה לכוס או כפות ?
והאם יש תחליף לתרכיז רימונחם

הגב

אני מכינה מלאבי עם חלב שקדים ובלי שמנת. שאר המתכון שלך. יוצא מעולה. אני פשוט נמנעת ככל האפשר מחלב ושמנת.

הגב

הקרדיט למתכון שייך לאוליבר רות.

הגב

היי מירה, כאן רועי בשם אתר Rex. תודה על התגובה.

מלבי הוא מתכון פשוט שלרוב כולל חלב ו/או שמנת, סוכר וקורנפלור. אין כאן פיתוחים והפתעות ואני עצמי מכין בבית מלבי כמעט זהה על פי מתכון משפחתי שעבר אלי מסבתא שלי (אצלנו מוסיפים למלבי מסטיקה שפופולרית במטבח של מערב טורקיה ותראקיה).

את רות אוליבר, למרות שאנחנו לא מכירים היכרות עמוקה, אני מעריך עמוקות כאדם נעים הליכות ומתכונאית נפלאה. ועדיין. להגיד שלמישהו יש בעלות על מתכון כה פשוט כמו מלבי – גם אם זו רותי שכותבת שנים על המטבח הבלקני וכבודה במקומה מונח – זה כמעט לדרוש קרדיט להמצאת המתכון לביצת עין 🙂

שבוע מעולה ותחי מדינת ישראל (בכל זאת, אוטוטו יום העצמאות),
רועי

הגב

נשמח לקבל מתכון לדייסת סולת

הגב

היי רציתי לפני הכל להגיד שהכנתי דרך המתכון הנל ויצא ממש טעים
אבל יש לי בעיה שאני אשמח אם תעזרו לי להתגבר עליה לפעם הבאה
המלבי יצא לי עם שכבה דקה מעל כמין מכסה למלבי אם מערבבים היא נעלמת אבל אשמח לדעת איך להתגבר על זה שכל המלבי ייצא במרקם אחיד

תודה מראש

הגב

היי חן, השכבה הדקה היא הקרום של המלבי והיא חלק בלתי נפרד מהמתכון 🙂 אני אישית אוהבת אותו והוא מעניק לו טאץ' אישי בעיניי, בשונה מהמלבי שבייצור תעשייתי. תודה רבה על התגובה וחג שמח, טולי

הגב

תגובות לפוסט