מרק תירס תאילנדי וקארי ירוק – מתכון של שחף שבתאי ממסעדת "פופ נ' פופ"

13.01.2022
מרק תירס תאילנדי כמו שצריך - השף שחף שבתאי ממסעדת פופ נ' פופ מגיש גרסה עשירה וחגיגית לקלאסיקה האסיאתית, עם קארי ירוק ומלא דברים טובים בפנים

מרק תירס תאילנדי הוא קלאסיקה של מטבחי דרום אסיה, שנבדלת מזו הסינית בחריפות שלה ובהיעדר נטיפי הביצים. גם המרקם קצת פחות סמיך ומזכיר יותר תבשילי קארי עשירים.

עוד מתכונים אסיאתיים באתר Rex:

את המתכון שלפניכם לימדה אותי בחורה נחמדה בשם ביבי שגרה בתאילנד אמנם – אבל הגיעה לשם מקמבודיה. המטבח הקמבודי השפיע רבות על המטבח התאילנדי ומתכונים תאילנדים רבים מגיעים משם – או לחלופין ממדינות נוספות באיזור כמו לאוס ומיאנמר.

גרסה של המרק, בהשראת המתכון הזה ועם נתחי דג מוסר ים ולברק, מככבת גם אצלנו בתפריט, במסעדת "פופ נ' פופ".

מרק תירס תאילנדי עם קארי ירוק פיקנטי

מתכון של השף שחף שבתאי ממסעדת "פופ נ' פופ". רצוי להגיש עם נתחי עוף, דג או איטריות, אותם מוסיפים יחד עם התירס הטחון.

מרכיבים לסיר גדול:
2 כפות מחית קארי (30-40 גרם)
2 ס"מ שורש ג’ינג’ר, קצוץ גס
4 שיני שום קצוצות גס
3 כפות שמן נייטרלי
1 חבילת תירס קפוא (800 גרם), מבושל עד לריכוך וטחון – או תירס טחון מ-2 פחיות תירס, כולל הנוזלים
1 כוס סויה פטריות (mushroom soy sauce)
5 כפות רוטב דגים – לגרסה טבעונית אפשר להחליף ברוטב סויה דל נתרן
2 ליטר חלב קוקוס
1.5 ליטר ציר עוף או ירקות
2 קוביות סוכר דקלים (80 גרם)
600 גרם חזה עוף לחתוך לנתחונים או פילטים מ-2-3 דגים לבנים- לא חובה
נודלס למרק, מבושלות לפי הוראות היצרן  – לפי הטעם

להגשה: 

חופן בזיליקום קצוץ
צ׳ילי קצוץ – לפי הטעם

הכנה:
יוצקים שמן לסיר גדול ומחממים. מוסיפים מחית קארי, ג׳ינג׳ר ושיני שום קצוצות ומטגנים כדקה תוך ערבוב. יוצקים לסיר 2 כוסות מים רותחים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התירס הטחון ואת שאר המרכיבים כולל העוף או הדג ומביאים לרתיחה נוספת. מבשלים 5 דקות.
הגשה: מפזרים מעל בזיליקום וצ׳ילי ומוסיפים אטריות מבושלות. מגישים מיד.

מרק (צילום: unsplash)
מרק תירס אסיאתי. אפשר לעטר גם בשקדי מרק (או אפילו בחומוסים פריכים!) (צילום: unsplash)

תגובות לפוסט