עוגת פירות יבשים של חיים כהן שמכינים בחמש דקות – פנפורטה ישראלית

17.01.2022
עוגת פירות יבשים של חיים כהן שמכינים בצ'יק: מתכון בהשראה איטלקית ובהשראת הטעמים העמוקים של עוגת פנפורטה, שמתאים לאירוח וכמתנה, עם טוויסט מקומי לרגל ט"ו בשבט

עוגת פירות יבשים – פנפורטה בשמה האיטלקי – היא קלאסיקה מהעיר סיינה שבאיטליה. בגרסה האותנטית והנאמנה למקור, היא משלבת טעמים באופן שבעיניי משקף במובהק את טעמי ארץ המגף. קינוח פשוט ולא מתחכם, שמתבסס על חומרי גלם קיימים, ניחן במרקם דחוס ונהנה מעומק ומתיקות יחודיים הודות לשימוש בדבש ובשפע של פירות מיובשים.

עוד מתכוני קינוחים באתר Rex:

לרגל ט"ו בשבט, עשיתי שילוב של פירות יבשים שלמים עם שפע אגוזים ויצרתי גרסה ביתית, קלה ופשוטה. עוגה בחושה בהשראת המתכון האיטלקי שהיא פנפורטה ישראלית אם תרצו.

עוגה פירות יבשים (צילום: unsplash)
עוגה פירות יבשים (צילום: unsplash)

עוגת פירות יבשים

מתכון של חיים כהן. לצורך הכנת העוגה, כמעט כל סוג של אגוזים יכול להתאים, בתנאי שאינו קלוי או ממולח. פקאנים, אגוזי מלך, קשיו, לוז, שקדים ואפילו אגוזי ברזיל – הכל הולך. כנ"ל לגבי עם הפירות היבשים – אני משתמש בשילוב של משמשים, צימוקים ושזיפים. אתם תעשו כטוב בעיניכם.

מה שכן, חשוב רק לוודא לפני השימוש שפירות יבשים עם גלעין – שזיפים למשל – אכן מגולענים.

מרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
3 ביצים M
1/2 כוס סוכר חום (100 גרם)
1/3 כוס קמח תופח (75 גרם)
1 כף יין פורט או כל יין קינוח מתוק אחר
1 כוס אגוזים, לא קלויים ולא מלוחים – אני עושה שימוש באגוזי מלך (180 גרם)
350 גרם פירות יבשים לפי הטעם – אני משתמש בצימוקים, משמשים ושזיפים
3-4 כפות דבש – לא חובה (אפשר להמיר את הדבש בחלק מכמות הסוכר)
1 כפית קינמון – לא חובה
קורט מוסקט טחון – לא חובה
קורט ציפורן טחון – לא חובה

הכנה:
משמנים קלות תבנית אפייה. מערבבים בקערה גדולה ביצים, סוכר, קמח ופורט. מוסיפים אגוזים ופירות יבשים (לא צריך לקצוץ אותם). מערבבים קלות.

יוצקים את התערובת לתבנית ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות (טורבו) לאפייה של 40 עד 50 דקות ועד שהעוגה מתחילה להשחים. מתאזרים בסבלנות ומקררים את העוגה בטמפרטורת החדר עד במשך חצי שעה ומניחים לה להתגבש.

הגשה: פורסים בעזרת סכין משוננת (מסור) לפרוסות דקות.

תגובות לפוסט