ארוחות הבוקר מומלצות: 12 המקומות הכי שווים לפתוח בהם את היום

28.09.2021
ארוחות בוקר מהסרטים: רעות ברנע טעמה, בדקה ומכתירה - אלו הן 12 ארוחות הבופה, המאפים והביצים המומלצות בישראל, מהחיפאית הסודית ועד הכפרית במושב חירות

ארוחות בוקר שוות הן מצרך שיותר ויותר קשה למצוא. לא מפתיע, אם כך, שהשאלה "יש לך המלצה לארוחת בוקר שווה?" היא סוגיה שאני צריכה להידרש בה בוואטסאפ שלי על בסיס יומי.

עוד כתבות סופשבוע באתר rex:

וזה נכון, אין כמו לפתוח את היום במזון איכותי לנשמה. בקיץ זה בכלל כיף כי בבוקר עוד לא חם מדי ואפשר לשבת בחוץ, ללגום איזה קוקטייל קריר ולהתענג על מנות שוות – שבטח יחזיקו אתכם לפחות עד ארוחת הערב.

ארוחת בוקר באלנה במלון נורמן (צילום: דנה פרידלנדר אורן)

 

הנה כמה מאלה הכי כיפיות שתוכלו למצוא ברחבי הארץ:

■ מאנטה ריי, יפו – בזכות מקושקשת פירות הים

מאנטה ריי היא כנראה ברירת המחדל בכל הקשור בארוחות בוקר בתל אביב כבר 20 שנים. זה כמובן לא גורם לה ליפול באיכות (כמו מקומות רבים אחרים).

הלוקיישן מושלם – על הים אל מול הגלים והקוקטיילים המיוחדים לבוקר כמו אפרול מנגו או קאווה ליצ'י עושים טוב לנשמה.

האוכל, הסיבה לשמה התכנסנו – הכי כיפי בעולם. מנות בוקר נהדרות כמו מקושקשת שרימפס ואספרגוס על חלה קלויה או שתי ביצים עם סאשימי אינטיאס על פרוסת לחם שאור משוח באיולי, צנונית, בצל ירוק וכוסברה. אה, ויש מלא מאזטים – כי איך אפשר בלי המאזטים.

מאנטה ריי. עלמה ביץ' ת"א.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Manta Ray (@mantaraytelaviv)


■ מייזון קייזר, תל אביב – בזכות קרוק מסייה קלאסי

מייזון קייזר הוא ביסטרו צרפתי קלאסי, שם השיקו לאחרונה ארוחת בוקר. כמיטב המסורת היא תנסה לגרום לכם לחוש בפריז לרגע.

בתפריט: קרוק מדאם עם קרם כמהין, גבינת גרוייר וביצת עין; פטריות צלויות וביצה עלומה על בריוש ובסופי שבוע גם מנות מיוחדות כמו שייטל מפולפל צרוב, סביצ'ה דג על קרם חציל שרוף ותבשיל טלה בלחמניית פחם. להשלמת החוויה אפשר לבחור אחד מהקוקטיליים כמו "דה גול" העשוי מליקר סמבוק, סירופ ורדים, לימון ויין מבעבע.

מייזון קייזר. שדרות רוטשילד 7 ת"א.

ארוחת בוקר בביסטרו מייזון קייזר (צילום: אפיק גבאי)

 

■ משק עפאים, ירושלים – בזכות הבורקאסון

בבית הקפה שבבית הנסן בירושלים מגישים כל היום ממיטב תוצרת המשק. אפשר לשבת לארוחת בוקר מלאה: ביצים, תפוחי אדמה, תרד ועגבניות צלויות, או חציל צלוי סלט עם ירקות בטחינה, עמבה וביצים חצי קשות, ועוד. מלבד אלה, ישנו כמובן הבורקאסון – בצק קרואסון מקופל כמו בורקס במילויים שונים: משוויה עגבניות ופלפלים שרופים עם ביצה עלומה, גבינת משק עם מנגולד מאודה ואפשר פשוט לקחת סל פיקניק ולשבת בגן הקסום שמסביב תחת אחד העצים.

משק עפאים. בית הנסן, גדליהו אלון 14 ירושלים.

ארוחת בוקר במשק עפאים (צילום: אסף קרלה)

 

■ אלנה במלון הנורמן, תל אביב – בזכות הבופה הטוב בישראל

מלון נורמן, אולי המקום הכי פיין בתל אביב, מתהדר במסעדה לא פחות טובה שנפתחה לא מזמן מחדש לארוחות בוקר.

