סושי בתל אביב: המקומות היפניים הכי טובים בעיר

13.06.2021
סושי בתל אביב הוא מאכל לאומי שני. ועדיין - נדירים המקומות שמגישים סושי ממש (אבל ממש) טוב. לרגל יום הסושי הבינלאומי שיחול השבוע, רעות ברנע בוחרת את הסושיות הכי שוות בעיר

יום הסושי הבינלאומי שיחול השבוע (18.6) הוא הזדמנות מעולה להזכיר שיש סושיות מעולות בתל אביב. העיר מלאה בעשרות ואולי מאות סושיות, רובן, איך נאמר זאת בעדינות, בינוניות. אבל אתם לא צריכים שנשלח אתכם לעוד סניף של אחת מהרשתות – אלא דווקא לאלה המצטיינות.

עוד תל אביב ב-Rex:

הכינו את הצ'ופסטיקס וערבבו וואסבי וג'ינג'ר בסויה שלכם (חס ושלום לא טריאקי) – הנה הסושיות הכי שוות בתל אביב:

סושי במסעדת יאקימונו (צילום: מיטל סולומון)

יאקימונו

גם אחרי רבע מאה, הסושי של יאקימונו הוא עדיין הטוב מכולם. זו הקפדנות שלא תיאמן ממש – כשמחירה כמובן בהתאם.

הרמה כאן מתעלה הרבה מעל המונחים מקומיים. אני מניח שבטוקיו זהו רף הכניסה, אבל מכיוון שאנחנו עדיין שייכים לאומת החאפרים, תענוג לבקר כאן (עדיף כשמישהו אחר משלם) ולטעום קצת מהדגים הנאים של משפחת כהן.

החל מהטונה המקומית, כשיש כזו, והטונה מיובאת. ילוטייל הכי טעים שיש, כדורי סושי מעוצבים ומרהיבים עם טאץ' של טחינה, קונוסים יפייפיים, אויסטרים טריים ומה לא – כל אלו פשוט מופלאים.

יאקימונו, שדרות רוטשילד 19 ת"א

סושי במסעדת יאקימונו (צילום: מיטל סלומון)

 

■ מנטנטן

כשנפתחה המסעדה היפנית בלוקיישן הקודם שלה ברחוב יבנה היא הצהירה שלא יהיה סושי בתפריט, מתוך אג'נדה, והתמקדו בראמן (גם הוא אחד מהטובים בעיר). אבל עם המעבר לחלל הגדול ברחוב נחלת בנימין הוא הגיע, ובגדול.

הסושי במנטנטן הוא הכי טרי שיכול להיות (לראייה: ביום ראשון אין סושי בתפריט כי לא מגיעים דגים טריים).

בתפריט רולים מסוגים שונים אבל ההתמחות היא בדגים הנאים נטו, כלומר הם במיטבם כשהם בתצורת ניגירי או סשימי, ויש הרבה אפשרויות כאלה.

מנטנטן. נחלת בנימין 57 ת"א.

סוגים שונים של ניגירי במנטנטן (צילום: אמיסטאד ברנס)

אונמי

עלי גרוסמן, המייסד האגדי, כבר לא כאן מזמן ולמקום גם לא קוראים טקאמרו, כשמה של המסעדה המקורית, וגם אלו לא ממש חדשות, אבל יחד עם אנשי יאקימונו, מדובר כאן בחלוצי הסושי המקומי, בתקופה שבה באמת לא ידענו שיש משהו מעבר להרינג ולקרדה.

זה אותו הסושי מקצועי ומקצועני שגם אם כבר אינו מרגש אותך כמו פעם, כשעוד לא ממש ידעת איך אוכלים את זה, הוא עדיין מהטובים בעיר.

מספיק להתיישב על הבר, לשאול מה יש מן הים (ולא מברכות, ירחם השם, או טונה וסלמון שזה יש תמיד וזה תמיד טעים) ולתת לסושי מאסטרים הנחמדים להוביל אותך בבטחה. תענוג גדול, גם אחרי כל אותן שנים.

אונמי. הארבעה 18, ת"א.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by onamitlv (@onamitlv)

 

TYO

ב-TYO, שעברה שנייה לפני הקורונה לחלל גדול ומפואר בנווה צדק, הסושי הוא הכוכב. מאחורי התפריט המגוון עומד השף, סושימן יפני מוסמך בשם יאמה סאן, שמשקיע לא מעט בחשיבה על מה להכניס לכל אחד מהרולים המאוד מושקעים שלו.

יש כל מיני רולים מתוחכמים כמו סלמון ויוזו (פרי ההדר הכי טרנדי בשנה האחרונה), סלמון מוצרלה (כן כן) או סלמון ותרד במיסו. אם אתם חוגגים או שסתם בא לכם להתפרע יש גם רול לובסטר (ב-142 שקלים!!) אבל אפשר גם ללכת על קומבינציה ולצאת (קצת יותר בזול).

TYO. שבזי 58 ת"א.

ניגירי דגים ופירות ים במסעדת TYO (צילום: דן פרץ)
ניגירי דגים ופירות ים. סושי במסעדת TYO (צילום: דן פרץ)

 סלאס

במסעדה וחלל האירועים של השף אור גינסברג ביפו התפריט אמנם מצומצם – אבל גינסברג מרשה לעצמו להתפרע איתו.

כדייג חובב הוא מקבל דיווח יומיומי על כל מה שיש טרי, ומתוך זה בוחר את הדגים המובחרים להגיש לאורחיו באותו הערב.

