הפיצות השוות של תל אביב – המצעד: 20 המלצות וגם משלוחים מהסרטים

24.05.2021
פיצות מומלצות בתל אביב: רעות ברנע וכותבי רקס בוחרים את כל המקומות שאוהבי פיצה חייבים להכיר, מהבר הניו יורקי בלווינסקי ועד הגינה היפה בלב העיר

פיצה תמיד באה טוב ובכל מצב: עם חברים או בלעדיהם, עם ילדים וכל המשפחה, בצהריים או בערב – ובכלל בכל מקום ושעה.

עוד תל אביב ב-Rex:

אם יכול לחיות על אוכל אחד – אולי זה היה פיצה ולקינוח גלידה. עם זאת באופן אישי (ובשונה מגלידה) – לאור כל העובדות הידועות, אנחנו מזמינים בבית פיצה פחות ממה שהיינו רוצים ושהיינו מייחלים שיגיע עם שליח עד פתח דלתנו.

בשנים האחרונות הפכה תל אביב למעצמת פיצות בסדר גודל נפוליטני. אחרי ששנים היה פה חוץ מרשתות רק ״הסובל״ , קמו להם כאן אחת אחרי השנייה פיצריות המציאות מגשים וסלייסים מושקעים. הנה כמה מהן.

פיצה ביאנקה עם פטריות (photo: pinar kucuk)

■  פיצה הר סיני

הר סיני היא הפיצה הכי חדשה ברשימה אבל היא כבר הספיקה לרכוש לעצמה לא מעט מעריצים. היא ממוקמת ברחוב נחלת בנימין, בסמוך ל"מן טן טן", ועובדת כמו הפיצות השכונתיות האולד-סקול: פיצה בסיסית שאתם בוחרים אלו תוספות לשים עליה. אין תפריט, אין קומבינציות. יש פטריות, זיתים, אנשובי, פפרוני, חריף ועוד כמה – ועם זה ננצח.
פיצה הר סיני. נחלת בנימין 55 ת"א.

■ רביבה וסיליה פיצה

במתחם G צמרת שם פועלים בית הקפה והמעדניה של בית הקפה רביבה וסיליה האיקוני פועלת גם פיצרייה בוטיק מבית המותג. האיכות, כמו של המאפים, הכריכים והסלטים במקום היא גבוהה וללא רבב. אפשר למצוא שם מרגריטה קלאסית אבל גם פיצה בטטה ופפרוני עם גבינת מנצ'גו ועלי נענע (שילוב מעניין!) או פיצה פלפלים קלויים, גבינת פטה, שקדים חריפים ואורגנו (מעניין לא פחות).
רביבה וסיליה פיצה. ניסים אלוני 10 ת"א.

פיצרייה רביבה וסיליה (צילום: יחסי ציבור)

■ פיצה לילה

המסעדה הקטנה של ארד אפפל ורן בלפר בשוק לוינסקי הפכה מרגע שנפתחה לאחד הלהיטים בעיר בתחום הפיצה – עם מגוון נאה של פיצות מדויקות שנאפות בתחילה על רשת ואז עוברות להשלמת אפייה על אבני התנור, ולא קשה לאתר בהן חריפות עדינה שמשדרגת את הטעם. בתפריט כזו עם ארטישוק, קייל, בצל ירוק ופטה, כזו עם פסטו ועגבניות שרי צלויות, ביאנקה עם פטריות וזוקיני ועוד. טיפ מאיתנו: אל תוותרו על סלט הקולרבי הצלוי ליד.

פיצה לילה. מרחביה 4 ת"א.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pizza Lila (@pizza_lila)

■ ג'ונז

בבר הניו יורקי מבית "מלגו ומלבר" (השף מוטי טיטמן ושותפו בן רינג) שנפתח בקיץ האחרון בשוק לוינסקי הפיצה היא ללא ספק הפסגה הקולינרית.

האפשרויות בתפריט מצומצמות ובדרך כלל יהיו כשלושה סוגי פיצה בערב – מרגריטה קלאסית, פפרוני עם אריסה, ביאנקה עם קישואים ולעיתים גם כזו עם אנשובי או דג אחר.

פיצה של ג׳ונז (צילום: בר כהן)

עם זאת, האיכות היא בלתי מעורערת וברור שמדובר בפיצה שיצאה מידיים של שף. אם תנשנשו לידה פלפלי פדרונס קלויים או בטטה לבנה נהדרת יש לכם גם ארוחה שלמה שכוללת את כל אבות המזון. ובראשם אלכוהול, כמובן.