על התפריט שני השפים החדשים דניאל צור ועומר שדמי. הוא מתחיל בבופה מלא כל טוב – מסלט אבוקדו, סלרי וצ'ילי ועד ברד פודינג, וממשיך אל מנה עיקרית לבחירה כמו אגז בנדיקט, אגז פלורנטין או בייגל טבעוני עם פירה עדשים שחורות וקרם שקדים.

אלנה. מלון הנורמן, נחמני 23-25 ת"א.

ארוחת בוקר של אגז בנדיקט באלנה (צילום: דנה פרידלנדר אורן)

 

■ שטרודל, חיפה – בזכות ארוחת הבוקר של סבתא

מסעדת שטרודל היא אחת הנקודות הכי נעימות לעצירה במושבה הגרמנית בואכה גן הבהאיים. היא ממוקמת בבניין טמפלרי עתיק בו אמונים האחים השפים עלא ועיסא אסעד על תפריט ים תיכוני עם השפעות אירופאית מחד וערביות מאידך. גם בארוחות הבוקר.

בולט השילוב אם זה ב"ארוחת הבוקר של סבתא" בה חומוס, סלט חצילים, לאבנה, ביצים קשות, גבינות ערביות וירקות, או ב"ארוחת הבוקר של אמא" בה ביצים מקושקשות עם בשר, לאבנה וסלט עגבניות. יש גם מנקיש (פיתה לבנונית עם זעתר), ושקשוקה (כי איך אפשר בלי).

שטרודל. שדרות בן גוריון 39 חיפה.

ארוחת בוקר בשטרודל (צילום: גלעד הר שלג)

■ רביבה וסיליה – בזכות הפרנצ' טוסט

ארוחת הבוקר המיתולוגית של המסעדה המיתולוגית-לא-פחות ברמת השרון עברה שינויים במהלך השנים. מבופה היא הפכה לארוחה שלמה ומושקעת עם מנות כמו טוסט מדאם מפאן דה מי קלוי, גבינות וביצת עין או גרבדלקס על בייגל אמריקאי עם אספרגוס, גבינת שמנת ובצל סגול. יש גם ארוחת בוקר שלמה עם מזאטים חמודים כמו טבולה כרובית עם טחינה הר ברכה. ויש כמובן גם פרנצ' טוסט.

רביבה וסיליה, המייסדים 1 רמת השרון

פרנצ' טוסט ברביבה וסיליה (צילום: עבנר חג'בי)

 

■  טלביה, ירושלים – בזכות העיג׳ה

בבראסרי הצרפתי של השף ניר לוי שממוקם למרגלותיו של תיאטרון ירושלים מגישים ארוחות בוקר בסופי שבוע, ואין סיבה טובה מזה לקפוץ לג'רוז.

בתפריט מנות בהשראה אירופאית כמו ברוסקטה סלמון צלוי עם גבינת סנט מור עיזים ורוקט או אגז בנדיקט על בריוש ובייקון, וגם כאלה עם השראות יותר מזרח תיכוניות כמו עיג'ה בלחם קסטן עם קרם פרש, ירקות וסומק או סלט ירושלמי. כי בכל זאת, ירושלים.

טלביה. שופן 5 ירושלים.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by טלביה | Talbiye (@talbiye)

 

■ ברדא בייקרי, חיפה – בזכות הפרעצלים

המאפייה ובית הקפה בעיר התחתית בחיפה הם כנראה המקום הכי נכון להיות בו בעיר, בעצם בכל בוקר נתון.

ההיילייט הוא המאפים: במתוקים כאלה כמו קרואסון שוקולד לבן פטל או שוקולד פיסטוק, במלוחים כאלה כמו גבינה ועגבניות טריות או פטריות פרמזן ומרווה. לצד אלה יש גם כריכים בפרעצלים שנאפים במקום ( מכרובית בטחינה ועד סלמי), לחמי מחמצת, פוקצ'ות, חלות, ועוד פחמימות משובחות. אגב אל תצפו כל יום לאותו המבחר – הוא משתנה על בסיס יומיומי לפי מה שיש טרי והראש היצירתי של הצוות.

ברדא בייקרי. הנמל 6 חיפה.

מאפים מבצק קרואסון עם ירקות ופירות טריים בברדא בייקרי (צילום: ברדא בייקרי)

 

■ חנן הגבן, חרות – בזכות הירקות מגינת הירק

חנן הגבן במושב חרות שבשרון היא ראשית כל מעדנייה שמוכרת גבינות שהיא מייצרת במקום. אבל לא רק גבינות, גם גינת הירק שנמצאת במקום מספקת ירקות טריים, ועל בסיס כל זה פועל בית קפה שמאפשר ישיבה במקום משעות הבוקר המוקדמות ועד שעות הצהריים המאוחרות.

