כל מרק דגים – בויאבז בפרט – צריך אותו, וגם ריזוטו פירות ים לא יאמר לו לא.
- קרם החצילים של מאנטה ריי – המתכון המנצח והמיתולוגי
- שרימפס ברוטב וודקה וחמאה: מתכון קל שתמיד עובד
מתכון ציר הדגים הבסיסי של מאנטה ריי. אנחנו אוהבים להכין ציר עם אידרות של דגי ים לבנים בלבד כמו בורי, מוסר, דניס, לוקוס, פרידה וככל שמגוון דגים גדול יותר, כך משתבח הטעם –בלשון הדייגים-לכל דג יש אמא ויש לו מה להגיד.
ציר דגים
המרכיבים:
2.5 ק"ג אידרות דגים
3.5 ליטר מים
1 גזר בינוני
2 בצל לבן בינוני
1 כרישה קטנה (רק החלק הלבן)
1 שורש סלרי וקצת עלים ירוקים
3 שיני שום
6 גבעולי פטרוזיליה
2 עלי דפנה
2 פלפל אנגלי
2 ענפי טימין
1 ראש שומר קטן, חצוי
הכנה:
שוטפים היטב את אידרות הדגים ומעבירים לסיר גדול מלא במים. מביאים לרתיחה.
בינתיים חותכים את הירקות לקוביות גדולות. מכפים את הקצף שבסיר (מלשון כף כנראה. מדובר בסקימינג: הסרה עם כף של הקצף העולה על פני השטח) ואז מוסיפים את כל הירקות וגם את התבלינים.
ממשיכים לבשל כ-20 דקות על אש נמוכה וללא מכסה. מסננים מהירקות, האדרות והמשקעים ויש לכם אחלה ציר דגים.
מארק,
אחלה מתכון
תודה רבה