שיטת השיקשוק: 4 קוקטיילים לקיץ שמכינים בבית מעד 3 מרכיבים

16.05.2019
קוקטייל בבית? זה קל! פותחים את הקיץ עם רביעייה של מתכוני קוקטיילים שמכינים בצ'יק צ'ק מעד שלושה מרכיבים שיש בכל בית

קוקטיילים הם הכוכבים הבלתי מעורערים של הברים המובילים בישראל. הם מככבים יותר ויותר גם בחתונות, במועדונים ואפילו בבית.

למה לא בעצם? הם כיפיים, קל להכין אותם – לא פחות חשוב: הם מתבססים ברוב המקרים על אלכוהול שיש בכל בית. רביעיית מתכוני קוקטיילים מעד 3 מרכיבים, שמתבססים על משקאות מהמגוון האינסופי של ג'יימס ריצ'רדסון דיוטי פרי.

עוד מתכונים והמלצות של קוקטיילים באתר rex

ג'ין טוניק

מלך הקוקטיילים העולמי. מתבסס על 2 מרכיבים בלבד – טוניק מוגז וכן ג'ין. כיום ניתן להשיג בדיוטי פרי כמה סוגי ג'ין מקומי מעולה, שנותן לג'ין-טוניק טוויסט מעולה. אחד מהם – לבנטיין ג'ין של מילק & האני שמכיל בין השאר זעתר – נוצר בהשראת שוק לוינסקי והשני – ג'ין עכו של יוליוס – נולד בהשראת עכו והגליל ומתובל באתרוג. שווה לנסות אותם כך או אפילו נקיים, עם קצת קרח.

טוויסט כחול: מוסיפים לג'ין טוניק כפית של ליקר קורסאו כחול שמעניק לו צבע קיצי וגם טעם עדין של תפוז.

המרכיבים למשקה אחד:
30 מ"ל ג'ין, רצוי עכו של יוליוס – אפשר קצת יותר
100 מ"ל טוניק איכותי – כחצי כוס
1 כפית אספרסו ליקר קורסאו כחול – לא חובה

הכנה:
מוזגים לכוס מלאה בקרח ג'ין וקורסאו כחול. מכסים בטוניק ומגישים מייד.

קוקטייל ג'ין טוניק (צילום: shutterstock)

גימלט

כמה פשוט, ככה טעים: גימלט הוא מתכון קלאסי שמתבסס על ג'ין עם קצת מיץ ליים. זה בערך הכל, ועדיין התוצאה מורכבת – חדה מצד אחד ורעננה מאד מצד שני. נסו ולא תתאכזבו.

טיפ: ניתן להכפיל ואפילו לשלש את הכמויות לצורך קבלת מספר גדול יותר של של קוקטיילים להכנה בבת אחת.

מרכיבים למשקה אחד:
60 מ"ל ג'ין – רצוי ג'ינארטה, שמגיע מטוקסנה ומתבסס על תיבול איטלקי של לבנדר וערער-בר
30 מ"ל מיץ ליים או לימון
1 כף סוכר, מהולה בכף מים רותחים ומעורבבת עד שהסוכר נמס (אפשר להחליף בכף סירופ אגבה)

הכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לתוך שייקר או לצנצנת שאפשר לאטום היטב. מוסיפים קרח – רצוי קוביות יחסית גדולות שמצננות את הקוקטייל מבלי לדלל אותו יותר מדי – וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15 שניות לפחות ומסננים לכוס הגשה. מגישים מייד, קר מאד.

קוקטייל גימלט (צילום: shutterstock)

אפרול שפריץ

אולי הקוקטייל בה' הידיעה של הקיץ ומכל הסיבות הנכונות: הוא קליל ומתבסס על 2 מרכיבים בלבד (וקצת סודה) שבדיוטי אגב, מגיעים במארז מיוחד ומשותף.

המרכיבים לקנקן גדול:
1 בקבוק יין מבעבע איטלקי – רצוי פרוסקו
500 מ"ל אפרול קר מאד
1 כוס סודה, רצוי פרייה (Perrier)

לעיטור:
חצאי פרוסות מתפוז שלם – לא חובה

הכנה:
מוזגים את האפרול לקנקן גדול בנפח 2 ליטר לפחות. מוסיפים המון המון קרח ומערבבים. מוזגים פנימה יין מבעבע ומכסים בפרייה.
הגשה: מוזגים לכוסות יין גדולות, ומוסיפים לכל אחת מהן חצי פרוסת תפוז.

קוקטייל אפרול שפריץ (צילום: shutterstock)

דאקירי

עד לפני כמה שנים, השימוש הכי פופולרי ברום היה בעוגות, ולא מהסוג האופנתי. בעשור האחרון המשקה הקריבי התגלה מחדש על ידי ברמנים ברחבי העולם.

תחילה נעשה בו שימוש להכנת מוחיטו וכיום הוא מככב באינספור מתכונים וגם כצ'ייסר. דאקירי הוא אחד הקוקטיילים המיתולוגיים שמכינים עם רום – וגם מהקלים שבהם. הוא נולד בקובה ומתבסס – כמו גימלט – על 3 מרכיבים בלבד. עם השנים נוספו לדאקירי שלל גראסות וטוויסטים – ועדיין הגרסה המקורית, הרעננה והמתקתקה היא המוצלחת ביותר.

מרכיבים למשקה אחד:
60 מ"ל רום, רצוי גרנדר הנפלא מפנמה – שנותן תמורה מעולה למחיר
30 מ"ל מיץ ליים או לימון
1 כף סוכר, מהולה בכף מים רותחים ומעורבבת עד שהסוכר נמס (אפשר להחליף בכף סירופ אגבה)

הכנה:
מוזגים את כל המרכיבים לתוך שייקר או לצנצנת שאפשר לאטום היטב. מוסיפים קרח – רצוי קוביות יחסית גדולות שמצננות את הקוקטייל מבלי לדלל אותו יותר מדי – וסוגרים היטב. משקשקים נמרצות במשך 15 שניות לפחות ומסננים לכוס הגשה. מגישים מייד, קר מאד.

קוקטייל (צילום: shutterstock)

תגובות לפוסט