אור גל (25) @or__gal
מנהלת מסעדה ואחראית תחום היין, גוז׳ ודניאל @goujeanddanielle
מהכרם לפלור: איך הגעתי להיות סומלייה
התחלתי את דרכי כברמנית במסעדה. על הבר, הרבה אורחים אוהבים לדבר על יין, אוספים בקבוקים – ותמיד שמחים לחלוק את האוצרות שלהם עם הצוות. דרכם התאהבתי בתחום.
תחנות בדרך
אני born and raised בגוז׳ ודניאל. התחלתי בבר, התקדמתי לניהול הבר, משם ניהול משמרות ועכשיו אני מנהלת את המסעדה ואמונה על תפריט היין והאלכוהול
View this post on Instagram
מי אתה, תפריט יין
תפריט יין מלא מילים קשות ומלחיצות ויכול להלחיץ אורחים. אני זוכרת את עצמי אבודה מולו – ולכן כשאני בונה אחד, אני מנסה לגרום לו להרגיש כמה שיותר נגיש.
התפריט מסודר בצורה שבן אדם שלא מכיר יין יוכל לקרוא ולהרגיש בנוח וחשוב לי מאוד המגוון באיזורים בסגנונות ובמחיר.
אני מאוד אוהבת שיש לי כל כך הרבה יין ישראלי מעולה לבחור ממנו. התפריט שלי הוא מאוד פרו-אוכל, חייב להתאים לארוחה ולדעת לאזן וללוות את האוכל. ככה אני גיליתי יין וככה אני רוצה לחבר אנשים אליו.
טעמים וזנים אהובים
אני אוהבת יינות ישירים, חדים, עם אמירה ברורה שמייצגים בכבוד את האזור ממנו הם הגיעו ואת הייננים שהכינו אותם. זנים אהובים – שרדונה, פינו נואר וריזלינג (I’m a classic girl). מסדרת בטא של ברקן, בלנד זנים עתיקים (דבוקי וג'נדאלי) והריזלינג הם המועדפים עלי.

בהערכת חסר בסצנה המקומית
קל לזלזל במבעבעים שהם לא שמפניה. הם נתפסים כתחליף לדבר האמיתי. אף על פי כן, יש לספרד ואוסטריה הרבה מה להציע בקטגוריה הזאת – ובמחיר שווה לכל נפש.
מחוץ לשעות העבודה
אם אני בתל אביב, אז בבסטה או במסעדת בר 51. מקומות שלדעתי הם חובה למי שרוצה ללמוד ולחוות אוכל ויין. לרוב אני אצל גל מויאל בבוקה באבן יהודה. חווית ארוח ויין שאין שניה לה. חוץ מיין, אני ילדת נגרוני כל הדרך (וג׳ין וטוניק אם יגררו אותי לזה).
קולגות מוערכות
גל מויאל מהבוקה באבן יהודה הוא דוגמא לאיש שירות ויין שיודע להנגיש את החוויה ולגרום לכל אחד להרגיש בנוח לשתות יין.
מעריצה מרחוק את אבירם מהבסטה ואת כל העוסקים במלאכה במסעדת אייבי.
View this post on Instagram
טיפ לסומליירים מתחילים
להיות ספוג, לשמוע בצמא כל מה שיש לכולם להגיד, לטעום הרבה, להרחיב לעצמך את הידע, לא להיגרר, לדעת לעמוד מאחורי הטעם האישי שלך גם כשהוא שונה מהרוב.
עם מי הכי היית רוצה לשתות בקבוק יין
חד משמעית עם אמא שלי. היא לא שותה בחיים אבל יושבת ומקשיבה לכל הקשקושים שלי על אדמה, עפיצות, עולם חדש ויישן כאילו זה הדבר שהכי מעניין אותה בעולם. חלום שלי לפתוח איתה בקבוק יין טוב כדי שהיא תבין באמת על מה אני מקשקשת.
העתיד בתחום היין
כשחזרנו מכל הסגרים של 20-21 חוויתי קפיצת מדרגה גדולה. בהיכרות של אורחים עם תעשיית היין המקומית. אני רואה את הדרישה ואת גל הידע שאורחים מביאים איתם על יינות ויצרנים ישראלים וזה פשוט מדהים בעיניי והלוואי וימשיך ויגדל ככה גם ב 2022

שלמה לוי,
מקצוענית