מתכון להכנת סלט טונה של שף, משודרג ומושקע שמתקתקים ב-5 דקות בדיוק

04.12.2019
השף המוערך תומר טל מגיש: כך מכינים ברוסקטות מושקעות של סלט טונה עתיר דברים טובים בתיק תק ובסטייל

סלט טונה מבחינתי זה טעם של בית, משהו שמכינים בכל משפחה בקלות ושסוגר את הפינה ככריך או כנשנוש לצד לחם, רצוי חם וקלוי.

עוד מתכונים קלים באתר Rex:

את המתכון שלפניכם הכנתי בהשראת הבית באוסטרליה, שם העברתי את ההתמחות המשמעותית שלי במהלך לימודי הבישול. בסופם של ימים ארוכים ומשמרות מתישות במטבח, כשהתגעגעתי לטעם של בית, הייתי מכין את סלט הטונה הזה, בטעם האהוב והמוכר מהבית של ההורים.

כאן הכנתי גרסה קצת משודרגת של המתכון שלי: סלט טונה על ברוסקטה קלויה. העברתי את הממרח להגשה על לחם קלוי והוספתי עסיס עגבניות וגרידת שום על הלחם הקלוי בטוויסט ספרדי שנוסף ללחם לפני שעולה עליו הסלט. בקיצור: נסו ולא תתאכזבו.

של שף, בטח ששל שף: סלט טונה מנצח של תומר טל (צילום: אמיר מנחם, רקס תעשיות)

סלט טונה של שף

מתכון של השף תומר טל, מסעדת ג'ורג' וג'ון שבמלון דריסקו, תל אביב

מרכיבים למנה משפחתית:
3 בצלים קטנים, קצוצים דק לקוביות קטנות
3 עגבניות, רצוי קלופות, קצוצות לקוביות
2 גמבות (פלפים אדומים), קצוצות לקוביות קטנות
1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מגרעינים וקצוץ לקוביות קטנות
1/4 כוס שמן זית
כ-350 גרם טונה משומרת, מסוננת משמן (בערך 3 קופסאות טונה בשמן)
2 לימונים

להגשה:
פרוסות לחם איכותי קלויות
2 עגבניות חצויות
3-4 שיני שום קלופות, מגורדות במיקרופליין או פומפייה דקה – לא חובה ולפי הטעם

הכנה:
מחממים מחבת ויוצקים את שמן הזית. מוסיפים חצי מכמות הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים למחבת את קוביות הגמבה, מערבבים ומטגנים יחד 2 דקות. בתומן, מוסיפים חצי מכמות הפלפל חריף, קצוץ לקוביות קטנטנות וכן את כל קוביות העגבניות הקלופות. מבשלים רבע שעה או עד שמתקבלת תערובת סמיכה ורכבה.
מעבירים לקערת ערבוב ומוסיפים את הטונה המסוננת ואת הבצל והפלפל החריף הלא-מבושל וכן מלח ופלפל לפי הטעם.
הגשה:  פורסים לחם איכותי – אפשר גם באגט – לעובי רצוי וקולים על מחבת או בטוסטר, מצד אחד בלבד. סוחטים מעל כל פרוסה עגבניה חצויה, מוסיפים גרידת שיני שום במידת הרצון. מעל כל פרוסה, מסדרים מעל כף גדושה מאד של סלט טונה. מגישים מייד.

תגובות לפוסט