בליני – מתכון מנצח להכנת מיני חביתיות אלגנטיות עם קרם פרש וקוויאר

26.12.2021
בליני הוא מתכון בלתי נפרד מארוחת הנובי גוד, שכיף לאכול גם בבראנץ' סוף שבוע. רועי ירושלמי מגיש: כך מכינים את המיני חביתיות הרוסיות בגרסה אלגנטית ובהשראת אלו של מלון מטרופול שבמוסקבה

מתכון של בליני אותנטי מתבסס, בדומה לקרפ ברטון, על קמח כוסמת בעל טעם ייחודי. בגרסתן הקטנה והאלגנטית שמככבת במלון מטרופול המיתולוגי שבמוסקבה עושים שימוש משולב בקמח רגיל ובכוסמת, שמקנה אקסטרה אווריריות לחביתיות.

עוד מתכוני נובי גוד באתר רקס:

בליני – מיני חביתיות רוסיות עם קרם פרש וקוויאר (צילום: unsplash)

בליני – מיני חביתיות בסגנון רוסי

מתכון של רועי ירושלמי בהשראת מלון מטרופול שבמוסקבה. אפשר להחליף את קמח הכוסמת בקמח לבן בצוק העיתים (אבל חבל!).

מרכיבים ל-18 חביתיות קטנות:
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קמח כוסמת – להשיג בחנויות טבע, במעדניות רוסיות או בטיב טעם
1 כפית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
0.5+0.5 כוס חלב פושר
2 ביצים קטנות, מופרדות לחלבון וחלמון
1/8 כוס שמנת מתוקה
קורט מלח

לטיגון:
50 גרם חמאה

להגשה:
שמנת חמוצה או קרם פרש
סלמון מעושן – אפשר להחליף בקוויאר
קוויאר, לא משנה מאיזו עדה, אדום או שחור – ויש גם טבעוני והא טעים ממש. בכל מקרה, לא חובה
עירית קצוצה – לא חובה

הכנה:
יוצקים לקערת ערבוב גדולה חצי כוס חלב פושר. מוסיפים סוכר, שמרים וקמח לבן וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה.

בקערה נפרדת טורפים מלח, קמח כוסמת, חלמון ואת חצי כוס החלב הנוספת עד לקבלת בלילה אחידה.

מכסים את שתי הבלילות. מניחים לקערות, על השיש, להתגבש עם עצמן ולחשוב על החיים ובכלל למשך שעה לפחות ועד 3 שעות.
מוסיפים את בלילת הקמח הלבן בהדרגה לתוך תערובת הכוסמת ומערבבים.

מקציפים חלבון בקערת ערבוב נקייה ויבשה (אם תהיה לחה – החלבון לא יתרומם) עד לקבלת קצף אוורירי. מקפלים אל תוך התערובת יחד עם שמנת מתוקה. מניחים שוב על השיש לעוד שעה-שעתיים של מחשבה ועד ארבע. אפשר גם למשך לילה במקרר, למי שאוהב ומעוניין בטעם חמוץ ועז יותר של כוסמת.

ממיסים כף מהחמאה במחבת רק עד שמצטברת שכבה אחידה של שמן במחבת.

מוסיפים חצי כף מהבלילה למחבת. הבלילה תתפרס ותיצור בליני בקוטר 5 ס"מ במחבת. מטגנים חצי דקה והופכים. ממשיכים לטגן עד שמתקבל בליני מגובש במרקמו וזהוב. חוזרים כך עם שאר הבלילה, תוך כדי שמשמנים את המחבת ומוסיפים חמאה מדי פעם.

הגשה: מגישים פושר או חמים. מעטרים בקרם פרש ומעל בפרוסת סלמון מעושן או קוויאר ועירית קצוצה.

בליני מיני חביתיות רוסיות עם קרם פרש וקוויאר
בליני – מיני חביתיות רוסיות עם קרם פרש וקוויאר

תגובות לפוסט