ריזוטו גריסי פנינה וקממבר: מתכון מנצח וקל להכנה של מסעדת רוטנברג

16.12.2021
ריזוטו גריסי פנינה כמו בצפון: השף יזהר סער ממסעדת רוטנברג המוערכת מגיש - כך מכינים טוויסט לא שגרתי על הקלאסיקה האיטלקית, עם גבינות וחלב והרבה דברים טובים

ריזוטו גריסי פנינה הוא אחד המתכונים הפופולריים במסעדת "רוטנברג", במיוחד בימי חורף. את מקומו של הציר שבו עושים שימוש בדרך כלל כשמכינים ריזוטו, מחליף כאן חלב. התוצאה: טוויסט מקומי עם טאץ' מרכז אירופי וקטיפתי לקלאסיקה האיטלקית. למנה מוסיפים בהגשה רוטב לימון שמוסיף לה רעננות וברי צרוב. התוצאה – לפניכם.

עוד באתר Rex:

ריזוטו זעפרן בסגנון מילאנזה של חיים כהן: מתכון וטיפים להכנת המנה האיטלקית והקלאסית

מתכון של ניוקי פטריות פורצ'יני, שלב אחר שלב – של השף אביב משה

ריזוטו גריסי פנינה (צילום: נוי דיחובסקי)

ריזוטו גריסי פנינה ומנצ'גו

מתכון של שף יזהר סהר, שף ובעלים של מסעדת רוטנברג (קיבוץ גשר שבכנרת). רשימת המרכיבים ממנה מכינים את הריזוטו קצרה יחסית וכוללת בעיקר מרכיבים זמינים. שימו לב: לצורך המתכון רצוי להשתמש בברנר (אפשר גם בתנור או בטוסטר אובן).

ועוד משהו: אפשר לצמצם בחצי את המתכון אם רוצים ראשונה בינונית בגודלה לרביעייה.

מרכיבים ל-4 מנות גדולות או 6 קטנות:

1 בצל גדול קצוץ דק
1 קילו גריסים שטופים ונקיים
2 ליטר חלב
200 גרם חמאה
100 גרם מנצ'גו מגוררת או גבינה צהובה ארומטית
מלח ופלפל

להגשה :
קוביית קממבר לכל מנה (כ-30 גרם לסועד) – לא חובה
1 לימון קצוץ דק-דק כולל הקליפה
קורט סוכר
מלח ושמן זית לתיבול

הכנה:
ממיסים חמאה בסיר גדול וכבד ומוסיפים בצל. מטגנים עד לשקיפות ומוסיפים כפית מלח ומעט פלפל. מערבבים. מוסיפים את הגריסים, מערבבים ומנמיכים להבה. יוצקים חלב בהדרגה ותוך ערבוב. חשוב לערבב תכופות, כל דקה או שתיים שכן הגריסים סופגים את החלב ונוטים להידבק. לבסוף מוסיפים מנצ'גו ומטמיעים אותה בתערובת תוך ערבוב. הריזוטו מוכן אחרי כ-15 דקות בישול. מבשלים עד לריכוך כמעט מלא של הגריסים.

הגשה: 
מערבבים את קוביות הלימון עם שמן זית ומלח לפי הטעם. שומרים בצד.
מסדרים את קוביות הקממבר על משטח חסין חום. מפזרים מעל סוכר ומקרמלים בעזרת מעבר ידני (או בטוסטר או תנור שחומם מראש לחום של 250 מעלות עד להזהבה של הסוכר) . מסדרים את קוביית הקממבר השרופה על הריזוטו ומגישים מייד לצד רוטב הלימון.

תגובות לפוסט