ג'ונז. זבולון 13 ת"א.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by jonz (@jonztlv)

■ ג'מה

הפיצות במסעדה האיטלקית הנהדרת שבמתחם נגה הן ענקיות בגודלן ועמוסות מוצרלה משובחת עם טעם דומיננטי בכל ביס. מלבד הוריאציות המסורתיות – פטריות, פפרוני ומרגריטה יש גם פיצה טרטופו עם פטריות טריות וקרם כמהין, פיצה יפואית עם בשר שוק טלה טחון וטחינה (כן, כן) וקרבונרה עם בייקון וחלמון ביצה. גם הפסטות נפלאות ויש מהן, אבל היי, באנו היום כדי לדבר על פיצה.

ג'מה, תרצה 14 ת"א.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gemma (@gemma_italian)

■ תדר

גם בספוט הלוהט של אייל שני בבית רומנו הפיצה היא הסטארית. היא גדולה, דקיקה, והטריידמארק שלה הוא שהיא מגיעה לרוב גם מעט שרופה, לחובבי הז'אנר. על רוטב העגבניות טוען שני שעבד במשך שלושה חודשים – וזה אייל שני אז אנחנו מאמינים לו. האפשרויות בתפריט מצומצמות ומשתנות מדי ערב – מרגריטה, אנשובי ואחרות. ולא לשכוח את שני סוגי החריף ההורסים בצד.

תדר. דרך יפו 9 ת"א.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amit Vanono (@amitvanono)

■ מגזינו

במסעדה האיטלקית המצליחה על מטבחה אמון השף עידו אדרי תפריט נאה של פיצות, כולן על בסיס בצק דקיק וגבינת מוצרלה משובחת. בין האופציות אפשר למצוא פיצה פפרוני, פיצה אנשובי, פיצה פטריות, וגם "פיצה חריפה אש" עם הרבה צ'ילי יבש וטרי.

פיצת הדגל שיצר השף, עידו אדרי – היא פיצת הברי והבייקון של המקום.

מגזינו. מנחם בגין 21 ת"א.

פיצה בייקון וברי של מסעדת מגזינו (צילום: נועם פרייסמן)

■ סופר פיצה

הפיצה של השף דיוויד פרנקל ("פרונטו") בלבונטין מוכיחה שאפשר לעשות פיצות שיהיו גם מתוחכמות (יש שיאמרו סופר-מתוחכמות) וגם די נפלאות.

הן מגיעות בצורת מלבן ונחתכות ע"פ סנטימטרים – כבר קריאת תגר על הז'אנר (למרות שפיצה מטר כבר עשו את זה בניינטיז). בתפריט פיצה עם נקניק ברזואלה, עגבניות שמש וגבינת סטרציאטלה, פיצה עם קרם תירס, גבינת פטה ובצל ירוק, פיצה עם בטטות צלויות, גבינת אפינואה צרפתית וגרעיני דלעת ועוד כל מיני אפשרויות עם שמות שקשה לכולנו לבטא. אבל לא אכפת לנו, כל עוד זה טעים.

סופר פיצה. לבונטין 19 ת"א.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Super Pizza (@superpizza_tlv)

■ בבקה פיצה

אחרי שפתחו האחיות קורל ושיר גורן את בבקה בייקרי בצפון העיר וראו כי טוב (מאוד), הן החליטו להתרחב ולקחו את אחד החללים הסמוכים שמוקדש לפיצות בוטיק ומאפים איטלקיים נוספים.

בתפריט אפשר למצוא קלאסיקות מהניינטיז כמו פיצה הוואי עם פפרוני, אננס וצ'ילי חריף, פיצה ארטישוק וזיתי קלמטה ועוד, וגם שני סוגים של פיצה ביאנקה – עם פטריות ועם ארטישוק ולאבנה.

בבקה פיצה. משה סנה 21 ת"א.

פיצה בבקה (צילום: אנטולי מיכאלו)

■ ארציאלי

בפיצרייה שבכיכר רבין לא תמצאו שום דבר אחר מלבד פיצות, אבל כמה פיצות וכמה אפשרויות. גם במקרה הזה הן נמכרות בריבועים (או מלבנים, אם תרצו) ולא בפורמט העגול המסורתי וקיימים שלושה בסיסים – רוטב עגבניות קלאסי, ביאנקה (ללא רוטב עגבניות) ופיצה על בסיס קרם דלעת – חידוש מרענן בהחלט. על כל אלה מגיעות אינספור תוספות – מטונה ולימון כבוש דרך רוסטביף וכלה בתפו"א ובייקון.

