יווני אסלי: מתכון להכנת צזיקי יוגורט ומלפפונים

02.07.2017
צזיקי יווני כמו שצריך: צביקי עשת ("גרקו") מגיש - כך מכינים את מזט היוגורט והמלפפונים האהוב של הבלקן, שלב אחר שלב. ויש גם קיצורי דרך

צזיקי הוא רוטב, מטבל, סלט ואחד מנכסי המטבח היווני המוכרים והאהובים ביותר ביוון ומחוצה לה. הוא מוגש בכל טברנה כחלק ממגש המזטים ובבסיסו עשוי יוגורט, שום ומלפפונים ו… זהו.

עוד יוון ב-Rex:

את הצזיקי מגישים אותו כמו שהוא, יוצקים מעל עלי גפן ממולאים. כדי לקבל יוגורט סמיך, כמעט מוצק, דומה ככל האפשר לזה היווניהשיטה המוכרת שגם מוצעת כאן היא לסנן את היוגורט המצוי אצלנו בתוך בד חיתול, במקרר, למשך לילה, כדי שיפריש נוזלים ויסמיך. דרך נוספת היא להשתמש בלבנה מדוללת במעט יוגורט או ביוגורט בעל שיעור שומן גבוה יותר (מה שמקצר וחוסך את תהליך הסינון בשלב הראשון של הכנת המתכון).

צזיקי

מרכיבים:

ליטר יוגורט 3% שומן – מומלץ כבשים

3 מלפפונים, לא קלופים

2-3 כפות שמיר קצוץ

2 שיני שום כתושות

4 כפות שמן זית

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

מלח ופלפל שחור

הכנה:

מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול ויוצקים לתוכה את היוגורט. מעמידים מעל המסננת קערה ומעבירים לאחסון במקרר למשך לילה שלם. הכמות המתקבלת לאחר הסינון היא כ-2.5 כוסות.

הגשה: מגררים את המלפפונים בפומפייה גסה. סוחטים את הנוזלים מהגרידה שהתקבלה בידיים ומעבירים לקערה. מוסיפים את היוגורט ואת שאר המרכיבים ומערבבים. מגישים קר או פושר.

תגובות לפוסט