לוּקוּמָדֶס – כדורי דבש מטוגנים בסגנון יווני
לוקומדס הן גן עלי אדמות – סופגניות שמכינים בדוכני רחוב ברחבי יוון, קטנטנות ומטוגנות עד כדי שיזוף עמוק שבתומו הן רוחצות בדבש ובקינמון ומוגשות מייד, כשהן חמות וטריות.
עוד יוון ב-Rex:
- יאסו, אתונה! 4 טברנות, בתי אוכל וברי יין מצטיינים בבירת יוון
- בטברנה: 5 מקומות מצטיינים לאכול בהם אוכל טבעוני באתונה
- יווני אסלי: מתכון להכנת מזט של צזיקי עם יוגורט ומלפפונים
אחד המקומות האהובים עלי לאכול בו את הלוקומדס כשאני נמצא ביוון היא מסעדת המילק-בר הוותיקה של סטאני (שבהשראתם אנחנו מכינים גם את אלו שלנו, במסעדת "גרקו" התל אביבית). ת'נאסי, האיש שניצב כאן מעל סיר השמן הרותח – ולא מאתמול – יודע ליצור, בתנועות בטוחות וזריזות, לוקומדס מושלמים, זהובים בדיוק במידה ועם חור עגול במרכזם. דונאטס, הגרסה היוונית.
בבית אתם מוזמנים לנסות ולהשתמש בשיטה המסורתית של ת'נאסי שבה יוצרים ברגע הטיגון, מייד שמחליקים את כדור הבצק אל השמן, חור במרכז הכדור המיטגן. אנחנו מצדנו ב"גרקו" מיומנים קצת פחות ממנו ולכן משתמשים במכשיר פשוט שיוצר במקום הסופגניות הקטנות עיגולים קטנים ומושלמים. כמובן שגם כשמכינים בבית התוצאה הסופית לא פחות טעימה והרבה יותר קלה.
המרכיבים:
לבצק:
1 כוס מים פושרים
1 כוס חלב
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
4 כפות שמן זית
שמן לטיגון עמוק
להגשה:
דבש נוזלי
קינמון
מערבבים בקערה גדולה מים, חלב, סוכר ושמרים. מוסיפים חצי מכמות הקמח וטורפים במטרפה עד שמתקבלת בלילה חלקה ואחידה. מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים שוב עד שמתקבלת שוב בלילה אחידה וחלקה.
מוסיפים מלח ושמן, מערבבים שוב ומכסים את הקערה. מניחים לבלילה לתפוח במשך שעה עד שעה וחצי, עד שהיא מכפילה את נפחה.
מחממים שמן לטיגון עמוק עד לחום של 180 מעלות, עד שהשמן חם אך לא מעשן. לוקחים כמות מהבלילה בכף משומנת. בכף נוספת מורידים אותה לתוך השמן, כך שמיד נוצר כדור. ממשיכים כך ומטגנים את הכדורים עד שהם זהובים.
מוציאים בכף מחוררת ומניחים על נייר סופג. מעבירים את הכדורים לצלחת הגשה, מטפטפים עליהם דבש, זורים קינמון ומגישים מיד.
הגר,
זה אמור להיות מסה מאוד נוזלים?