בתפריט שעטנזים כמו טטאקי ים תיכוני – פרוסות טונה צרובה בקראסט של תשעה פלפלים, קרם ארטישוק ירושלמי, ספלאש חציל שרוף וצ'ילי קוריאני או ניגירי סלמון אפוי, חמאת דאשי, פלפל אתיופי, טריאקי ציפורן וליים. ואפשר גם לבחור בארוחה זוגית בה בוחר השף עבורכם במחיר קבוע.

סלאס. תנחום 6, שוק הפשפשים יפו.

סושי בסלאס (צילום: אמיסטאד ברנס)

 ג'ירף

כן, נכון, אמרנו בלי רשתות. אבל בשביל מה מנסחים חוקים אם לא בשביל לפרוע אותם.

הג'ירף היתה אחת המסעדות הראשונות שהכניסו את משב הרוח האסייאתי לחיינו ועד עצם היום הזה היא עושה זאת בהצלחה לא מבוטלת.

תפריט הסושי הוא אמנם רק קטגוריה אחת בתפריט ששואב מכל מדינות אסיה, אבל הוא בהחלט שווה התייחסות וגם מלא אפשרויות צמחוניות ואפילו טבעוניות – מה שקשה לפעמים למצוא בסושיות איכותיות אחרות.

ג'ירף. אבן גבירול 49 והברזל 19 רמת החייל ת"א.

סושי בג'ירף (צילום: יונתן בן חיים)

 

 פקין

המסעדה הותיקה (מ-1978) היתה אחת הראשונות שהגישו סושי בישראל. התפריט השתנה במהלך השנים וגם הווייב, ולאחרונה היא גם זכתה לבעלים חדשים ולמיתוג מחדש.

אבל הסושי נשאר טוב כשהיה עם רולים מיוחדים כמו באלה רול – בטטה טמפורה, אבוקדו, שיטאקי, צ׳יפס סלק ורוטב איולי וואסבי. יש גם קטגוריה שלמה בתפריט של מה שמכונה אצלם "תמרי סושי" – טייק אוף על ניגירי רק בצורה שונה – כדורי אורז עטופים בדג או ירק.

פקין. משה סנה 54 צהלה ת"א.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pekin (@pekin_tlv)

 קיטו קאטו

קיטו קאטו היא אחת המסעדות הטריות ברשימה. היא שוכנת במיקום הכי מרכזי שיש (בסמוך לדיזינגוף סנטר) ורק החצר הענקית שבמקום שווה ביקור.

אבל היום הסושי הוא העניין, אז נספר שבתפריט כל הקלאסיקות – מאקי, טמאקי, ניגירי וסשימי וגם ספיישל רולים כמו קוואסקי רול – סלמון, סלמון סקין, מלפפון, אספרגוס, בצל ירוק ויוזו (מי אמר יוזו ולא קיבל?), וגם קומבינציות למי שרוצה לטעום קצת מהכל.

קיטו קאטו. דיזינגוף 64 ת"א.

פו סושי

פו סושי ששוכנת בצפון דיזינגוף היא אחת הסושיות האהובות על אנשי צפון העיר, ובכלל, מאז שנפתחה. בשנה האחרונה פתחו בעליה גם את "סטודיו" במתחם G צמרת, גם שם מוגש הסושי שלהם.

בתפריט החשודים המיידיים אבל גם כמה וריצאיות לסנדוויץ' סושי – שכבר קשה למצוא ברוב הסושיות האיכותיות, וגם גונקאנמאקי – סירות קטנות ממולאות באורז ודג. 

פו סושי. דיזנגוף 302 ת"א

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fu Sushi (@fusushitlv)

3 תגובות

אונמי, אכן מסעדה לא רעה אבל הבעלים הנוכחיים אנשים מגעילים. ברגע שהשף עופר, שכנראה הוא אחד מהישראלים הבודדים שיודע מה זה אוכל יפני, סיים את הרכבת בתפריט החדש, סילקו אותו בבושת פנים. תפריט חדש עשוי להחזיק זמן מה, אבל מעבר לכך שהבעלים מגעילים הם לא ממש מבינים מה זה ניהול מסעדה. נפטרו מעופר לפני שהוא הצליח להעביר את הידע לטבחים במטבח. כלומר, הרמה שסוף סוף הצליחה לעלות, כבר במגמת ירידה. ביקרתי כמה ימים לאחר שהשף עופר הלך משם, וכבר הארוחה ירדה ברמה. אולי רוב הלקוחות עדיין לא מבינים אבל בתור אחד שגדל ביפן ואוהב לאכול משחר ילדות ומבין דבר או שניים באוכל יפני, ההתדרדרות כבר שם. בכל מקרה, אני לא דורך יותר בדלתות אונמי למרות שהיא הייתה מסעדת הבית שלי בתחילת דרכה (ועזבתי אותה פעם אחת) וחזרתי אליה לאחר שעופר התחיל לנצח על המטבח. אותי כבר לא יראו שם.

הגב

כבוד רציני על כל הבלוג,אבל אונמי ופו? ברשימה…
אונמי היה מקדש לפני 20 שנה..בביקור אחרון שלי הוא איכזב.פו זה פשוט סושיה ישראלית של ביוקר בירמיהו..
לצערי אין הרבה סושי טוב בארץ.אשמח שיוכיחו לי אחרת עם רול מהודק,ירקות חתוכים כמו שצריך ובלי קצוות..

הגב

תגובות לפוסט