כדורי בשר ברוטב אדום: מתכון מנצח שמכינים בקלות ועם אורז עגול

01.04.2021
כדורי בשר ברוטב אדום ומושלם: רועי ירושלמי מגיש - כך מכינים מיסקט קפתה, קציצות קטנטנות בהשראת המטבח של אורפה, ששוחות ברוטב של אורז עגול ועגבניות

אורז עגול מקנה תוצאה לגמרי שונה מאורז ארוך יותר – אורז פרסי, אורז בסמטי או אורז יסמין – לא רק בסיר אורז, אלא גם בבישול. בעיני הוא האורז הטוב ביותר לשימוש בממולאים ואני גם משתמש בו כדי להסמיך רוטב לקציצות, כמו שעושים במטבח של דרום טורקיה.

עוד מתכונים של רועי ירושלמי באתר Rex:

מיסקט קפטה (Misket Köfte) הוא מתכון של קציצות קטנטנות ברוטב עגבניות שמקורו במטבח של העיר אורפה. הוא פופולרי גם בבתים ובמסעדות אורפאליות בישראל, מהסיבה שמכינים אותו ממרכיבים שיש בכל בית: בשר טחון, אורז עגול (אני משתמש בזה של סוגת, בשקית הירוקה), ועגבניות עם תבלינים. התוצאה: מנה חגיגית לארוחות חג ושבת, שגם ילדים אוהבים בזכות הקרמיות של האורז.

כדורי בשר ברוטב אדום – מיסקט קפטה (צילום: ניצן רובין, רקס תעשיות)

 

כדורי בשר ברוטב אדום של עגבניות ואורז עגול – מיסקט קפטה

מתכון של רועי ירושלמי.

מרכיבים לסיר גדול (4-6 מנות):

לקציצות:
1/3 קילו בשר טחון (אני מבקש מהקצב שלי לחלק לי תמיד קילו בשר טחון לאריזות של שלוש, שמושלמות להכנת סיר קציצות או ממולאים)
3 כפות אורז עגול של סוגת בשקית הירוקה
1 ביצה – לא חובה
1 כף גדושה קמח מצות או פירורי לחם
1 כפית פפריקה מתוקה – לא חובה
1 כף גדושה נענע מיובשת – לא חובה
מלח ופלפל – בנדיבות

לרוטב:
1/8 + 1/4 כוס שמן זית
2 בצלים גדולים, קצוצים לחצאי טבעות
8 עגבניות גדולות, רצוי רכות, קלופות וקצוצות גס – אפשר להחליף בחצי ליטר פסאטה איכותית (עגבניות מרוסקות וקלופות)
3-5 שיני שום, קצוצות לטבעות
3 כפות אורז עגול של סוגת בשקית הירוקה
1 כף מחוקה פפריקה מתוקה
1 כפית מחוקה זרעי כוסברה טחונים או דפוקים – לא חובה
1 קורט כרוויה (קימל טחון) – לא חובה אבל מומלץ
1 כף סוכר – אפשר גם קצת יותר, לפי הטעם
מלח ופלפל לפי הטעם
1.5 ליטר ציר ירקות – לא חובה, אפשר להחליף במים

להגשה:
שמן זית לפי הטעם – לא חובה

נענע מיובשת – ככפית לכל מנה, לא חובה

הכנה:
מכינים את הרוטב: יוצקים רבע כוס שמן זית לסיר גדול. מוסיפים בצלים ומטגנים על אש בינונית-נמוכה, עד לשקיפות ומבלי שיישרפו. מטגנים תוך ערבוב תכוף שהבצלים הופכים לצהובים מאד, וצבעם כמעט חום בהיר. מוסיפים את פרוסות השום, מערבבים דקה ומגבירים את האש.

מוסיפים את העגבניות, את התבלינים והאורז ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות. מוסיפים ציר או 1.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה שנייה. מכסים ומבשלים חצי שעה על אש נמוכה. מורידים מהאש וטוחנים את התערובת בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.

מכינים את הקציצות: מערבבים את כל המרכיבים. יוצרים כדורים קטנים בידיים לחות.

הגשה: מוסיפים לרוטב חצי כוס מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים את הסיר ומבשלים 15 דקות על אש בינונית. מכבים את האש ומניחים לקציצות להתבשל ולספוג טעמים כעשר דקות. מתקנים תיבול של הרוטב ומגישים מייד, חם או חמים. מעטרים בנענע מיובשת ובשמן זית

מתכון בשיתוף סוגת

2 תגובות

להגיב על rex לבטל