מיאמי על הסכין: 3 מסעדות בשר ופירות ים מעולות

08.12.2019
מיאמי הפכה בשנים האחרונות לפנינה קולינרית עם כמה ממסעדות הבשר הטובות בארצות הברית. "מר בשר", הלא הוא רפי אהרונוביץ', מכתיר: צמד סטייק האוס מצטיינים בלב הפועם של פלורידה וגם מוסד פירות ים שחייבים לבקר בו

מיאמי סבלה במשך שנים מיחסי ציבור גרועים בקרב ישראלים משלל סיבות. ביקור שלנו לאחרונה גילה לי עיר אחרת, פנינה אמיתית באופן כללי ובפרט באיזורי מיאמי ביץ'. איזורים נרחבים בעיר שוחזרו ושופצו וכעת מלאים בחנויות, גלריות ובתי קפה אופנתיים. נחמד לבקר גם בקובה הקטנה (הרובע הקובני) המתוירת שמצליחה עדיין לשמור על כיפיות.

בעיר מסעדות מעולות ובשפע: רשתות בינלאומיות – ממסעדות יוקרה ועד בתי קפה – פרושות כאן לצד מוסדות מקומיים ומיתולוגיים. הרמה ובמחיר שלא מביישת את ניו יורק – ואולי אפילו עולה עליה.

על שלושה כאלו אספר כאן.

סטייק טומהוק במסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: יחסי ציבור)
סטייק טומהוק במסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: יחסי ציבור)

רד סטייקהאוס – Red The Steakhouse

סטייק האוס אמריקאי קלאסי, שזכה להיבחר כאחד מעשרת הטובים מסוגו בארצות הברית.

התפאורה של רד מרהיבה, באדום מתבקש, והסטייקים – ברמה האמריקאית הגבוהה ביותר. על השולחן מגיעות כפתיח לחמניות חמימות וריחניות. מלצר מדוגם ומקצוען ברמות מכין בקערה לצדם ועל המקום מעין גרמולאטה עם פס גבינת פקורינו מגורדת דק, פירורי לחם ומעט פטרוזיליה.

בתנועה חיננית הוא מרטיב את התערובת בשמן זית מבקבוק איטלקי נחשב, מערבב מול העיניים ומגיש שלנו לאחר כבוד. עבד מעולה עם הלחמניות וכוס יין הבית (כמובן שאיטלקי) ופלטת שרקטורי שמכינים במקום.

שרקוטרי במסעדת רד סטייקהאוס, מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')
שרקוטרי במסעדת רד סטייקהאוס, מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')

פורטר האוס (והנה מתכון) במשקל 1.5 קילוגרם עשוי פרפקט לפי הדוקטרינה האמריקאית. המלצר שואל אם לחלק או להגיש שלם (לחלק. לא הגעתי עם בגדי עבודה).

על הנתח רוטב עדין ביותר של של חמאה ומעט שום. למרות התנגדותי העקרונית לרטבים על סטייקים ברמה זו ולמרות שלא שאלו אם להוסיף אותו, אהבתי את הרוטב, שהוסיף טעם לבשר האמריקאי שאינו מתאפיין בטעמים עזים.

ליד הגיע תפוח אדמה גראטן עם שפע שמנת ומעט מוסקט ופרמזן. עשיר וטעים.

התנצלתי בפני המלצר על שאיני מזמין קינוח (בכל זאת עם הסטייק התמודדתי כמעט כולו בעצמי) והוא מצדו הביא לנו צלוחית עם שני כדורי שוקולד, קרם וניל ומרציפן. נחמד ויפה. לסיכום: מי שבעניין של סטק האוס קלאסי – רד מספק את הסחורה.

Red The Steakhouse. 119 Washington Avenue, Miami Beach

ג'ו'ז סטון קראב – Joe's Stone Crab

במורד אותה שדרת וושינגטון – מסעדה שהיא מוסד. מסעדת הסרטנים של ג'ו קיימת כבר 104 שנים ובאמת שלא צריך כתובת, כי אין נהג מונית במיאמי שלא מכיר אותה.

ג'ו'ז פתוחה שבעה חודש בשנה, בעת עונת סרטני האבן (stone crab). מוסד עצום בגודלו שמשתרע על בלוק שלם ועם תפריט עשיר שאין לו יותר מדי שימוש כי לכאן באים בשביל צבתות הסרטנים.