ארציאלי. מלכי ישראל 7, ת"א.

■ אלנה

הפיצה באלנה, מסעדת השף במלון נורמן, היא אמנם רק מנה אחת בתפריט מרהיב, אבל כזו שלא שווה לכם לפספס: על הפיצה חציל שרוף, גבינת המאירי, חלמון וביצה ותטבילה (רוטב חריף עשוי פלפלים). מושלם כנשנוש פתיחה לארוחה משותפת או כארוחת ערב בפני עצמה.
אלנה. מלון נורמן, נחמני 23-25 ת"א.

פיצה של אלנה (צילום: דנה פרידלנדר אורן)

■ פיצה גרינברג

האימפריה של צביקי עשת באזורי חן ביסטרו שהפך לפן אסיאתי, גרקו היוונית, גלידריית 'ג'לטו' המצטיינת – וגם פיצרייה קטנה ומצוינת.

הפיצות נאפות בתנור עצים אמיתי – מה שניכר בטעמו. הבצק דקיק, כמו שצריך, המוצרלה איכותית והיד טובה עד מאד.

מרגריטה קלאסית של "פיצה" (צילום: דן פרץ)"פיצה בלי כלום". מרגריטה קלאסית של "פיצה גרינברג" (צילום: דן פרץ)

פיצה, כדרכן של פיצריות מעודכנות, מציעה שלל תוספות איכותיות. נקניקים כמו סלמי או בייקון ואפילו נקניקיות. גבינות כמו גורגונזולה, פטה וריקוטה, בנוסף למוצרלה והפרמזן המסורתיות, ושלל ירקות – חציל קלוי וארטישוק ולא רק זיתים או פטריות.

הפיצות כאן כל כך טובות שאפילו המרגריטה עם הבלי כלום יכולה לספק גם חובבי תוספות אקזוטיות. אחרי הפיצה, אל תתאפקו והיכנסו לג'לטו השכנה. הגלידות שלה הן מהטובות בעיר, אם לא למעלה מזה. אבל זה כבר סיפור אחר.

פיצה גרינברג. גרינברג 25, אזורי חן, תל אביב, 03-7444022, א'- ש'

פיצה פביאנה של "פיצה" (צילום: דן פרץ)
פיצה פביאנה של "פיצה" (צילום: דן פרץ)

■  פיליפ

נדמה לי שאין אף זללן פיצות תל אביבי רציני שאינו מכיר עדיין את פיליפ מקרליבך פינת לסקוב (ופעם, לפני כמה שנים, בשוק הכרמל). פיליפ אטיאס הוא מוזיקאי ואמן פיצות צרפתי דווקא, ולכן לא מעט מכנים את הפיצה שלו – 'הפיצה של הצרפתי'. הוא אופה את הפיצות שלו בתנור עצים ומשמיע ג'אז משובח ברמקולים, מגובה בפורטרט ענק ואקספרסיבי של מיילס דייויס על הקיר.

לפני זמן מה, פתח פיליפ סניף קטן וקומפקטי בקצה רחוב ירמיהו, במקום בו עמדו הברים הראשונים של נעוריי לפני כמעט ארבעים שנה, צמוד לעוף בגריל הנצחי של איציק, שכבר מזמן מכר את המקום – איני יודע אפילו למי.

גם כאן תוכלו להתענג על הפיצות היצירתיות והעמוסות של פיליפ. פיצת הטונה והארטישוק או פיצה בולונז, פיצה מרגז, פיצה מקסיקנית ועוד ועוד. הסניף הצפוני קצת פחות מדליק מאחיו הבכור אבל הוא עדיין מנפיק את מה שנחשב כיום לקלאסיקה תל אביבית אמיתית, ובצדק.

פיליפ, פיצה צרפתית. ירמיהו 52, תל אביב 03-5100904, א' – 17:00- 00:00, ב'- ה' – 17:00-01:00, ו' – 12:00-02:00, ש'- 12:00-01:00

■  הפיצה

״הפיצה״ מבוגרשוב פינת פינסקר הוא מוסד תל אביבי מבוסס שחוגג כבר עשור ויושב על חורבותיו של מוסד אגדי של ממש הלא הוא הקפה של דוד וליאון.

סוג של מסעדה איטלקית זריזה עם פיצה שמגישים בישיבה – עשויה טוב ועם מעטה פריך. יפה.

