סול אייזגי – הסומליירים של ישראל

20.04.2023
היא מחפשת תמיד איזורי יין חדשים ופחות מוכרים, אוהבת לשתות עם חברים בבית - וחולמת להגיש בקבוק יין למבקרת האגדית ג׳נסיס רובינסון. הכירו את סול אייזגי, סומליירית מסעדת ג'ורג' וג'ון

סול אייזגי  (26) @sol.ayazgi
סומליירית מסעדת ג׳ורג׳ וג׳ון @georgeandjohn_restaurant


איך הגעתי לפלור

בסוף 2019 החלטתי לממש תחביב שרציתי להחכים בו עבור עצמי – יין. לקחתי קורס יין של WSET וכבר בשיעור הראשון התאהבתי. תוך כדי הקורס ועם טייימינג טוב התחלתי לעבוד במיני-בר – בר יין שרק נפתח וכך התגלגלתי בתחום.

עוד יין ואלכוהול באתר rex:

 
מסעדות, ברים ומקומות עבודה שזכו בי עד כה

מעריכה מאוד 3 תחנות שבעיניי בפן האישי והמקצועי למדתי מהן המון: לה בושון, טוטו וכמובן ג׳ורג׳ וג׳ון, שזכתה השנה בתואר המסעדה הטובה בישראל על פי דירוג המסעדות פיפטי בסט – 50 המסעדות הטובות בעולם.

גאוות התפריט שלי 

תפריט היין במסעדה הוא תוצר של עבודת צוות בראשות מנהל המסעדה: עמנואל פרנייה, הסומלייה שי לוי, ואני. הוא תפריט שמשמר את הקלאסיקה ומתכתב עם התפריט של השף תומר טל.

הכי כיף לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

מגוון יינות בכוסות תמיד מרשים אותי.

סול אייזגי (צילום: סיון אסקיו, רקס תעשיות)
הכי מרגיז לי לראות בתפריטים של מסעדות בארץ

יקב או יין ספציפי שמתפוצץ כך שהתפריט נראה בדיוק כמו רוב תפריטי הייןֿ האחרים בעיר.


לוהט ועכשווי

איזורי גידול שהיו עד לא מזמן אזוטריים בארץ ושלא נחשבו לסקסיים בעבר לציבור הרחב.

לוהט בשושו ובעיקר בתעשייה

בקבוקים שמתבססים על זני ענבים היברידיים. חסרים לי גם יינות מפורטוגל – שדווקא נהנים מעניין בתעשייה וכן מדרום אפריקה.

בטא מועדף מהקולקציה של 2023

הכתום. יין רענן, מרגש, שעדיין שומר על איזון עם פירותיות עדינה, וסיומת כיפית.


כך יודעים שיש במסעדה אחלה צוות יין

שכשמגישים תפריט, ואחרי שאומרים כמה מילים, נותנים לי רגע להתיידד עם התפריט – ורק לאחר מכן מפתחים איתי שיחה. באופן אישי, חשוב לי שסומליירים יראו שאכפת להם מהיינות שהם מוכרים ושהאופן בו נבחר היין בשולחן יתנהל במיומנות.


נמאס לי כשאני רואה בתפריט יין

יינות שמתומחרים גבוה מדי. השאיפה שלנו היא ליצור תרבות יין רחבה בארץ וזה חסם מרכזי.

 
מחוץ לשעות העבודה

שותה בביתי הנעים. חוץ מיין, וויסקי או ג׳ין הם הגו-טו וכמובן קוקטייליים: פניצילין, קוסמופוליטן או נגרוני מרענן.

קולגות מוערכות
ג׳סי בודק – הכשרון שלו בבניית תפריטים היא וואו.


עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין

לג׳נסיס רובינסון.

מה צופן לי ולנו העתיד בכלל ו-2024 בפרט 

נסתרות הן דרכי הענב והתעשיה. עם מציאות האקלים המשתנה, אני מאוד מקווה שיינות עולם חדש ויינות ׳נועזים׳ ופחות קובייתים יקבלו במה רחבה יותר בעולם היין ובכלל.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tomer Tal (@tomerrtal)

תגובות לפוסט