רוסטביף אנטרקוט ברוטב וויסקי: מתכון מושלם וקל להכנה של "מר בשר"

25.11.2021
רוסטביף? זה קל! רפי אהרונוביץ' מגיש - מתכון להכנת אנטרקוט צלוי ברוטב וויסקי ומייפל שקל וכיף להגיש בבית

רוסטביף אנטרקוט מחליף במתכון שלפניכם את זה הקלאסי מנתח הסינטה. כך נולד מתכון לא שגרתי בהשראה אמריקאית של נתח שמושרה עם מייפל, וויסקי וחרדל.

את הרוסטביף מגישים עם רוטב שמכינים מנוזלי הבישול של הבשר והחמאה או השומן שמשמשים לצלייה, אותם מצרפים אל יין אדום או ציר בקר – רצוי משניהם יחד.

עוד מתכוני בשר של רפי אהרונוביץ ב-Rex

אנטרקוט פרוס (צילום: רפי אהרונוביץ')
אנטרקוט פרוס (צילום: רפי אהרונוביץ')

רוסטביף אנטרקוט במשרה וויסקי ומייפל ורוטב יין אדום

לפני שמתחילים – שימו לב: לצורך הכנת המתכון יש להשרות את הנתח יום מראש.

המינימום, למי שנזכר ברגע האחרון ביום שישי בצהריים (גם לקוחות כאלה יש לנו ב"ידע הבשרים"!) – הוא 3 שעות. אל תגידו שלא אמרתי.

ועוד משהו: את הנתח צולים בתבנית שעליה מניחים מתקן הגבהה – רשת או על במה (במת-רשת). באופן זה הבשר לא נוגע בתחתית התבנית ולא מתבשל בנוזליו במהלך הצלייה.

המרכיבים:
1.5 ק"ג אנטרקוט

למשרה:
1/4 כוס וויסקי, רצוי מעושן (לגוולין, לפרויג. כאלה). אפשר גם ברבן למי שיש בבית – ג'ק דניאלס למשל.
1 כף חרדל גרגרים
1 כף מייפל טבעי אמיתי
1/2 כפית גרגרי כוסברה
1/2 כפית צ'ילי יבש גס
מלח גס ופלפל

לאפייה:
100 גרם חמאה

לרוטב ההגשה (לא חובה):
1/2 כוס יין אדום
1/2 כוס ציר בקר

הכנה:
מערבבים את כל מרכיבי המשרה בקערת ערבוב. מורחים את נתח האנטרקוט במשרה ומעסים בו אותו היטב מכל הצדדים ובמשך כמה דקות. עוטפים את הנתח השרוי בשכבה של נייר אפייה. מכסים הכל היטב בנייר אלומיניום ומעבירים למקרר למנוחה של 6 שעות לפחות ועד יום וחצי לפני הצלייה.

מוציאים את הנתח מהמקרר 3 שעות לפני ההגשה. מעבירים עם העטיפה במלואה לרשת הממוקמת מעל תבנית אפייה. צולים בתנור שחומם מראש לחום של 130 מעלות במשך שעה.

מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף. חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומסדרים על הנתח החשוף. מלהיטים את התנור ל-240 מעלות. מרגע שהגיע לטמפרטורה הרצויה, צולים 10-15 דקות נוספות עד שלנתח נוצר מעטה פריך וזהוב מאד. מוציאים למשטח חיתוך ומניחים לנתח להתקרר ולהתגבש במשך 10-15 דקות.

בינתיים מכינים את הרוטב: מוסיפים לתבנית את ציר הבקר והיין. מגרדים את התחתית בעזרת מרית עץ ומערבבים היטב. מעבירים הכל לקלחת ומבשלים עד לרתיחה עדינה.

הגשה: פורסים את הנתח לרוחב ולפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מייד.

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

3 תגובות

תגובות לפוסט