הפיצה. בוגרשוב פינת פינסקר, תל אביב. 

פיצה ברוקלין (צילום: אלון ראובני)בצק, רוטב עגבניות וגבינה: איך אפשר לסרב? ״הפיצה״ (צילום: אלון ראובני)

■ ברוקלין

פיצריות ברוקלין כבשו את לבם של לא מעט מתושבי העיר. פיצרייה קלאסית שמציעה גם סלייסים – משולשים, עם או בלי תוספות.

בין השאר תוכלו לדגום כאן פיצת "פטריות הזייה"- עם פטריות כמובן, "קרצ'ופי" עם ארטישוק, "קורנדביף" עם בשר מעושן ומלפפונים חמוצים ורוטב אלף האיים, ירחם השם (אגב, זה טעים, אשכרה) או אפילו את ה"הוואי" המוזרה, הישר משנות השבעים בפיצה דומינו (לא דומינו'ס!) עם האם, בייקון ואננס כמובן. מוזר – אבל טעים באופן מפתיע.

עוד במומלצים: בירה מהחבית וגלידה אמריקנית.

ברוקלין, דיזנגוף 276 (פינת נורדאו), תל אביב. 03-6877748 א'-ד' וש' 14:00-00:00, ה' 14:00-01:00, ו' 12:00-16:00.

פיצה עם פפרוני של פיצה ברוקלין (צילום: אלון ראובני)
פיצה של סלייסים כמו פעם. פיצה פפרוני של פיצה ברוקלין (צילום: אלון ראובני)

■  פיצה פינו

לא בטוח שהפיצה של פינו משתלבת בגל הפיצות החדשות המציפות את תל אביב. לא תמצאו כאן פיצות יצירתיות אלא פיצות (ופסטות) כמו פעם. אפשר לאכול במסעדה הקטנה או לקנות משולש מהן בחלון הצדדי בו עומד פיציולו ומשליך בצק ענק לאוויר במיומנות.

פיצה פינו נוסדה ב-1984 על ידי משפחה דרום אמריקנית בהשראת הפיצריות הלטיניות שייסדו בזמנו המהגרים האיטלקים שהגיעו ליבשת. גם במבחן הזמן הארוך הזה, נותן הבצק הדק של פינו, פייט רציני לכל פיצריה אופנתית חדשה.

הזיתים כאן זוכרים להיות ירוקים ואת הנקניקים חפשו במקום אחר כי מדובר במקום כשר. מסתבר שגם מקום אכזרי כמו תל אביב יודע לכבד לעתים מוסדות הראויים לכך. צביטה קטנה בלב.

פיצה פינו. בן יהודה 169, פינת ז'בוטינסקי (יש עוד סניף במרכז שוסטר ברמת אביב ג'). 03-5228165. א'-ה' 12:00-00:00, ו'- 12:00- 15:30, מוצ"ש – צאת השבת עד חצות

פיצה זיתים ירוקים של פיצה פינו (צילום: אמיר מנחם)סוף סוף פיצה פינו ברמת אביב ג׳ (צילום: אמיר מנחם)

■  פנמה

פיצרייה שכונתית קטנה וסימפטית – יופי של מקום לתקוע בו פיצה זריזה ולא מחייבת, ולהתענג על המקצוענות והרצינות של יוצריה.

בין התוספות: שינקן, פפרוני ובייקון ולצידם גם קבנוס וחזה אווז מעושן; צלפים ענקיים ומובחרים, ארטישוקים איטלקיים משומרים נפלאים.

אפשר לבחור לבד את התוספת או לתת לפיציולו המוכשרים להחליט בשבילך על הקומבינציה.

פנמה, אבן גבירול 185, פינת הורקנוס, תל אביב, 03-6200006. א'-ה' וש' 12:00-00:00.

השתתפו בכתיבת הכתבה: רועי ירושלמי (2021), חיליק גורפינקל (2017)
פיצה עם בייקון של פנמה (צילום: אמיר מנחם)
 פיצה עם בייקון של פנמה (צילום: אמיר מנחם)

 

2 תגובות

לכתוב כ"כ יפה על פיצות ולא להזכיר,ולו ברמז, מי מהן עושה משלוחים …אי הבנת צרכני הפיצות המקצועיים.
בכבוד רב
ראש ועד אכלני הפיצה

הגב

איציק לא מכר אלא פרש. אחיינו הדומה לו שתי טיפות שומן עוף עדיין חולש על התנור.

הגב

תגובות לפוסט