יין חם: מתכון סנגרייה מושלם לסופשבוע חורפי

14.01.2022
יין חם שהכי כיף ומחמם ללגום בערב חורפי וקריר - רועי ירושלמי עם מתכון קלאסי של סנגריה מתובלת שמכינים בקלי קלות וב-2 גרסאות

יין חם הוא חלום של כל ערב חורפי קפוא מחודש דצמבר ועד פסח.

עוד מתכונים חורפיים באתר Rex:

2 גרסאות אירופאיות ששווה לנסות כשהמעלות יורדות ושכיף ללגום על הספה, עם שמיכה מעל.

יין חם בסגנון וינאי – גלוויין (Glühwein)

מתכון של רועי ירושלמי. יין חם בסגנון הבווארי-אוסטרי, שמגישים בעונה זו בבקתות הסקי של האזור ובשווקי החורף וחג המולד. חשוב לבשל את היין על חום נמוך וכשהסיר סגור – אחרת האלכוהול יתנדף ויברח. מומלץ להשתמש בתבלינים טריים לצורך הכנת המתכון.

ועוד משהו: הכמויות שרשומות במתכונים כאן הן בגדר המלצה. מי שרוצה – יכול ומוזמן להוסיף עוד מהתבלינים ומכל מרכיב אחר.

מרכיבים לסיר בינוני:
1 בקבוק יין אדום (750 מ"ל)
1/4 כוס ברנדי או יין קינוח (פורט או שרי מתוק)
מיץ וגרידה מתפוז אחד
1/2 כפית גרידת אגוז מוסקט
1 כפית תמצית וניל איכותית או מקל וניל
1/2 כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
10 מסמרי ציפורן
4 מקלות קינמון
4 תרמילי הל מפורקים
1 שורש ג'ינג'ר קטן, חתוך לקיסמים (ג׳וליינים) או מגורד
1/2 כוס סוכר

הכנה:
יוצקים יין לסיר ומוספים כוס וחצי מים ואת שאר המרכיבים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה חצי שעה. מוסיפים סוכר במידת הצורך ומגישים מייד.

 יין חם סנגרייה גלוויין גלוג (צילום: George Dolgikh, Pexels)
יין חם אוסטרי כמו בקיצבוהל ואישגל (ווינה!). גלוויין (צילום: Unsplash)

יין חם סקנדינבי – גלוג (Gløgg, Glögg)

גרסה שהיו מכינים חבריי ללימודים בקופנהגן, שם גרתי במהלך התואר השני שלי. השבדים מבין חבריי היו מגישים באופן טקסי גלוג בקנקן יעודי למרכז השולחן.  הדנים, הנונשלטיים יותר, מגישים אותו עם קצת פחות ג׳ינג׳ר ובלי הרבה יומרות.

מרכיבים לסיר בינוני:
1 בקבוק יין אדום (750 מ"ל)
1/4 כוס ברנדי – לא חובה
1 תפוז, פרוס לחצאי טבעות עם הקליפה
1/2 כוס צימוקים
1/2 כוס שקדים מולבנים ופרוסים
4-5 מקלות קינמון
גרידה משורש ג'ינגר קטן
1/2 כפית מוסקט – לא חובה
3/4 כוס סוכר
2 כפיות דבש
4-6 תרמילי הל מפורקים

הכנה:
יוצקים יין לסיר ומוספים כוס וחצי מים ואת שאר המרכיבים, מלבד פרוסות תפוזים. מכסים ומבשלים על אש נמוכה 30 דקות.
מוסיפים את טבעות התפוזים מכסים ומבשלים כ-10 דקות נוספות. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מגישים מייד.

יין חם סנגרייה גלוויין גלוג (צילום: Unsplash)
יין חם סקנדינבי. גלוג (צילום: Unsplash)

 

תגובות לפוסט