להזמין מקום אי אפשר; מגיעים אל הבר הענק שבכניסה, נרשמים ומחכים – שעה פלוס לרוב – בשתייה ועד ששמכם נשמע ברמקול. קומבינות אין כי לאחראים אסור לקבל טיפ. מקומיים יודעים לספר שהנוהל להשאיר תשר מכובד בידיו של רושם הרשימה ביציאה יסייע בקיצור התור בפעם הבאה. לא בטוח שיזכרו אותי אבל אני עשיתי כדבריהם ואני כבר מצפה לפעם הבאה.

בחזרה לג'וז ולאוכל. התיישבנו לאחר כבוד בשולחן לאחר שעה ארוכה כאמור. הצבתות מגיעות בשני גדלים – לארג' או אקסטרה לארג'. מייד אחר שהזמנו, הגיעה צלחת ענקית של צבתות מבושלות וקרות.

מקלפים בקלות, כמעט כמו שמקלפים ביצה קשה, טובלים במעט איולי מעולה (הטעם המתקתק של בשר הסרטן עם האיולי הולך מעולה), שותים יין על הדרך – ונהנים מכל רגע.

Joe's Stone Crab. 11 Washington Avenue, Miami Beach

צבתות סרטנים במסעדת ג'ו'ז סטון קראב (צילום: רפי אהרונוביץ')
צבתות סרטנים במסעדת ג'ו'ז סטון קראב (צילום: רפי אהרונוביץ')

■ נוסרט – Nusr-Et

שמה של המסעדה הזו – נוסר-אט – היא משחק מילים טורקי של כפל משמעות: גם שמו של השף נוסרט – וגם הדגש של המילה "אֵט", בשר בטורקית.

אגב שמה – הוא יצא למרחוק בזכות היוטיוב שם התפרסם נוסרט גוקצ'ה כ"סולט ביי", שף המלח (Salt Bae), המקנח כל הכנה של מנת בשר בתנועה המפורסמת של פיזור המלח על הבשר. סרטוניו צברו מאות מיליוני צפיות בשנים האחרונות וכך זכה לתהילה.

מסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')
מסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')

לנוסרט יש כבר כמה מסעדות בעולם: מדובאי במזרח ועד ניו יורק במערב כשמסעדת הדגל היא כמובן במכורתו איסטנבול.

הסניף שביקרתי בו מעוצב כפנטזית לילה בעיר. בַּמקום בר ענק עם די ג'יי שמנגן מוזיקה חיה (בווליום מחריש אוזניים), צוות שכולו יבוא מטורקיה ותפאורה אוריינטלית ונאה.

האוכל עומד ברמת הפנטזיה כשכל מנה היא הצגה והבשרים נצלים על גריל פחמים.

בשרים במסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')
בשרים במסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')

כל מנה מוגשת באופן מרשים לשולחן והשירות, כמו בטורקיה, יוצא מהכלל (2-3 מלצרים לובשי ז'קטים אדומים אמונים על היין, מסתובבים כל הזמן וממלאים את הכוסות. כך חיסלנו שני בקבוקים עוד לפני שהאוכל הגיע).

הזמנו מהוויטרינה מעוררת התיאבון סטייק טומהוק שמקורו בצד האחורי של האנטרקוט וכן סטייק על עצם מצדו הקדמי יותר. שניהם הושרו בחרדל וחמאה. עוד הזמנו רצועות סינטה דקיקות על חמאה ושיפודים בתיבול חמצמץ. הכל היה נפלא, כולל צ'יפס מעולה, פיקנטי עם פלפל חריף יבש גרוס עליו.

חיתוך סטייק מסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')
חיתוך סטייק מסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')

לסיום באה לשולחן מלצרית עם קינוחים: מגש בקלאבה – מסוג קטמר (Katmer) עם גלידת קאימק טורקית. מלהטטת, מגלגלת ומגישה .
הרבה פירוטכניקה בקיצור, כשכל מנה נחתכת ליד השולחן על ידי מומחה המקנח בהמלחה המסורתית. כולם מצלמים, כולם מצטלמים. חוויה שכדאי לחוות לפחות פעם אחת – בטח שבמחירים של נוסר-אט (יקר כאן מאד).

Nusr-et Steakhouse. 999 Brickell Ave, Miami

הכותב היה אורח חשבון הבנק שלו

לעמוד הפייסבוק של ידע הבשרים

בקלאבה במסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')
בקלאבה במסעדת נוסר-אט מיאמי (צילום: רפי אהרונוביץ')

תגובות לפוסט