בתפריט, באופן טבעי, פלטות גבינות בסוגים וגדלים שונים, סלטים, אנטיפסטי, עלי גפן ממולאים, כריכים ועוד. והכל הכי טרי שיכול להיות.

חנן הגבן. דרך המייסדים 25 מושב חרות.

■ טאיזו, תל אביב – בזכות מנות השף האסיאתיות של יובל בן נריה

הבראנצ' של ימי שישי בטאיזו של השף יובל בן נריה הוא כנראה הבראנצ' הכי לא שגרתי במחוזותינו, ואנחנו אוהבים לא שגרתי. לפתיח תצטרכו לבחור בין מנות כמו הר גאו שרימפס או ארניצ'יני הודי, ולעיקרית אחת משתי מנות נפלאות: שקשוקה טיקה מסאלה עם עגבניות, חמאה מזוקקת, עלי קארי, חילבה ושמנת חמוצה, או סטייק אנד אגז מבשר שייטל עם צ'ילי קשמירי, סויה, הום פרייז וביצי עין. שעטנז אסייאתי, אבל בגבוה. והו כמה טעים.

טאיזו. דרך מנחם בגין 23 ת"א.

בראנצ' אסיאתי בטאיזו (צילום: גל קולוג)

 

■ דלאל, תל אביב – בזכות בייגל הקרואסון ממולא התרד

החצר הקסומה שמסתתרת באחת הפינות של נווה צדק כיפית לאורך כל היום, אבל בבוקר יש בה משהו מיוחד אפילו יותר. התפריט של השף גולן גורפינקל לא נופל מהמיקום – ממקושקשת סלמון מעושן, דרך בייגל קרואסון (אחת ההמצאות המעולות של המקום) עם תבשיל תרד, גבינות וביצה עלומה וכלה בפרנץ' טוסט ריקוטה עם פירות טריים וקרם פרש. גם בקוקטיילים שווה להשקיע – בליני או בלאדי מרי יבואו יופי בארוחה מפנקת שכזו.

דלאל. שבזי 10 ת"א.

View this post on Instagram

 

A post shared by House Of Dallal (@dallal_tlv)


■ קלארו, תל אביב – בזכות טוסט שינקן וגאודה

בקלארו, מסעדת הפארם-טו-טייבל של השף רן שמואלי במתחם שרונה, נפתח תפריט הבראנצ'ים במגש ארוחת בוקר זוגי עמוס כל טוב. לצידו יש מנות מושחתות יותר ופחות כמו טוסט שינקן וגאודה בציפוי קורנפלקס, שקשוקה פירות ים ואפילו המבורגר בראנצ' עם ביצת עין ובייקון. כל אלה לצד תפריט קוקטיילים כמו סנגריה לבנה קרה או קמפרי תפוזים וסגרתם לעצמכם ארוחה שתחזיק אתכם לפחות עד הערב.

קלארו. הארבעה 23 מתחם שרונה ת"א.

פרנץ' טוסט בקלארו (צילום: שני בריל)

 

■ משייה – בזכות הבורקס מנגולד

ארוחות הבוקר (בסופי שבוע בלבד) במשייה נפתחות בבופה מפנק של המון ירקות, גבינות, דגים, סלטים ומאפים. הן ממשיכות בבחירה בין אחת העיקריות – משייה פלורנטין (בצק קרואסון, תרד, פטריות ירדן, ביצה עלומה ורוטב הולנדייז), בורקס גבינות ומנגולד עם ביצה קשה, סחוג וחמוצים או פרנץ' טוסט עם גלידת קרם פרש (ועוד). לצד כל אלה גם דרינקים מושלמים למעמד כמו מימוזה טימין או אוזו רימונים ורוזטה.

משייה. מנדלי 5 ת"א.

קרואסון בנדיקט במשייה (צילום: אמיסטאד ברנס)

2 תגובות

תודה על הכתבה הנהדרת! יש פה לא מעט מקומות שאני לא מכירה ואשמח להגיע אליהם בזכותכם.
נראה לי שזה יעזור לקוראים אם תוכלו לציין מידע נוסף על המסעדות כמו האם קיימות אופציות ללא גלוטן / טבעוני בתפריט, האם המקום עמוס ונדרש להמתין לשולחן או להזמין מראש ומה טווח המחירים.

הגב

להגיב על שיר לבטל